Calistigim halde düşük alıyorum :(

İşte hak yemek kolaylaşıyor. Hoca pirt yaparsa misali... :)
Ben iş konusunda torpilsiz yükseldim- zaten almanyada yabancilara ters torpil işliyor ama torpille yükselen cok kişi tanıyorum.
Bu arada ben o örnekte siz diyerek yazdım ama genele yazmıştım sizi hedef almadım yani :)
Bu arada Almanya’da olduğunuz için torpille yükselmeniz zor hani Türk iş yerinde çalışsanız neyse derdim de Alman Bankası’nda çalışırken torpille girme ihtimaliniz baya bir düşük :)

Üniversiteye bu sene başlamışsın. Demek ki ilk vizelerindi bunlar. İlk sınavlarda böyle bocalayıp hiç beklemediğin düşük notlar alman çok normal. Hocaların soru tarzlarını ve nasıl bir sınav kağıdı beklediğini yeni öğreniyorsun. Lisedeki sınavlardan sonra ilk vizeler çok yabancı geliyor insana.

O yüzden hiç canını sıkma. Belki çok çalıştığın için istenmeyen ayrıntıları da yazdın. Bazı hocalar buna çok sinir olur mesela. Ek bilgi yazınca tüm cevabını yok sayarlar falan. Bu vizeler şimdi sana yol gösterici olacak ve günü gününe çalıştığın için finallerden yüksek notlar alacaksın. Çalışmaya devam etmelisin.
Bu yoruma %100 katılıyorum. Moral bozmaya gerek yok. Ben 1. sınıftayken o seneyi, özellikle de ilk dönemi alışma dönemi olarak görmüştüm. O yüzden sadece elimden geleni yapmaya çalışmıştım ve aldığım düşük notlara fazla üzülmemiştim.

Öncelikle şu 'her şeyde torpil dönüyor' diyenleri duyma. Sen gayret et, elinden geleni yap, vicdanı rahat ve dosyası temiz bir insan olmaya bak. Velev ki hakkını mı yediler/yiyecekler, akibetlerini onlar düşünsün.
Şimdi nasıl bir okulda okuyorsun bilmiyorum ama iktisat ve iktisat temelli dersler için kaynak kitaplar edin, ( Erdal Ünsal (mikro, makro iktisat kitapları, Mahfi Eğilmez(blogu var takib edebilirsin, muhasebe için Ganime Cebeci videoları, uluslararası iktisat, dünya ekonomisi, büyüme, kalkınma gibi konularda da ne kadar makale okursan o kadar iyi) grafikleri çok iyi öğren mantığını anlamaya çalış ve yazarak çalış.
Matematiğe gelince, hocanız iyiyse ders kaçırma, not al ve yapamadığın soruları, konuları hocaya ya da asistanına danış, en azından yönlendirsinler. Bir de soru pratiği adına kpss kitapları da çok iyi yardımcıdır. Dil öğreniyorsan hiç bırakma, bölümünden daha çok onlar işine yarayacak.

Öncelikle şu 'her şeyde torpil dönüyor' diyenleri duyma. Sen gayret et, elinden geleni yap, vicdanı rahat ve dosyası temiz bir insan olmaya bak. Velev ki hakkını mı yediler/yiyecekler, akibetlerini onlar düşünsün.
Şimdi nasıl bir okulda okuyorsun bilmiyorum ama iktisat ve iktisat temelli dersler için kaynak kitaplar edin, ( Erdal Ünsal (mikro, makro iktisat kitapları, Mahfi Eğilmez(blogu var takib edebilirsin, muhasebe için Ganime Cebeci videoları, uluslararası iktisat, dünya ekonomisi, büyüme, kalkınma gibi konularda da ne kadar makale okursan o kadar iyi) grafikleri çok iyi öğren mantığını anlamaya çalış ve yazarak çalış.
Matematiğe gelince, hocanız iyiyse ders kaçırma, not al ve yapamadığın soruları, konuları hocaya ya da asistanına danış, en azından yönlendirsinler. Bir de soru pratiği adına kpss kitapları da çok iyi yardımcıdır. Dil öğreniyorsan hiç bırakma, bölümünden daha çok onlar işine yarayacak.

Okuduğum uni çok iyi değil Ankarada bi devlet üniversitesi

Ben Uluslararası Ticaret okuyorum Arapça ve İng ogreniyorum torpil şart mı?

Almanyadami?
Torpil şart değil ama tirnaklarinla kaziya kaziya ilerlersin.
İng. güzel ama arapca biraz yoğunlaştıgin branşa bağlı.
Ne bilim mesela "Oil" , " energy" sektöründe çalışmayı planliyorsan güzel bir yatarim...
Yok, ben gida üzerine yoğunlaşirim diyorsan gereksiz bir dil.

Bu sene üniversiteye basladim. Okula başlamadan önce okul birincisi olmak gibi bi hayalim vardı. Hatta bu yüzden kendi sınıfımdan biriyle instada tartistim. Okullar acildigindan beri günü gününe çalışıyorum. Hocaları da düzgünce dinliyorum. Ama buna rağmen istediğim notu alamıyorum. Bu hafta ilk vizelerimi oldum. İki tanesi berbat geçti bir tanesi güzeldi ondan da 50 almışım. Geçme notu 60. Sınava geç kaldığım için boyle oldu. İktisat matematik gibi derslerimiz var. Okul haricinde 2 tane yabancı dil de öğreniyorum.
Sizce ne yapmalıyım? B12 eksikliginden şüphe ediyorum. Kendimi aptal gibi hissediyorum 🙁 İş bulurken diplomaya ve Diploma notuna bakiyorlar mi?
İktisat dersi bizde de vardı, soruları tam cevapladığım halde bir türlü geçemiyordum sonra birgün hoca ağzından şöyle birşey kaçırdı (hocanın adı Kanun'du bu arada) işte dedi ki kısa kısa cevaplar veriyorsunuz doğru olsa bile eksik sayılıyor. İşte o zaman o sene ki bütte kağıdı tamamen önlü arkalı dolduracak şekilde yazmıştım ve 75 almıştım. İktisat sınavında karşındakiyle konuşuyormuş gibi anlatarak yazman lâzım. Bizde de geçme notu 70ti ilk sene sonradan 60 olmuştu. Zor bi derstir ama halledersin. Kendine güven.

Almanyadami?
Torpil şart değil ama tirnaklarinla kaziya kaziya ilerlersin.
İng. güzel ama arapca biraz yoğunlaştıgin branşa bağlı.
Ne bilim mesela "Oil" , " energy" sektöründe çalışmayı planliyorsan güzel bir yatarim...
Yok, ben gida üzerine yoğunlaşirim diyorsan gereksiz bir dil.

Hayır Ankaradayim

Gazi İibf o kadar da kötü değil, ama bölümünüzde biraz sıkıntılı hocalar olduğunu duymuştum ama bunlar sizi etkilemez, kişisel olarak takıntılı olacaklarını düşünmüyorum. Maliye bölümü oldukça kaliteli diye biliyorum. O bölümde girebilirseniz ortak derslere girin. Üst sınıflardan da fikirler alın. Geniş bir kütüphanesi var şimdi sizin ora Hacı Bayram oldu ama, merkez kampüse girebilirseniz, değerlendirin kütüphaneyi de.

İlk vizelerin boyle olması doğal bende ilk vizelerimde bocalayip düşük almıştım.
Her neyse canım iktisat zor bir ders mutlaka ek kaynak kullanarak çalış.Ayriyetten ben sınav haftaları Pharmaton kullaniyordum.Belki psikolojik olabilir ama konstransyon eksikliğime iyi geliyor gibiydi.

Bu sene üniversiteye basladim. Okula başlamadan önce okul birincisi olmak gibi bi hayalim vardı. Hatta bu yüzden kendi sınıfımdan biriyle instada tartistim. Okullar acildigindan beri günü gününe çalışıyorum. Hocaları da düzgünce dinliyorum. Ama buna rağmen istediğim notu alamıyorum. Bu hafta ilk vizelerimi oldum. İki tanesi berbat geçti bir tanesi güzeldi ondan da 50 almışım. Geçme notu 60. Sınava geç kaldığım için boyle oldu. İktisat matematik gibi derslerimiz var. Okul haricinde 2 tane yabancı dil de öğreniyorum.
Sizce ne yapmalıyım? B12 eksikliginden şüphe ediyorum. Kendimi aptal gibi hissediyorum 🙁 İş bulurken diplomaya ve Diploma notuna bakiyorlar mi?
Bir kere ilk senendesin daha. Şimdiye kadar maalesef ülkemizde ezberle geç, test çöz geç sistemleri olduğu için böyle bir sistemden sonra daha farklı bir sisteme geçtiğin için ben de çalışma sisteminin yanlış olduğunu düşünüyorum. İlk sınavları gördün, kötü bile geçmiş olsalar artık ne tarz soruların gelebileceğini görmüş oldun, bu doğrultuda çalışmaya başla. B12’ne gene baktır ama sorunun ordan kaynaklandığını düşünmüyorum. Dediğim gibi yeni sisteme uyum sağladığında problem kalmayacaktır.
Diploma notu da eğer akademik kariyer düşünmüyorsan hiç önemli değil. Burs alabilmen için gerekli olabilir bir de. Onun dışında üniversitenin iyi bir üniversite olması, yabancı dilinin olması ve staj deneyimlerinin olması çok çok daha önemli işe alım süreçlerinde.
Kolay gelsin.

Bir kere ilk senendesin daha. Şimdiye kadar maalesef ülkemizde ezberle geç, test çöz geç sistemleri olduğu için böyle bir sistemden sonra daha farklı bir sisteme geçtiğin için ben de çalışma sisteminin yanlış olduğunu düşünüyorum. İlk sınavları gördün, kötü bile geçmiş olsalar artık ne tarz soruların gelebileceğini görmüş oldun, bu doğrultuda çalışmaya başla. B12’ne gene baktır ama sorunun ordan kaynaklandığını düşünmüyorum. Dediğim gibi yeni sisteme uyum sağladığında problem kalmayacaktır.
Diploma notu da eğer akademik kariyer düşünmüyorsan hiç önemli değil. Burs alabilmen için gerekli olabilir bir de. Onun dışında üniversitenin iyi bir üniversite olması, yabancı dilinin olması ve staj deneyimlerinin olması çok çok daha önemli işe alım süreçlerinde.
Kolay gelsin.

Teşekkür ederim çok stresliyim :( Bir de sınıf geçmek için iki dönemin de ortalaması alınıyor değil mi?
Hukuk İşletme gibi sözel derslere nasıl çalışmalıyım?

İlk vizelerin boyle olması doğal bende ilk vizelerimde bocalayip düşük almıştım.
Her neyse canım iktisat zor bir ders mutlaka ek kaynak kullanarak çalış.Ayriyetten ben sınav haftaları Pharmaton kullaniyordum.Belki psikolojik olabilir ama konstransyon eksikliğime iyi geliyor gibiydi.

3 tane vize olduk 3u de düşük gelecek :( Geriye 2 tane kalıyor bir de UZEM dersleri. Çok stresliyim

3 tane vize olduk 3u de düşük gelecek :( Geriye 2 tane kalıyor bir de UZEM dersleri. Çok stresliyim
Alışıcan bu sisteme canım baska çaresi yok stres olma ağlayarak kaç kere ders calistigimi bilirim.
Benim ilk vize notlarimdan biri 35ti sonra finalde kastım geçtim.Hoca belki sunum ödevi falan verir onlari muhakkak kacirma yap onlardan iyi puan alirsan geçebilirsiniz.Kac tane dersimi sunum odevi sayesinde gectim.Tabi oyle vize-final 10-20 puanlarda gezmicek idare eder gecme notuna yakin olucak.Derslerde aktif ol hocalarla iliskin yakin olsun.

Ayriyetten onlar isterse senin bi mucadelen varsa eger bunu farketmişlerse sen istersen 30lik kagit ver seni gecirirler.Tabi sen çalışma hicbir şey yapma 30luk kagit ver demiyorum.

Ben kaç tane butten anlamadigim sayisal derslerden 35lik kagit verip bizde gecme notu 50idi gectigimi bilirim.Yaptigim sey derslere gitmek,sunum yapmak,aktif katilimda bulunmak bak bazi hocalar da beni sirf dersine gidiyorum diye gecirdi.Hocanin biri derslerine full gittim diye finalime 100 vermisti 40lik kagit vermistim bi tarafimi yirtsam o dersten 100 alamazdim.Ders takibi cok onemli bunu sakin unutma.Yeter ki hocalar biseyler bildiğini anlasinlar sınavlardan bomboş kagit verme birsey bilmiyorsan bile yorumlama yap mücadeleni birakma halledersin.

Alışıcan bu sisteme canım baska çaresi yok stres olma ağlayarak kaç kere ders calistigimi bilirim.
Benim ilk vize notlarimdan biri 35ti sonra finalde kastım geçtim.Hoca belki sunum ödevi falan verir onlari muhakkak kacirma yap onlardan iyi puan alirsan geçebilirsiniz.Kac tane dersimi sunum odevi sayesinde gectim.Tabi oyle vize-final 10-20 puanlarda gezmicek idare eder gecme notuna yakin olucak.Derslerde aktif ol hocalarla iliskin yakin olsun.

Ayriyetten onlar isterse senin bi mucadelen varsa eger bunu farketmişlerse sen istersen 30lik kagit ver seni gecirirler.Tabi sen çalışma hicbir şey yapma 30luk kagit ver demiyorum.

Ben kaç tane butten anlamadigim sayisal derslerden 35lik kagit verip bizde gecme notu 50idi gectigimi bilirim.Yaptigim sey derslere gitmek,sunum yapmak,aktif katilimda bulunmak bak bazi hocalar da beni sirf dersine gidiyorum diye gecirdi.Hocanin biri derslerine full gittim diye finalime 100 vermisti 40lik kagit vermistim bi tarafimi yirtsam o dersten 100 alamazdim.Ders takibi cok onemli bunu sakin unutma.Yeter ki hocalar biseyler bildiğini anlasinlar sınavlardan bomboş kagit verme birsey bilmiyorsan bile yorumlama yap mücadeleni birakma halledersin.

En önde oturuyorum ve hiç devamsizliğim yok. Derslere de katılıyorum hatta mat dersinde çoğu zaman soruyu çözüp cevabını da söylerim mesela. En önde oturduğum için hocalarin benden bir beklentisi var.
Hukuk ve işletme gibi ezber dersleri nasıl halledecegim peki? İşletme hocasinin kesin ezberleyin dediği yerlerı ezberleyecegim ama hukuk korkutuyor beni

Tatlım üniversiteye hoş geldin :D hiçbir şey lise gibi değil artık. Şöyle bir örnek vereyim ; Avrupa Birliği dersini ezberledim, finalde 3 kağıt yazdım ve kaldım. Ertesi alışımda az ezber, bolca kendi yorumumu katarak yazdım ve kaldım. 3. alışımda hoca evlendi, hepimiz geçtik :) hocaları öğren üst sınıflardan, fotokopici imkanın varsa başkalarının notlarını al, sınıfta senin gibi çalışanlarla not değişimi yap, sınavdan bir saat önce okula git ve insanlarla çalış.

Tatlım üniversiteye hoş geldin :D hiçbir şey lise gibi değil artık. Şöyle bir örnek vereyim ; Avrupa Birliği dersini ezberledim, finalde 3 kağıt yazdım ve kaldım. Ertesi alışımda az ezber, bolca kendi yorumumu katarak yazdım ve kaldım. 3. alışımda hoca evlendi, hepimiz geçtik :) hocaları öğren üst sınıflardan, fotokopici imkanın varsa başkalarının notlarını al, sınıfta senin gibi çalışanlarla not değişimi yap, sınavdan bir saat önce okula git ve insanlarla çalış.

Hoca evlenince mı geçtiniz :D

Teşekkür ederim çok stresliyim :KK43: Bir de sınıf geçmek için iki dönemin de ortalaması alınıyor değil mi?
Hukuk İşletme gibi sözel derslere nasıl çalışmalıyım?
İlk önce stres yaparsan bu sende getiriden çok götürüye sebep olacak, sakin olmalısın ne olursa olsun. İki dönemin ortalaması alınır gibi düşünme; bazı dersler vardır ki mesela ikinci sınıftaki bir dersi alabilmek için ilk sınıftaki bir dersi başarıyla geçmiş olman gerekiyor olabilir. Zaten ortalamayla sınıfta kaldım gibi bir durum yok, en son mezun olurken çok çoook düşük bir ortalama sebebiyle yetersiz olabilir, ki düşük olan derslerini yeniden de alıp yükseltme şansın var oraya gelene kadar. Bunları düşünmek için çok erken daha, en kötü senaryoyu kabullenmişsin bile. Bir deneme oldu; hatalarını gördün belki sistemin yanlıştı belki başka bir sebep vardı vs. artık toparlama vakti olacak bundan sonrakiler için -kaldı ki bazı derslerde çan eğrisi denen sistem uygulanabilir; ne demek bu: sınıfın ortalaması da oldukça düşüktür, geçme notu atıyorum 60 tır ama sen 35 aldığın halde çan eğrisine göre geçer nota gelebilirsin daha bunlar yok ortalıkta.

Hukuk ve işletme prensip olarak farklı dersler; ben ikisini de aldığım bir bölüm mezunuyum ve açıkçası şu şekilde çalış demek çok doğru değil çünkü bazı kişiler yazarak çalışınca anlar bazısı başka birine anlatarak zihninde oturtur, bazısı sadece okur ya da görsel hafızasını kullanır vs. ama genel olarak bence İşletme daha genel mantık çerçevesinde çalışılması, hukuk ise daha madde madde özele inerek çalışılması gereken bir derstir. Hukukta da sadece bilmek yetmeyebilir, kitapta yazanı ezberleyip geçmektense mantığını anlayıp yorum yapabilmek önemlidir.

hiç karşılaşmadığın derslerle karşılaşıyorsun.kendine zaman ver.

Back
X