• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası toparlanma

Busra1205

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2019
121
32
98
Merhabalar 48 gün önce sezeryan doğum yaptım. Bebeğim bir süre yoğunbakımda kaldı psikolojik olarak kötü zamanlar geçirdim süt çoğaltmak için kilo aldım ve halen almaya devam ediyorum. Kendimi aşırı salmış hissediyorum. Kilolarım ve hiçbirşeye yetişememem beni aşırı etkiliyor. Sanki bakımsız yaşlı biriymiş gibi hissediyorum. eşimde uzak duruyor gibi hissediyorum. Toparlanmak istiyor fakat nasıl yapacağımı ve nereden başlayacağımı bilemiyorum önerileri olan varsa yazarsa çok sevinirim

Merhabalar 48 gün önce sezeryan doğum yaptım. Bebeğim bir süre yoğunbakımda kaldı psikolojik olarak kötü zamanlar geçirdim süt çoğaltmak için kilo aldım ve halen almaya devam ediyorum. Kendimi aşırı salmış hissediyorum. Kilolarım ve hiçbirşeye yetişememem beni aşırı etkiliyor. Sanki bakımsız yaşlı biriymiş gibi hissediyorum. eşimde uzak duruyor gibi hissediyorum. Toparlanmak istiyor fakat nasıl yapacağımı ve nereden başlayacağımı bilemiyorum önerileri olan varsa yazarsa çok sevinirim
Öncelikle bu yaşadığını herkes yaşıyor tüm anneler. Ah o yetememe hissi :))
Tamam sütün olsun ama o kilolar çok inatçı oluyor sonra gitmek bilmiyor. Karbonhidrat yeme.
Olabildiğince hafif şeyler ye geceleri.
Bakım işine gelirsekte her hafta birini yap. Mesela bugün uzunca bi duş al sonra çık cilt bakımını yap. Diğer hafta manikür pediküre git.
Zamanını olabildiğince mutlu olacağın şeylere böl.

Öncelikle hayırlı olsun, çok klişe gelecek sana ama o kadar aynı duygulardan geçtim ki,herkes yaşıyor hiç geçmeyecek gibi geliyor,ama geçiyor
1.5 yılda 30 kilo verdim , çok zor mu evet zor ama veriliyor , yapacağın ilk şey kendin başedemiyorsa psikolojik destek al önce sen iyi olqcqksın ki bebeğin ve etrafındakiler iyi olsun ben doktora gittim pskiyatriye ve keşke daha önce gitseydim dedim
Sütün bebek emdikçe artacak,ekstra yemekten ziyade günde min 3 lt su içiyordum , yanında sadece dengeli beslenmen yeterli
Hormonların pik seviyede,uykusuzsun yaşadıkların çok normal
Dışarı çıkmaya çalış,destekçin yoksa anne abla arkadaş komşu çocuğu duşarda uyut pusetle şöyle bi 5 dk bile olsq çık
Seneye bunların geçtiğini gülümseyerek hatırlatacaksın kendini sev 🌸❤️

Daha çok yeni ama daha tazeciksiniz 🥹 ama illa da birşeyler yapmak istiyorsanız zihnen toparlanmanız lazım önce. Mesela eşinizin uzak durduğunu düşünmeyeceksiniz. Hormonlar sizi ele geçirdiği için şuan böyle düşünüyorsunuz halbuki herkes aynı ve herkes yanınızda madden ve manen.
Günde 3 litre su içerseniz hem sütünüz olur hem de doğumdan kalma ödemleri atarsınız. Emzirerek çok güzel kalori yakılıyor. Bol su 🌷
Sosyal medyadaki doğum yapanlara aldanmayın lütfen. Belki de emzirmiyorlar bile herşey gösteriş. Şaftı kaymayan hiçbir anne tanımadım ben 😅 siz de doğal bir süreçten geçiyorsunuz. Ama illa da yok birşey yapmalıyım diyorsanız bol su içerek adım atın. Bebiş babada kalsın akşamları 1 saat yürüyün kulaklık takıp müzik açın. Hem zihninizi boşaltırsınız kendinize alan açarsınız hem de metabolizmanıza iyi gelir.

56 günlük ve aynı duyguları yaşayan bir anneyim. Kilo almasaydınız da olan kiloyu verememeye takacaktınız belki ya da eşinizin bazı davranışları batacaktı gibi gibi sanırım lohusalık böyle bir şey. Bitti mi diye düşünürken bitmediğini hatırlatacak bir şey oluyor zaten. Bu bir süreç ve geçirmeye çalışıyorum

Süt için yaş üzüm ve cevızlı sucuk %100 tavsiyemdir .
Badem hurma rezene çayı yiyin
Yani çok çok yiyip kilo almanıza gerek yok ekmek falan süt yapmaz kabak yemeği güzel süt yapıyor karnıbahar brokoli yiyebilirsiniz
Bol bol su için

Bestlak damla var süt için almak isterseniz güzel indiriyor

Süt için yaş üzüm ve cevızlı sucuk %100 tavsiyemdir .
Badem hurma rezene çayı yiyin
Yani çok çok yiyip kilo almanıza gerek yok ekmek falan süt yapmaz kabak yemeği güzel süt yapıyor karnıbahar brokoli yiyebilirsiniz
Bol bol su için

Bestlak damla var süt için almak isterseniz güzel indiriyor
Amanın dığurdun demek nasıl ikizler

ilk 3 ay ne bukduysam yedim, aynaya bakmadım sadece bebeğe odaklandım 😂 3 aydan sonra spora, diyete, kuaförlere vs başladım. su an çok sükür halimden de memnunum. oğlum 9 aylık. zamanla bir düzen oturuyor zaten. sıkmayın canınızı.

Benim kizçem neredeyse 1 yasinda. Ben lohusa zamanlarinda giydigim kiyafetlerimi o gunleri hatirlatiyo diye kiyafet kumbarasina attim. O kadar normalki boyle hissetmen. Zamanla geciyo tabiki ama o gunler aklima geldiginde hemen kafami dagitiyorum. Bi arkadasin cok guzel bi onerisi olmus. Bakimlanmalari yay: bir hafta sac, bir hafta mani pedi diger hafta bi arkadasla cay kahve bisiler. Insan oyle oyle aciliyo.

Back
X