başkan olduğuna göre herkesle iletişimi olması lazım
gruplaşmalar olsa bile bu durumun seni etkilememesi lazım
Hadi yaa sınıf başkanı mı oldun??Üniversitede??? Allah bilir sen öğretmeni beklerken konuşanları, tenefüste koşuşanları da tahtaya yazıyorsundur....
konuyla ilgili değil ilk yorumum ama dayanamadım....öyle nüfusu 5000'i geçen (bazen geçmeyen) her ilçeye MYO açılırsa o üniversitede sınıf başkanı da olur sağlık temizlik kolu da, spor kolu da.....
sen ne yapacaksın, takmayacaksın kimsenin grubuna girmeye çalışmayacaksın yapmacıklarsa sen onları dışlayacaksın öyle "aman beni kıskanıyorlar da dışlıyorlar" diye düşünmeyi bırakıp lise havasından kurtulup güzel güzel okulunu okuyacaksın....bırak başkaları seninle grup olmaya çalışsın...gelen ağam giden paşam...sahte olacağına h,iç olmasın...ve bir arkadaşın söylediği gibi "hayatı öğreniyorsun" şimdiden sağlam durusan kazançlı çıkan sen olursun...ve tekrar söylüyorum "beni kıskanıyorlar da dışlıyorlar" düşüncesi pek sağlıklı bir düşünce değil seni bencilliğe kendini beğenmişliğe sürükler öyle bile olsa yani seni kıskansalar bile bunu aklına bile getirmeyeceksin....sen sağlam ol....
Saol yorumun için. Haklısın öyle olmalı üniversite sonuçta bende senin gibi düşünüyorum. Ama tek olmak da istemiyorum köşeme çekilsem bukezde kendimi herkesen soyutluyo havası vericem :/ Takmamak elimde değill karakterim böle rahat olamıyorum ben. Birde bazı psikolojik sorunlar yaşadım ailemle ilgili üstüne sevgilimden ayrıldım .,İlgi bekliyo da olabilirim yanlız olmaktan bi kaçış belkide ..
evet insan dönem dönem daha fazla ilgi ister, bekler...ama kimseye yakın olacağım ya da bir gruba ait olacağım diye gereksiz yakınlık gösterme gerek yok...ne kadar gerekliyse o kadar...yalnız kalmamak adına...
unutma ki sen birilerinin peşinden gidersen hep arkadan giden olursun ama sen doğruysan kararlıysan bir süre yalnız kalsanda sonra bakarsın ki insanlar birer ikişer senin peşinden gelmeye başlamış...bence kafandaki olumsuz düşünceleri atıp içinden nasıl geliyorsa, öyle davran...herkesle aynı mesafede ol herkese gerektiği kadar yakın ol daha fazlası şu aşamada gereksiz..."çok muhabbet tez ayrılık getirir" yıllarca üniversite okudum bir çok arkadaş grubu gördüm ve kesinlikle şunu söyleyebilirim ki ilk zamanlarda oluşan o gruplar 2. sınıfa gelmeden dağılır...tek tük kalır belki yine samimi olan...o yüzden rahat ol illaki bir yere ait olma çabasına girme...bence tabi...
canını da hiç gereksiz yere sıkma...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?