Progestan iğne hap ve türevlerini gittiğim bir tüp bebek doktoru sen gebe kalabiliyorsun gebe kal bebeği korumaya çalışalım dedi. Battan 2 gün önce kan ver yükselme var ise gel ilaclar vereceğim dedi. Ben de hemen o ay battan önce test verdim 15 çıktı, 9 farklı çeşit ilaç kullandım hatta intralipid serum bile aldım bir doz, bu doktor bağışıklık ile alakalı olduğunu söyledi. Ama beta yine o ayda düzensiz yukselmeler ile yeniden düştü ve ilaçları bıraktık. Bunun harici progestan kullanmadım. Eşime normal sperm testi yaptık sadece orda da sonuçlar gayet iyi çıktı. Sperm dna hasarı testini yaptırmadık nerde yaptirabiliriz?
Bu ay aşılama için adetin 22. Günü progestan değerim 14.6 çıktı nasıl bilmiyorum.
Evet dış gebelik geçirenler bir adım daha risk altında yeniden dış gebelik geçirme hususunda.
Ben de artık yumurta veya sperm mi kalitesiz , bu tedavilere daha gebe kalmadan önce mi başlamalıyım bilmiyorum? Sperm dna hasarini çok duymaya başladım bunu araştırmak lazım.
Bitkisel tedavi uygulayan bir kişiye bu durumu anlattığım zaman o da eşim ile alakalı onunda takviye alması gerektiğini söylemişti. Eşimin normal sperm testi çok iyi çıkınca biz de onun üzerinde pek yogunlasmadik açıkçası.