Canım ablam :/

Ben bipolarım, anksiyetem var, zaman zaman çok fazla yükselen sosyal fobim var. Ama hayatımda biri de var. Ablanıza hiç evlenemeyeceği hep yalnız kalacağı fikrini empoze etmeyin. Neden hayatında kimse olmasın? Gayet olur.

Selam güzel bayanlar nasılsınız umarım iyisinizdir.. Sizlere danışmak istediğim bir konu var benden 4 yaş büyük ablam var epilepsi rahatsızlığı artı psikolojik olarak içe kapanıklık ve psikolojik başka sorunları VS var.. Şu hayatta hiçbir günahı yoktur bilerek isteyerek Ömür boyu hep hastalık ilaç ile uğraştı buna isyanım yok haşa, elbette halimize bin şükür... Derdim şu ki benim bir ablam daha var ben ve o ablam ileride evlendiğimizde (onun şu an hayatında var biri) benim canım ablam üzülür diye içim içimi yiyor.. Acaba hiç evlenmeyip ablamla ömür boyu yaşasam mı ki onun üzülmesini hiç istemiyorum ona feda ederim ömrümü yeter ki o üzülmesin zaten ömür boyu hastalık ile uğraştı 😌...mesela Sevgilisi olan ablamın erkek arkadsı ailemizle tanışmaya gelince ablamın uzaktan bakması beni kim alır ki demesi içimi parçaladı.. Siz olsanız ne yaparsınız... Ablam psikolojik olarak yuva kuramaz bizlerle olması gerekiyor. Çok teşekkür ediyorum.
valla çatır çatır da evlenir..ne hastalığı olan insanlar evleniyor..

Ben bipolarım, anksiyetem var, zaman zaman çok fazla yükselen sosyal fobim var. Ama hayatımda biri de var. Ablanıza hiç evlenemeyeceği hep yalnız kalacağı fikrini empoze etmeyin. Neden hayatında kimse olmasın? Gayet olur.

Çok geçmiş olsun asla ben olumsuz bir şey empoze etmem tam tersi hep olumlu seylee söylerim.. Onun çocukluktan gelen özgüveb eksikliği var hep koruma cı büyütüldü. Olur tabiki ama buna hazır olur inş çok teşekkür ediyorum 😊

Psikolojik hastalıklar ilaç ve destek ile biryere kadar toparlıyor.
Belki de evlenir hiç belli olmaz.
Hayat sürprizlerle dolu.
Herşeyin Hayırlısı olsun.
Evlenseniz bile yakın oturursunuz.
Allah'ım şifalar versin

Görev yerim 3 saatlik inş bir seylrr yapıcam ilerde çok teşekkür ediyorum 😊

Neden yuva kuramasın yahu.
Benim arkadaşım evlendi üstüne 2 çocuk yaptı üstelik çalışan bir kadındı.
Ağır epilepsi hastasıydı.
Ablanıza acımaktan vazgeçin. Kendisi içine kapanıyorsa siz umut olun ona. Muhtemelen acımalarınızı hissediyor kadın ve iyice bunalıma giriyor.
Epilepsi hastalığı normal hayatını yaşamasına engel değildir.

Gerekiyorsa uzman desteği almasına vesile olun.

Siz de fazla abartıyosunuz engelli değil ablanız ki öyle bile olsa evlenir. Psikolojik sorunlar da geçiyor en nihayetinde siz ona hayatınızı adamaktan vazgeçin . Her insan hayatla yüzleşip güçlü oluyor . Oğlum da epilepsi biliyorum yanj o kadar da abartmayin lütfen

Ablam bundan 4 yıl önce bir ilaç yüzünden ağır psikolojik tedavi gördü sonra daha yeni bu sene bipolar teşhisi kondu uyku ilaçları artı hap tedavisi gördü. Şimdi daha iyi bin şükür ama çocukluktan beri koruyucu yetiştiği için annemden kopamıyo ne bileyim o benim canım o mutlu olsun da
Bipolar evliliklerin %90 ı boşanmayla bitiyor istisnai durumlar hariç bunu ben değil yabancı kaynaklarda okudum bu istatisliği bu rahatsızlığı çok araştırdım kadını nispeten kolay idare ediliyor ama erkeğin ki çok zorlu. Zorlu bir süreç oluyor ilişkileri ben yaşadım biliyorum bipolarla ilişkim hüsranla sonuçlandı maniye girmesi depresyon da dipten çıkartmak çok sorun evlilik de zorlanır, ve evet aile desteği ömür boyu şart. Çok iyi zeki insanlar ve fakat evlenmemeleri hayırlı olur bence de. Siz evlenseniz de onun yanında olabilirsiniz desteğinizi hergün verebilirsiniz ona sorun yok bence siz evlenin. Bipolar çocuğa da geçiyor risk var gen geçişi ile geçiyor. Bipoların seviyeleri var en hafifinden 1-2 ye kadar. Bipolar 1 veya 2 ise bence evlilik ciddi yıpratıcı olur çok şey yaşadım gördüm ve çevresi de çok yıpranıyor ben şahsen çok kötü olmuştum, çok örselendim, ailesini düşünemiyorum

ailecek abartmışsınız. iyi bir nörolog bulup ilaçlarını düzenletin ve psikiyatriye de uğrayın. böyle hastalıklar yanında depresyon da getiriyor malesef. kendisini eksik hissetmesine izin vermeyin. gayet de yuva kurabilir kimler evleniyor ablanız neden evlenemesin ki.

tedavilerine devam etsin. ve bence hayatın içine karışması için sürekli çabalansın. anlattıklarınız engel değil bence hiçbir şeye. ayrıca sizin hayatınız ayrı, abla için evlenmemek bence gereksiz bir düşünce.

anne baba için bile hayatı ilerletmekten vazgeçmemeli insan.

Hayatınıza bakın mutlu olun kimse için bu kadar fedakar olmaya gerek yok ,benim büyük teyzem var maşallah herkesten sağlıydı ama evlenmedi huyuna suyuna denk biri olmadı yeğenleriyle mutlu oldu ,kısmet bu belli olmaz aplanız evlenir ,siz evlenemezsiniz bu tip gedaplar yapmayın ,sağlıklı değil ..

Back
X