Cam kavonozda Kflenen Sala?

yumy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2008
1.944
6
158
Ankara
merhabalar
cam kavanozda aldığım salça hep küfleniyor ne yaptıysam olmadı yardım ve önerilerinizi bekliyorum sevgiler:nazar:a.s.

tat salçanın dışın da salça alma. ben başka salça almıştım küflenmişti hemen ama tat asla küflenmiyor bitene kadar.

salçadan çok iyi anlayan biri olarak tek tavsiyem olca salça kesinlikle yıllardır vazgeçemediğimiz 5 kiloluk alıyoruz 2 sene bile açık kalıyor asla küfyok tadı aynı güneş salçası kaynatma salça değil yemekler harika oluyor.istersen dene bak canım sende vazgeçmiyceksin.

ben aldığım salçayı sıvıyağ ile kavurup tuz ilave ediyorum,hem bozulmuyor hemde yemekte kavurmaya gerek kalmadan direk kullanıyorum.

Ben de TAT SALÇA diyorum.Asla küflenmiyor.Yıllardır kullanırım.Yağ bile koymam.

en iyi tavsiyem üzerine ince bir tabaka yağ dök hiç birşeycik olmaz bu arada şu hazır salçaları nasıl yiyebiliyorsunuz ev salçasına benzemiyor ki lezzeti

salcayi tuzlayabilirsin, yada üstünü örtecek kadar yag dökersin.

Ben TaT kullanıyordum. Şimdi OLCA kullanıyorum koyu renkli katı evtipi tuzlu. Salcanın dostu TUZ diye biliyorum.

bende üzerine yağ dökerim ömrünü uzatıyor.aslında en iyisi ev salçası ama şehirde bunu yapmak kolay değil hem uğraştırıcı hemde zaman alıcı.eğer sizin için yapan anneniz yada bir yakınınz yoksa mecburen hazır alıyoruz.birde ben küçük kutuları tercih ediyorum 5 kilo olanları muhafaza etmek daha zor.annem salça yaparken bol tuz koyardı tuz bir çok şeyi saklamak amaçlı kullanılıyor.örneğin pastırma,asma yaprağı.

ıyisimi sen yarım kiloluklardan al fazla beklemeyeceği için küflenmez. Üzerine arkadaşların dediği gibi tuz veya yağ dökmekte işe yarıyor.

Valla ben salçayı çok seviyorum:icecream: ben bimin salçasını kullanıyorum onun kapağı oluyor zaten hiç bozulma olmadı.çünkü sevdiğim için çabucak bitiriyorum böylece bozulmasına fırsat vermiyorum:jeyyar::roflol:

zeytinyağı dökersen alır almaz üzerine birşey olmaz. Bemde aynı sorundna muzdariptim ama bunu öğrendim rahatladım. Tabii ev salçası küflenmiyor ama bu salçalar hava aldımı kapağı açıldımı küflenmeye başıyor zeytinyağı kullan göreceksin sonucu..

cam kavanozun içine yarım kepçe ayçiçek yağı dök bişi olmaz canım sıcaktada bekletme ok..a.s.

Hayatım salçayı açar açmaz cam kavanoza toplarım ve üzerini örtecek kadar yağ koyarım. Eğer buna rağmen küf oluyorsa salçayı teflon tavada biraz kavurup cam kavanozlara toplayın.

Back
X