• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

CANIM ÇOK SIKKIN OĞLUM VE AŞK TAKINTISI

ESELA1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
1.867
1.532
133
MERHABALAR uzun zamandır foruma giremıyorum geçen yazdan beri çok büyük sıkıntılar yaşıyorum .kısaca anlatayım benim gibi sorun yaşamış bunları aşmış arkadaşlar varsa lütfen benimle paylaşın .17 yaşında çok tatlı ,iyi kalpli gerçekten tertemiz yetişmiş iyide bir okulda okuyan canım oğlum yaklaşık 1 senedir bir kız arkadaşı vardı ama yürümeyen bir ilişki 1 gün iyi ,bir gün kötü nitekim böyle sürerken kız arkadaşı tamamen bıraktı oğlumu ,öyleki oglum depresyona girdi doktora götürdüm doktorun verdiği ilaçlar dahada hayatta soğumuş ,tepkisiz bir hal aldırmışken kız arkadaşı yeniden iletişime geçip ikna edip gizli gizli konuşmalar ,nitekim barıştılar ama bu süreç yine aynı oğlum barıştıktan sonra ilaçlarını bıraktı ,doktora asla gitmiyorki ,17 yaşında oğlu olanlar bilir istemedikleri bir şeyi asla yaptıramazsınız ve ilişkileri yine aynı bir gün iyi bir gün kötü, asıl kabusum yazın intihar girişimine kalkacağını sezdim ilaç kutumdan bazı ilaçları o dönemde saklanmış odasında buldum ,o günden sonra hiç yüzüm gülmüyor acaba bir girişimde bulunur mu diye ? sizler bu sıkıntıları nasıl aştınız konuşun anlatın demeyin konunun hiç bir şekilde açılmasına tahammülü bile yok ,ben de düşünmek ve üzülmekten rahatsızlanıyorum sürekli ......

Ben 24 yaşındayım; 17 yaşım çok geride kalmış değil. Müdahale ederek bir yere varamayacağınızın siz de farkındasınız. İşin kötüsü, muhtemelen ayrılacaklar yine.

Bence karışmayın. Sormayın bile. Sadece her hâlde yanında olduğunuzu bilsin. O yaşta aşk çok çetin, çok sert yaşanıyor. Siz üstüne giderseniz daha kötü olur.

Siz bir uzmandan yardım alabilirsiniz bence nasıl yaklaşacağınız ile ilgili.

Sosyal çevresi, güvendiği arkadaşları vardır oğlunuzun. Onlarla paylaşarak aşabilir.
Kimi genç duygularını derinden yaşar, kimisi yüzeysel. Allah huzura erdirsin.

yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim ,okuyup bir nebze olsun rahatlıyorum .malesef çok sosyal olan oğlum 1 senedir çevre ve arkadaşlarıyla arasına mesafe koydu ,sosyal sitelerini kapattı sebebi kız arkadaşının kıskanç olup sıkıntı çıkartması ...

yerinizde olsam bu soruları doktora gidip sorardım
en mantıklı cevabı bir psikiyatrist ya da psikolog verir en güzel de o yönlendirir bence..

Böyle konular gördükçe korkuyorum yaş büyüdükçe dertte büyüyor derlerdi
Onun yerine siz gitseniz anlatsanız durumu intihar Girişimini hissediyorum demeniz zaten işin ciddiyetini ortaya koyuyor. Doktor size en azından strateji belirler
Böyle kız hayatını mahvedecek çocuğun sende Bişey desen adın kaynana olur

malesef psikologa gidemedim ssk bunu karşılamıyor özel psikologların fiyatları çok yüksek ,psikiyatriye gidebildim devlette dinlemeden ilaç verip gönderiyor rahatlaması için ,o zaman duyarsız oluyorsunuz ben duyarsız olmak istemiyorum ki benim bir psilolojik sıkıntım yok ,evladımın durumuna üzülüp takip etmem doğal ,sadece bir anne olarak buradaki tecrübelerdende yararlanmak istiyorum,

belki de oğlunuzun ilacı o kızdır ! belki de bir küs bir barış ilişkilerinden onlar memnun !

yapmayın bu kadar korumacı olmayın o yaşlardaki ilişkiler kısa süreli olur, elbet bir gün kendiliğinden bitecektir, bırakın oğlunuz nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşasın, karışmayın illa da karışacaksanız arkasında durarak karışın "amaan oğlum olursa olur olmazsa olmaz, gezin tozun eğlenin, birlikte iyi vakit geçirin" deyin

bende 22 yaşındayım ve o zamanları iyi bilirim. annemin o zamanlarda bana yaklaşımları hatırlıyarak verebileceqim tek tavsiye oğlunuzla anne oğul deqilde bir arkadaş qibi yaklaşmanız ve öğüt vermek deqilde yol qöstermeyi denemelisiniz. iyi hatırlıyorum ki annem benimle arkadaşım qibi alkol alırdı ve ben onun bu davranışları sayesinde o zamanları atlattım. lütfen alkol almayı yanlış anlamayın. annemin benim yanımda olup benim ona qüvenmemi saqladı.. ve hala her derdimde yanımdadır.

19umu bitirdim 17imi hatirliyorum..
O yasta ailem pskologa falan goturse artik benden vazgectklerini doktorlardan medet umduklarini dusunurdum sanirin
Doktorun verdigi onerileri siz uygulasaniz?
Muhtemelen ayrilicaklar ve sizi en yakininizda gorsun bi arkadas gibi..

malesef psikologa gidemedim ssk bunu karşılamıyor özel psikologların fiyatları çok yüksek ,psikiyatriye gidebildim devlette dinlemeden ilaç verip gönderiyor rahatlaması için ,o zaman duyarsız oluyorsunuz ben duyarsız olmak istemiyorum ki benim bir psilolojik sıkıntım yok ,evladımın durumuna üzülüp takip etmem doğal ,sadece bir anne olarak buradaki tecrübelerdende yararlanmak istiyorum,
belki de oğlunuzun ilacı o kızdır ! belki de bir küs bir barış ilişkilerinden onlar memnun !

yapmayın bu kadar korumacı olmayın o yaşlardaki ilişkiler kısa süreli olur, elbet bir gün kendiliğinden bitecektir, bırakın oğlunuz nasıl mutlu oluyorsa öyle yaşasın, karışmayın illa da karışacaksanız arkasında durarak karışın "amaan oğlum olursa olur olmazsa olmaz, gezin tozun eğlenin, birlikte iyi vakit geçirin" deyin
bende böyle diyordum odasında ilaç kutuları yakalayana kadar malesef....bunu ancak yasayanlar anlayabilir ......

Ona sadece sevginizi verin birlikte vakit geçirin. Bir yerlere gidin sinema gibi eğlenceli bir film. Okuldan gelince sevdiği yemeği yapın zamanla değiştiğini göreceksiniz güler yüzlü davranın.

Artık devlet hastanelerinde psikologlar da hizmet veriyor diye biliyorum. Siz bulundugunuz şehirde hangi hastanede psikolog oldugunu araştırıp gitmeye çalışın.

bende böyle diyordum odasında ilaç kutuları yakalayana kadar malesef....bunu ancak yasayanlar anlayabilir ......

odasında ilaç kutuları yakaladığınız zaman kızdan ayrı olduğu zaman, yani sizin de demenize göre oğlunuz kız onu bırakınca bu duruma düşmüş

demek ki oğlunuz bu kızı çok seviyor.. e şimdi beraberlerse sevinmeniz gerekir, çünkü bu oğlunuza iyi gelecektir.. anlaşamıyorlarsa zaten ilişki kendini tüketecek, oğlunuzun da ona karşı sevgi çıtası düşecektir.. ve tekrar ayrıldıklarında bu türlü şeyler yaşamayacaktır..

korkularınızı anlıyorum.. ama bir psikologa da gitseniz size aynen bu söylediklerimi söyleyecektir..

sevgiler..

Artık devlet hastanelerinde psikologlar da hizmet veriyor diye biliyorum. Siz bulundugunuz şehirde hangi hastanede psikolog oldugunu araştırıp gitmeye çalışın.
psikiyatri var ,psikolog yok .....
Bence oglunuza arkadas olarak yaklaşın,kızı tanımak istediğinizi söyleyin. Kiza ayar vermek gerek biraz yumuşak yumuşak...
aynen oyle davranıyorum ,kız arkadaşınıda tanıyor ve seviyorum benlik bir durum yok ,kendi aralarında buyuk sıkıntı var her gun ayrılıp barışınca oğlum çok sinirli ,agresif bir insan oldu ,şu an ayrılar sessiz odasından çıkmıyor ...bu beni korkutuyor,arada bahaneler le yanına gidiyorum ....

psikiyatri var ,psikolog yok .....

aynen oyle davranıyorum ,kız arkadaşınıda tanıyor ve seviyorum benlik bir durum yok ,kendi aralarında buyuk sıkıntı var her gun ayrılıp barışınca oğlum çok sinirli ,agresif bir insan oldu ,şu an ayrılar sessiz odasından çıkmıyor ...bu beni korkutuyor,arada bahaneler le yanına gidiyorum ....
Size de yazık yaaa :( valla acidim,ergen tribide hiç çekilmiyor...

sakın ha çocuğunuzla arkadaş gibi olun yorumlarına aldırmayın.bu tez çürütüleli çok oldu.gençlerin çok arkadaşı var ama anne baba modeli 1 tane.bunu artık bütün psikiyatr ve psikologlar söylüyor.gençlerin istediği de bu.tatlı bir otorite.asla yıkıcı olmayan,yapıcı ama kuralları olan bir otorite...yanlız, çocuğunuz size güvenmeli.ne yaparsa yapsın,onun arkasında olacağınızı bilmeli.ama sizden çekinmeli de...

çocuğunu takip etmeyi bırakın,hayatını yaşasıncılara da asla katılmıyorum.tabiki ilgilenin.ne yapıyor.arkadaşları kimler,çocuğunuz hakkında herşeyi bilin ve gerekirse müdahale edin.ama müdahaleler asla kırıcı ve onur zedeleyici olmamalı.

şimdi ben de 1 erkek çocuk annesiyim ,oğlum o yollardan geçeli uzun zaman oldu.ama sancılı mıydı ?evet.aslında oğlunuz intihar etmeyi düşünmüyor.neden diyecek olursanız;bunu yapacak çocuk,size asla hissettirmez ve ilaç kutularını falan kesin sizin bulamayacağınız yerlere koyar.bu çocuk size birşeyler anlatmaya,ilgi çekmeye çalışıyor.evet bir derdi var.ama intihar edicek noktada değil gibi.
yapabileceğiniz.oğlunuzun ailede rol model aldığı( baba, dayı,büyük bir kuzen) gibi birisiyle konuşmasını sağlamak.yanında olduğunuzu hissettirmek ama bütün kararlarında haklı olmayabileceğini,herkesin hata yapabileceğini hissettirmek.sizinde bir zamanlar genç olduğunuzu,bu yüzden empati yapabileceğinizi,onu anlayabileceğinizi göstermek,eğer isterse bir profesyonelden destek alabileceğini söylemek ama bunun için asla zorlamamak.

son olarak,şöyle bir şey okumuştum."çocuklarınıza senin yanındayım demeyin.çünkü,bir şeye kalkışırken, onalrın yanında zaten birileri vardır ama hata yaptığında ilk onlar yok olur.siz,onlara, hata yapmana müsaade etmem,yanında olmam.ama bir hata yaptıysan da ,asla seni bırakmam,daima arkanda dururum diyin."gibi bişeylerdi....

yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim ,okuyup bir nebze olsun rahatlıyorum .malesef çok sosyal olan oğlum 1 senedir çevre ve arkadaşlarıyla arasına mesafe koydu ,sosyal sitelerini kapattı sebebi kız arkadaşının kıskanç olup sıkıntı çıkartması ...
Aynilarini çok daha kötülerini yaşadım. Intihari ciddi ciddi çok düşündüm. Öyle bir dönemdi ki sürekli intihar yöntemleri arastiriyordum.cok cikmazdaydim çok çaresizdim derdim sadece aşk acısı değildi altından kalkamayacagim şeyler yaşıyordum sonra annem buldu beni o karanlıkta.elimi tuttu.kaldirmaya çalıştı bir süre
ben onu dusuruyordum neredeyse ama anne o gücü yetti beni bulunduğum dipten çekmeye.ne olursa olsun gözünüzü üstünden ayirmayin. Tahammül edemiyor olabilir ben de tahammül edemezdim o sinir krizi anları hala aklımda. Annem ağlardi karşımda.en büyük vicdan azabimdir o günler .annem hiç vazgeçmedi. Ne olursa olsun yanımda olduğunu geçeceğini söyledi sürekli. Ben o dönemde kendime bir şey yapmadiysam annem bensiz ne yapar diye dusundugumden yapmadım.o çocuğu yalnız birakmayin siz annesiniz .sizin her şeye gücünüz yeter

Intihar girisimi apayri bir konu ve kesinlikle uzman destegi alinmali bence.

Diger konularda da oglunuzun guvendigi sevdigi bir abiyi ornek alabilir, o oglunuzu guzel bi sekilde yonlendirebilir...

Kendiniz de okuldaki pdr ogretmeni ile iletisime gecebilirsiniz belki. Ergen psikolojisinden anladiklari icin sizi daha iyi yonlendirebilir belki.

Back
X