Çamaşır ve Kurutma Makineleri Çamaşır makinesinde 2 seçenekten hangisi?

meral4

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2012
12
0
0
Afyon
Meraba hanımlar :) Bol tasarruflu diye çamaşır makinesi aranırken çok samimi komşum benden hızlı davranmış da çamaşır makinesini almış:) Nispet eder gibi evine de çağırdı gösterdi anlattı ballandıra ballandıra makineyi:) benim aradığım gibi çok tasarruf eden bir makinesiymiş samsungunki. Çamaşırları da köpürtüp yıkıyor dedi, emin değilim ama köpükle yıkıyormuş. Nasıl olduğunu tam anlayamadım ama çok memnun olduğunu öğrendim :) Samsung ve bosh düşünüyordum. Bosh da annemin makinesi o da yıllardır kullanıyor bir sorun yaşamadı. Siz hangisini tavsiye edersiniz. Ay benim bu kararsızlığım ne olacak? :)

boshun ürünleri cok saglam annemlerin butun beyaz esyaları bosh her biri en az 15 yıllıktır bugune kadar en ufacık bir arzası olmadı. ama samsungun yeni cıkardıgı urunleri de cok fonksıyonlu ve kullanıslı bilemedim ya :26:

ben kullanmadım ama bu aralar herkse samsungdan bahsediyor, kullanan arkadaşlar çok memnundu
yine okulda bosh mu samsung mu diye bi konu açılmıştı herkes samsung dedi
bosh eskiden çok kaliteliydi gerçekten, eski eşyaları çok sağlam ama samsung da baya ilerletti
ben de bundan sonra alırsam samsung alırım

annenizin kullandığı bosch sağlamdır çünkü o (senesi itibari ile 15 yıllıkmış) alman malı. artık boschlar manisada yapılıyor, yerli imalat gibi oldu bir nevi. eski boschlar ve siemensler çok sağlamken, manisada yapılmaya başlandığından beri eski sağlamlığı yok.

annenizin kullandığı bosch sağlamdır çünkü o (senesi itibari ile 15 yıllıkmış) alman malı. artık boschlar manisada yapılıyor, yerli imalat gibi oldu bir nevi. eski boschlar ve siemensler çok sağlamken, manisada yapılmaya başlandığından beri eski sağlamlığı yok.
aynen bu söylediğinizi annemde söylemişti bana :)

Ürünün üretim yerine bakmak lazım Bosch'un buzdolapları dışındaki diğer ürünlerinde üst kalite olanlarından menşei hala alman olanlar var ama nedense bütün buzdolapları Türkiye'de üretiliyor. Çamaşır ve bulaşık makinelerinde Almanya üretimleri hala mevcut ama biraz daha ucuz ürünlerinin üretim yeri Türkiye ya da Çin.

Ürünün üretim yerine bakmak lazım Bosch'un buzdolapları dışındaki diğer ürünlerinde üst kalite olanlarından menşei hala alman olanlar var ama nedense bütün buzdolapları Türkiye'de üretiliyor. Çamaşır ve bulaşık makinelerinde Almanya üretimleri hala mevcut ama biraz daha ucuz ürünlerinin üretim yeri Türkiye ya da Çin.

biz beyaz eşyalarımızı en pahalılarından aldık. sebebi ise, tayin görecektik eşimle, öyle bir gittiğimiz yerde uzun uzun kalma şansımız yoktu. bu yüzden de en pahalılarından aldık ki bir taşınma görünce kendini salmasın hemen arıza vermesin. sizin dediğinizden yola çıkarak alman üretimi olması lazım makinelerimizin ama maşallah bulaşık makinesinden fırına kadar her şey 5 yıl olmadan arızalandı. fırını attık gitti zaten. öte yandan kv min, kızına getirdiği makine yıllardır tık demeden çalışıyor maşallah.

kızlar yarın çamaşır makinası alıcam ama hangi marka alacağıma karar veremedim arçelikmi legalmi samsungmu hangisi birisi bir fikir versin

Back
X