• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşır ve Kurutma Makineleri Çamaşır Makinesini Çözemedim

dilara23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
270
14
118
İstanbul
Kızlar sorunuma acil bi cevap verebilirseniz çok sevinirim.

Şimdi anneme yeni çamaşır mak.aldık bosch. Öncekinin deterjan gözü iki taneydi de bunda 3 bölüm var.En küçük yumuşatıcı için heralde,ama deterjanı diğer 2 gözden hangisine koycaz çözemedik.

Yardımınızı bekliyorum :71:

Kullanma kılavuzunda resimli açıklaması vardır aslında ordan baksanız daha net bilgi edinirsiniz. Birde annemde yeni çamaşır makinesi aldı bosh değil ama onda bir sıvı deterjan bölümü var bir yumoş birde toz deterjan bölümü benim makinemde 3 bölümlü ama bölmelerin üzerinde ince yazıyla I ve II yazıyor I yazan ön yıkama yapacaksanız II yazan ise ön yıkamadan sonrası için yani ön yıkamasız yapacaksanız direkt II ye koymalısınız

ortada ki küçük göz yumuşatıcı gözü
diğer gözleere gelirsek eğer 1 ci daha dar olan gözüne ön yıkama yapıcaksan deterjan koyuyosun yani genelde beyaz çamaşırlar için kullanılır tercihen 2. daha geniş olan göz işe ön yıkamasız yani sadece ona koyuyosun deterjanı böyle yani

Kullanma kılavuzunu annem koyduğu yeri hatırlıyamadı malesef.
Teşekkürler canım bi dediğin gibi deniyelim biz.üstünde numaralar var bunların da.2 ye koyalım o zaman

benimki siemens. ama 3 gözlü. küçük göz ortada yumuşatıcı o. detrjan gözü tuşların diğer kısmında. ya tatlım zaten ön yıkama başlat neresi su doluyosa o göz ön yıkama gözü. diğer büyük göz detrjan gözü. en küçük de yumuşatıcı. aç ön yıkamayı dene bi kapa makineyi sonra.

ön yıkama yaptığında giysiler daha geç çıkar bu durumda üçüncü bölüme detarjan koyduğunda ilk önce onu alıp kısa bir yıkama yapıp suyunu döküyor birinciyede koycaksın o daha uzun bi yıkama yapıyor her ikisinede koycaksın..

ön yıkama yaptığında giysiler daha geç çıkar bu durumda üçüncü bölüme detarjan koyduğunda ilk önce onu alıp kısa bir yıkama yapıp suyunu döküyor birinciyede koycaksın o daha uzun bi yıkama yapıyor her ikisinede koycaksın..

Yani her halükarda her ikisine de mi koymam gerek?

Bizim evdeki de 3 gözlü ortadaki vernel için sol kenara deterjan koyuyorum ilk oraya su veriyor çünkü.
ama iki tarafa da 2'ye bölerek koyabilirsiniz farketmiyor yine de su alıyor :34::34:

Canım benim makinamda o şekilde orta gözün bi aparatı var ve sadece çamaşır suyu için 1 . Göz deterjan için 3. Göz yumuşatıcı için aristan benim makinamda

şimdi ben hep önyıkamalı yıkadığımdan zaten ikisine de deterjan koyuyorum.

ön yıkama ilk suyu alan kısım. çamaşır suyu da ekleyeceksen aç gözü, suyu alırken ekle.

ön yıkama yapmayacaksan o göze detarjan koymana gerek yok.

küçük göz (ortada bende) yumuşatıcını koyuyosun.

büyük göz ben de makinenin sağında, ben bakarken solumda kalıyo yani. ona da hem deterjanı koy hem calgonu. ikisini aynı göze.

ön yıkama yapacaksan sırayla "deterjan-calgon, yumuşatıcı, deterjan çamaşır suyu"

ön yıkama yapmayacaksan "deterjan-calgon, yumuşatıcı"

Dilara senin çamaşır makinası aynı bizimkinden sanırım dijitalli ve dokunmatik tuşları olan sanısım değillmi?

bendekinin kullanma talimatında normal yıkama yapıldığında sadece soldan birinci göze deterjan koyun, ön yıkama yapılacaksa deterjanı soldan birinci ve üçüncü göz arasında paylaştırın yazıyor. ortadaki hazne ise yumuşatıcı için. talimata uygun kullandım bir sorun yaşamıyorum

Back
X