Canim cok aciyor:(

evlenirseniz çok çirkin ithamlarla karşılaşacaksınız farkındasınız değil mi? haberleri bile izlerken gerileceksiniz, her durumda bir laf sokma olacak

oy verdiğiniz parrtiler bile değişik düşünsenize...

ben mezhep kavramına karşıyım. ama hayat toz pembe değil... bence yol verin, 3 yıl sevgili olabilirsiniz de aynı evin içinde 3 gün kalamazsınız böyle biriyle

Son düzenleme:
bu adamla çok sorun yaşayabilirsin ki yaşamaya başlamışsın
senin mezhebin kimseyi ilgilendirmemeli insanlar neden böyle çözemedim gitti
başta kabullenmiş gibi yap sonra değiştirmeye kalk olacak iş mi
ben alevi değilim ama bi akrabamız alevi bir erkekle evlendi erkek arkadaşına onu göstermek isterdim herkesin gıpta ettiği melek gibi düzgün br adam..yardımseverliğiyle bilir herkes onu neyse
yani düzgün insan olmak için herhangi bir mezhebe bağlı olmak gerekmez
insanlar neyin kafasını yaşıyor arkadaş

Son düzenleme:
bence de ayrıl
ama onlar seni istemediğinden değil
sen bu ayrımı yapan bir aileye gelin gitme bence
sevgilin ne kadar sorun etmese de burda görüyoruz,sadece sevdiğin adamla evlenmiyosun
aileside ömür boyu hayatında olacak
ve bu kadar cahil ve geri kafalılarsa.ömrünü ziyan etme
sen kapanacaksan kendi istediğin için kapan
her sünni kalaı değil,her alevi de açık

ben de aleviyim ve teyzemler falan dışarı çıkınca başötrü takarlar
kardeşimin eşi de sünni mesela ama geldi gördü ki onu kendi ailemizden ayrı tutmadık ve bizde ibadetimizi yaparız ve yaratık değiliz
sen onları istememiş ol ayrımcılıklarından dolayı ve yoluna devam et
sevgi bazen her sorunu çözemiyor:(

hatta aklıma gelmişken bu alevi diye bahsettiğim abi varya onun eşinin babası ölmüş adam tüm kardeşleri sahiplenmiş ona baba diyorlar ya o derece
eğer alevi diye kızlarını vermeselerdi kızları böyle mutlu olabileceği bir erkek bulabilrmiydi acaba

Son düzenleme:
Kimse inançları doğrultusunda sorgulanamaz yargılanamaz.

sen baştan ona belirtmişsin sorun değil kabul etmiş. şimdi u dönüşü yapmış resmen. bu karaktersizliğe ,bencilliğe girer.

önceleri laylaylom şimdi iş ciddiye binince ben erkek tarafıyım senin bana uyman gerek.! yok öyle bir dünya! kimsenin kimseye uymasını gerektirecek bir şey söz konusu değil bu durumda.

ben ben olduğum için , beni, olduğum gibi kabul etmeyen adamın yanımda yeri yoktur.

üzülen göz yaşı döken hep sen olursun.

geçmiş yorumlara baktımda sunni diye herkes ibadet etmiyor...benim yaptığım ibadetin eşime ne faydası olacak yada ailesine, ne boş işlerle uğraşıyoruz..seven insanların arasına neleri sokuyorlar yazık

Bende aleviyim, eşim sünni beş yıl çıktık. ve şuan evliyim ve çok şükürde mutluyum, ama bizde öyle baskı olmadı eşim bana karşı son derece anlayışlı bende ona neticede herkesin inanışı kendine ne benim ona baskı yapmaya hakkım var ne de onun bana bu konuda, bizimkiler biraz tereddütlüydü mutsuz olmamdan falan, ama şimdilik sorun yok olmazda inş.

Aileler çok önemli cnm eşimin ailesi de hiçbir zaman bana bunu yap şunu yap demedi dese bile eşim buna izin vermezdi. başta erkek arkadaşının sana sahip çıkması lazım, seni olduğun gibi sevmesi lazım . hakkında hayırlısı olsun. hepimiz için.

Malesef bu ayırımları yapan genelde aileler oluyor.
Hayat toz pembe değil gerçekten.
Herkes buradaki kadar ideal düşünce biçimine sahipte değil.
Keşke olsa.
Her şeyin özü temiz bir kalp ve iyi insan olmak bana göre .
Gerisi şekil.
Herkes Allahına nasıl ibadet edeceğine kendi karar verir.
Biz sünniyiz , Alevi pek çok tanıdığımız var arkadaşlarımda oldu kardeşiz ama bu ayırımı yapan
yine bizleriz.
Zorluk çekersin arkadaşım bence özellikle çocuktta olunca daha da zorluklar olabilir.
İyi düşün , iyi gözlemle.

şimdiden bu kadar baskı ve sorun varsa işin zor arkadaşım.dünyanın sonu değil kütür ve düşünce farkı gittikçe dağ gibi büyüyen bir sorun haline gelebilir..güçlü ol kararını ver.hayırlısı olsun senin için..

Bazı yorumlara şok olsam da cevap vermeyeceğim çünkü banlanmam muhtemel olur..

Neyse konuya gelirsem..

Ayrılmak en mantıklısı..

Zaten dialoglardan daha şimdiden çatırtılar belli, ileriye taşımanın ve büyümesini izlemenin daha çok yıpranmanın alemi yok..

Mezhep önemli şey.. Ama birbirinize saygı duymadıkça ve her ikinizin ailesi de böyle tepkiler verdikçe bu iş yürümez maalesef..

geçen tv de izlemiştim
adamın biri yabancı karısına müslüman olursan evlenirim diyo
kadın kabul ediyo ve gerçekten müslüman gibi yaşamak istiyo
kadın ben namaz kılmak istiyorum ama ne eşim ne ailesi namaz kılmıyo nasıl müslümanlık gibi bişeyler söylemişti

konuya gelince evlilik, sevgililik gibi değil unutmayın
yarın aynı evin içinde yaşayacaksınız
eğer ki sorun ediyosa (ki başta sorun yok deyip sonradan baskı yapması hiç dürüstçe değil)
ayrılmayı düşünün..

Son düzenleme:
Merhaba kizlar oncelikle arkadadimin adresinden yazdigimi belirtmek istiyorum cunku eski konulara bakarsanz fakr diye dusunebilirsiniz belirtmezsem...***
Benim 4 yildir suren bir iliskim var aramizda mezhep farki var ben aleviyim ... Bunu ona iliskimiz 1 yil olmadan soylemistim oda hicbisekilde sorun olmayacgini soylemisti. Annesiylede paylastigini soylemsti bana anneside cok problemler olabilicegini ama ikimizin tercihi oldugunu soylems oyle demisti bana. Ben ona en bastan beri yasam tarzimi anlatip hic bisekilde degismiycegimi eger bi gun olurda bnden degismemi istiyceksen bitsin bu iliski demistim. Dinde zorlamanin olmadigini herkesin inandigini yasiycagini soylemisti ben bu konuyu cok takiyodum aslinda ailemden ayrilmam icin cok baski geliyodu cunku. Ama o beni oyle inandirdiki bn her zaman ailemi karsima alip ayrilmadim bunun sorun olmycagina kendimi cok inandirmistim...
Ama simdi o bana gelmis bu sekilde olmayacagini soyluyor. O erkek tarafiymis bnm onun gibi yasamam gerekiyomus anca oyle olurmus annesi flnda oyle diyomus. Ben e sana boyle bisey olmayacagini soylemistim ayriliyomuyuz o zaman dedigimde sacmalama seni cok seviyorum ben fln diyo. Suan beraberiz hala ama kizlar benim kac gundur gozlerim yasli hep agliyorum gozlerim dolu dolu:(( nasil bir yol izliycem bilmiyorum bana fikir verin lutfen anlaticak kimsemde yok***

karşımdaki istiyor diye ben inancımı düşüncemi değiştirmem ki değiştirsem ben ben olmam lazım kabul edecekse öyle edıversın ama degıstırmeye ugrasmasın ama sanki cok sorun yasayacaksın gibi gelıyor bana

Back
X