• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çanakkale Çan !!! Ailecek korkuyoruz

Merhaba arkadaşlar, farketmissinizdir ben burada çok yeniyim , kardeşim Canakkale Can myo mimari ve dekoratif sanatlar bölümünü kazandı daha doğrusu meslek lisesi olduğu için geçiş yaptı buraya kadar bir problem yok ama kardeşim alerjik astım hastası ve yaptığım ufak bi araştırma ile Çan ilçesinde havanın çok kirli olduğunu öğrendim sağlık olarak onu çok kötü etkileyecek hem meslek olarak parlak bir bölüm değil sadece okumuş olmak için gidiyor Ben üniversiteyi kazandigimda havalara uçan ailem şimdi kara kara düşünüyor sizce göz göre göre böyle hem küçük biyere hem geleceği olmayan bir bölüme gitmeli mi ? Yoksa ben de onunla mi gitmeliyim en azından gittiği yere alisana kadar bu arada Çan yaşadığımız yere 6 saat uzaklıkta .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba ,

Kardeşinizin sağlığı için endişelenmenizi anlıyorum , ancak biraz fazla evham yapmışsınız. Çan ilçesini gidip gördünüz mü ? Kardeşiniz hayatı boyunca alerjik astımı olduğu için kendi sağlığı için gerekli tedbirleri alacaktır. Bu evhamlarınızla kardeşinizin hevesini kursağında bırakmayın ve henüz başlamadığı okuldan soğutmayın lütfen.

Meslek olarak parlak bir bölüm olmadığına nasıl kanaat getirdiniz ? Dünyanın en iyi okulu , en iyi öğretmenleri ile yetiştirilse de bir insan , eğitimden alacağı fayda kendisinin almak istediği kadar olacaktır. Bölümünü , öğretim kadrosunu bilmeden peşin hüküm veriyorsunuz.

Küçük ilçelerde yer alan okulların büyük şehirlerdekinden daha yetersiz olduğu bir ön yargıdır.

Yanında birisinin gitmesi alışma sürecini olumsuz etkileyecektir bence. Kardeşinizi korumak istemeniz güzel ancak kendi ayakları üstünde durması için imkan sağlamalısınız. İhtiyaç duyduğunda ailesinin yanında olduğunu bilmek yetecektir.

Kardeşinize şimdiden okulunda başarılar dilerim.

Merhaba ,

Kardeşinizin sağlığı için endişelenmenizi anlıyorum , ancak biraz fazla evham yapmışsınız. Çan ilçesini gidip gördünüz mü ? Kardeşiniz hayatı boyunca alerjik astımı olduğu için kendi sağlığı için gerekli tedbirleri alacaktır. Bu evhamlarınızla kardeşinizin hevesini kursağında bırakmayın ve henüz başlamadığı okuldan soğutmayın lütfen.

Meslek olarak parlak bir bölüm olmadığına nasıl kanaat getirdiniz ? Dünyanın en iyi okulu , en iyi öğretmenleri ile yetiştirilse de bir insan , eğitimden alacağı fayda kendisinin almak istediği kadar olacaktır. Bölümünü , öğretim kadrosunu bilmeden peşin hüküm veriyorsunuz.

Küçük ilçelerde yer alan okulların büyük şehirlerdekinden daha yetersiz olduğu bir ön yargıdır.

Yanında birisinin gitmesi alışma sürecini olumsuz etkileyecektir bence. Kardeşinizi korumak istemeniz güzel ancak kendi ayakları üstünde durması için imkan sağlamalısınız. İhtiyaç duyduğunda ailesinin yanında olduğunu bilmek yetecektir.

Kardeşinize şimdiden okulunda başarılar dilerim.

Teşekkür ederim ben fazla telaşa kapildim yani hiç beklediğim gibi olmadı annem babam çok düşünceli kardeşim bi o kadar inatçı beni göndermeye mecbursunuz diyor nasıl yaklaşacagimı bilemiyorum

Kardeşiniz gitmek istiyorsa bişey yapamazsınız ama çoğu kez 2 yıllık okumanın bi işe yaramadığını gördüm hatta kamuda meslek lisesinin şansı daha yüksek

tercihlerini hastalığına göre yapabilirdiniz baştan hatalısınız havası kirli nemli şehirleri yazmasaydınız şimdi bu kaygıyı yaşamayacaktınız..hevesini kırmayın gitsin önlemlerini alır nasılsa..

Teşekkür ederim ben fazla telaşa kapildim yani hiç beklediğim gibi olmadı annem babam çok düşünceli kardeşim bi o kadar inatçı beni göndermeye mecbursunuz diyor nasıl yaklaşacagimı bilemiyorum

Öncelikle derin bir nefes alın ve rahatlamaya çalışın. Kötü hava koşulları günümüzün gerçeği. Büyük bir şehirde sürekli toplu taşıma ile giderken maruz kalacağı egzoz da aynı oranda sağlığı olumsuz etkileyecekti.

Çan da bizzat bulunmadım. Ancak o bölgede yaşayan ve memnuniyetlerini dile getiren arkadaşlarım oldu. Sanırım biraz da fark etmeden kardeşinizin kazandığı okulu yetersiz bulduğunuz için bu şekilde düşünüyorsunuz.

Emin olun okulun eğitimi isminden ve bulunduğu yerden bağımsızdır. Güzel bir bölüm kazanmış. Hevesini kırmayın.

tercihlerini hastalığına göre yapabilirdiniz baştan hatalısınız havası kirli nemli şehirleri yazmasaydınız şimdi bu kaygıyı yaşamayacaktınız..hevesini kırmayın gitsin önlemlerini alır nasılsa..

Tercihleri için çok uğraştım ilk 5 tercihe puanı tutuyordu kesin gözüyle baktım tabiki garantisi yok ama yüzdelik dilim taban puanları falan çok uygundu ama hiçbiri olmadı en son tercih oldu beklemedigimiz il ve beklemediğimiz bölüm olunca böyle bocaliyoruz

Kardeşiniz gitmek istiyorsa bişey yapamazsınız ama çoğu kez 2 yıllık okumanın bi işe yaramadığını gördüm hatta kamuda meslek lisesinin şansı daha yüksek

gitmek istiyorsa bırakın gitsin aklı kalmasın sonra pişman olur sizi sorumlu tutar.

Insallah gidecek sizce yalnız mi gitmeli yoksa ben gitmeli miyim?

bırakın kendi gitsin demeden geçemedim kardeşim astım bronşitli doğdu doktorlar yaşamaz dediler küvezlerde büyüdü sonra ne mi oldu 22 yaşında şu an iki paket sigara içiyor kedinin köpeğin içinde yaşıyor polen alerjisi falan var düşün ki İstanbul gibi bir şehirde okuyor..kardeşinin hastalığı çok ileri safhada değil sanırım siz ailecek fazla mı paniklisiniz..bu arada sakınan üzüme çöp batar biraz akışına bırakın..

kardeşinizde benim hastalıktanmış. bende doğduğumdan beri alerjik astımlıyım.

bende dışarda başka bir ünvde okudum. sıkıntım hiç olmadı orada. daha sonra ilime döndüm. sonra aynı ilden biriyle evlendim. ortam değiştirmedim. il değiştirmedim. ama astımım azdı:53:. yani bu atakların ne zaman azacağı belli olmuyor ki... annemlerde bu kendini orada koruyamaz vs demişlerdi. bilirsin üşütsen bile azar. ama bişey olmadı orada. gözlerinin önündeyken azdı astımım:27:

yalnız gitsin siz hep başında olamazsınız ki bir şekilde ayrılacaksınız yanından.en baştan tek olmaya alışırsa daha çabuk adapte olur.çok korumacı olmayın sonra tek kalınca insan sudan çıkmış balığa dönüyor kendimden biliyorum.seçme şansım olsaydı daha disiplinli aynı zamandada herşeyi tek başıma yapabilecek sorumluluk sahibi biri olarak yetiştirilmek isterdim.

Merhaba arkadaşlar, farketmissinizdir ben burada çok yeniyim , kardeşim Canakkale Can myo mimari ve dekoratif sanatlar bölümünü kazandı daha doğrusu meslek lisesi olduğu için geçiş yaptı buraya kadar bir problem yok ama kardeşim alerjik astım hastası ve yaptığım ufak bi araştırma ile Çan ilçesinde havanın çok kirli olduğunu öğrendim sağlık olarak onu çok kötü etkileyecek hem meslek olarak parlak bir bölüm değil sadece okumuş olmak için gidiyor Ben üniversiteyi kazandigimda havalara uçan ailem şimdi kara kara düşünüyor sizce göz göre göre böyle hem küçük biyere hem geleceği olmayan bir bölüme gitmeli mi ? Yoksa ben de onunla mi gitmeliyim en azından gittiği yere alisana kadar bu arada Çan yaşadığımız yere 6 saat uzaklıkta .

çan ı biliyorum. küçük bi ilçedir. evet hava kirliliği var. sebebi termik santraller ve seramik fabrikaları. ama şu da var. ilçede doğalgaz kullanıldığından kışın kömüre bağlı kirlilik yok. biz şu an başka bir ilçedeyiz. sözde kaz dağlarının eteğinde ama buradaki odun kömür yakma alışkanlığı ve mecburiyetinden dolayı kışın sapasağlam olam benim bile boğazım ve ciğerlerim çatır çatır yanıyor. ama bu çan da hiç başıma gelmedi. küçük yerdir nispeten emniyetlidir, rahat eder.
bir de şu var .çocuğun peşine takılmayın. kendi başına yaşamayı öğrensin.ben ailemden 16 saat uzakta okudum ve bu bana çok şey kattı. eksik olurdum eminim anamlar peşime düşse.
hayırlısı olsun.bölümü güzel ama. okuduktan sonra bir de kpss patlatır , en az 82 falan alsa da kesin bir yere yerleşir. ne demişler: bakalım mevlam ne eyler ne eylerse güzeşl eyler.

Back
X