Türkiye'de son zamanlarda çıkan orman yangınları adeta ciğerlerimizi yaktı. Gelen son bilgilere göre Çanakkale'nin Merkez ilçesine bağlı Sarıcaeli köyünde saat 13.30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangın nedeniyle bölge bir anda dumanlar altında kaldı. Kısa sürede geniş alana yayılan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Öte yandan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi için tahliye kararı alındı. Alevlerin hastaneye yaklaştığı bilgisi de geldi.

Türkiye'nin bu yaz en önemli gündem maddelerinden biri orman yangınları oldu. Birçok bölgede yüzlerce orman yangını çıkarken, ekipler gece gündüz demeden bu yangınlara müdahale etmişti.

YANGIN KISA SÜREDE GENİŞ BİR ALANA YAYILDI
Son olarak Çanakkale'de orman yangını çıktı. Gelen bilgilere göre Merkez ilçesine bağlı Sarıcaeli köyünde saat 13.30 sıralarında çıkan orman yangını kısa sürede geniş bir alana yayıldı.
OLAY YERİNE EKİPLER SEVK EDİLDİ
Yangının çıkmasının ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler yangını söndürmek için çalışmalarına devam ederken, bölgeden gelen fotoğraflar durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

BÖLGE DUMANLAR ALTINDA KALDI! RÜZGAR TEDİRGİNLİK YARATTI
Çıkan yangının ardından bölgenin bölgenin geniş bir bölümü duman altında kaldı. Öte yandan bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle yangının büyümesinden tedirginlik duyuluyor.
ÜNİVERSİTE YERLEŞKESİ İÇN TAHLİYE KARARI VERİLDİ
Alevlerin tehdit ettiği bölgelerden biri de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi oldu. Yoğun dumanın kampüs çevresini sarması üzerine, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu tarafından tahliye kararı alındı. Yerleşkede bulunan öğrenciler ve personel güvenli alanlara yönlendirildi
kaynak mynet