Çam sakura infertilite bölümden hamile kalan var mı ?

Maşallah çok sevindim benim de tekrarlayan dusuklerim oluyor, dış gebelik de geçirdim bir tupum alındı malesef, Muzaffer bey aşılama dedi ozeldeki doktorlar genetik taramalı tüp bebek diyor ne yapsam bilemedim
Kayiplariniz nasil oluyor anlatir misiniz? Benzer sureclerden gectim faydam dokunur belki. Su an gebelik cok guzel ilerliyor. 10 bitmis olmaliyken bebek 11 olmus. Bir haftam kaldi.

Asilamanin sizle zerre alakasi yok sakurada prosedur oyle diye direkt onu veriyolar. Tek tup oldugu icin asilamaya dogrudan engeliniz yok o sebeple asilama veriyorlar. Benim durumum icin de oyleydi de son sansimi cok bekelemeden yaparim, tup icin de devlet karsilama surevi baslamis olur diye yapacaktım.

Kayiplariniz nasil oluyor anlatir misiniz? Benzer sureclerden gectim faydam dokunur belki. Su an gebelik cok guzel ilerliyor. 10 bitmis olmaliyken bebek 11 olmus. Bir haftam kaldi.
Benim değerlerim böyle 15 30 50 100 vs oluyor sonrada adet oluyorum ve gebelik devam etmiyor. 2023 Eylül ayında bir gebeligim oldu. Kese ve kalp atışı duyuldu. 12+5e kadar bir sıkıntı yoktu. Sonra kanama olunca bebeğin aslında 7. Haftada kalbinin durduğunu söylediler. O zamana kadar birsey anlamamıştım. Kürtaj oldum sonra 3 ay kadar sonra sakura infertilite bölümüne gittim. Testler vs rahim filmi dediler. Rahim filmini echomarda çekildim. O ay gebe kaldım ama dış gebelik oldu. 2 doz iğne ile dusmeyince ameliyat oldum sol tupum alındı. Elle tutulabilir sadece bir iki gende pihtilasmaya meyillilik bulundu. Kan sulanduruci hap ve iğne kullanacakmisim lakin henüz devam eden bir gebeligim olmadı. Bu süreçte yine böyle kimyasallar geçirdim. Genetik test normal çıktı. Ozeller genetik taramalı tüp bebek diyorlar .arada kaldım

Asilamanin sizle zerre alakasi yok sakurada prosedur oyle diye direkt onu veriyolar. Tek tup oldugu icin asilamaya dogrudan engeliniz yok o sebeple asilama veriyorlar. Benim durumum icin de oyleydi de son sansimi cok bekelemeden yaparim, tup icin de devlet karsilama surevi baslamis olur diye yapacaktım.
Evet ben de biliyorum ama prosedür gereği şu an bana uygun olan ilk aşama bu diye yapıyorlar. Dün aşılama için ilaçlarımı aldım gittim ama çarşamba günü beta vermiştim yine 18 çıktı perşembe kanama şeklinde bir ped kadar oldu. Muzaffer bey bu şekilde olmaz bir dahaki ay dedi. Dün de beta baktırdım 24 olmuş kanama da durdu. Korkuyorum yine dış gebelik olur diye

Evet ben de biliyorum ama prosedür gereği şu an bana uygun olan ilk aşama bu diye yapıyorlar. Dün aşılama için ilaçlarımı aldım gittim ama çarşamba günü beta vermiştim yine 18 çıktı perşembe kanama şeklinde bir ped kadar oldu. Muzaffer bey bu şekilde olmaz bir dahaki ay dedi. Dün de beta baktırdım 24 olmuş kanama da durdu. Korkuyorum yine dış gebelik olur diye
Sizin biraz daha farkliymis. Progestan vs kullaniyor musunuz? Pihtilasma ile alakasi oldugunu sanmiyorum. Takviye kullaniyor musunuz? Inasta diye bir takviye kullandim. Iki tane kalp durmasi vardi bende. Cok guzel gelisimgosterip aniden kalp duruyordu. Her sey bir sinav, tamamen sans dediler durdum. Bazilari direkt tup oneriyor ama bebege genetik taramasi yaptirmistik orda verdikleri genetik bilgilendirmede de normal oluyor deneyin ucuncude olsa yine deneyin diyeceğiz dediler. Tup de kesin cozum degil kaldiki normalde bu kadar kolay tutarken daha sonraki adim. Sizin durumda yalnizca dis gebelik durumlari sorun (su acidan dis gebelige yakalananlarin tekrar yakalanmasi olasi bir sebeple oluyormus bu dis gebelik rahim ic dokusu enzimler vs bir seylerden bahsediyorlar) ancak benim anladigim bu zaten az. Sizinkiler daha ziyade basarili olamayan embriyolar. Asilama yaptirmanizda hicbir sakinca da yok fayda da yok bence su an yapabileceğiz en onemli sey hemen in asta gibi yumurta dna hasarina iyi gelebilecek takviyeler almak, esinizin dna fragmantasyonuna baktirdiniz mi? Bu da onemli, iki tarafta da olabilir ama bence sorun dna acisindan sorunlu yumurta veya sperm. Ikinizde bu acidan guzel takviye kullanin ve hemen baslayin sonrasinda tedbiren yine igne kullandirirlar ama cok luzumsuz. Asil muhim olan saglikli yumurta ve sperm. Cok dogurgansiniz ondan oluyor. Bana da doktor boyle dedi. Normalde dollenmeyecek yumurta dollenip duruyor. Asilama yaptirirsaniz da mutlaka dedigim takviyeleri kullanin bence. Luzumsuz sizin icin asilamadaki hormonlari yuklenmek ama bikac ay evvel yerinizdeydim ve farkli bir sey denemis olmak bile iyi gelecekti ondan yapacaktim. Sakurada genetikli tup bebek yok bu arada. Yolun sonu orda ona varamayacak ancak insallah evvelinde hallolud.

Progestan iğne hap ve türevlerini gittiğim bir tüp bebek doktoru sen gebe kalabiliyorsun gebe kal bebeği korumaya çalışalım dedi. Battan 2 gün önce kan ver yükselme var ise gel ilaclar vereceğim dedi. Ben de hemen o ay battan önce test verdim 15 çıktı, 9 farklı çeşit ilaç kullandım hatta intralipid serum bile aldım bir doz, bu doktor bağışıklık ile alakalı olduğunu söyledi. Ama beta yine o ayda düzensiz yukselmeler ile yeniden düştü ve ilaçları bıraktık. Bunun harici progestan kullanmadım. Eşime normal sperm testi yaptık sadece orda da sonuçlar gayet iyi çıktı. Sperm dna hasarı testini yaptırmadık nerde yaptirabiliriz?
Bu ay aşılama için adetin 22. Günü progestan değerim 14.6 çıktı nasıl bilmiyorum.
Evet dış gebelik geçirenler bir adım daha risk altında yeniden dış gebelik geçirme hususunda.
Ben de artık yumurta veya sperm mi kalitesiz , bu tedavilere daha gebe kalmadan önce mi başlamalıyım bilmiyorum? Sperm dna hasarini çok duymaya başladım bunu araştırmak lazım.
Bitkisel tedavi uygulayan bir kişiye bu durumu anlattığım zaman o da eşim ile alakalı onunda takviye alması gerektiğini söylemişti. Eşimin normal sperm testi çok iyi çıkınca biz de onun üzerinde pek yogunlasmadik açıkçası.

Ara ara düzenli olmamakla beraber takviyeler kullandım mesela provomen kullandım. Siz bu takviyeyi kaç ay kullandınız aynı markadan eşiniz de mi kullandı

Back
X