Canım çok sıkkın okuyun lütfen..

hepsiyle arkadaş olsan olmuyor mu canım ya..
ne bu siyasi gruplar gibi ,bir gruptan olursan diğerleri seni dışlayacak falan.
kendi kendine kuruntu yapmasan daha girişken olabilirsin bence..
ayrıca neden sürekli bir kıskançlık düşünceniz var ki..
boşver bunları,çık o triplerden emin ol doğallığınla girdiğin her ortamda sevilirsin.
herkesle,eşit mesafede ol bence.gününü güzel yaşa,derslerine asıl yeterli..
:56:

bazı ortamlarda bunu hissetmemek için daha güçlü bir özgüvene ihtiyaç var...herkes onaylanmak kabul görmek ve sevilmek ihtiyacındadır...kendini onaylamayı başarmış bir insan etrafını çok fazla dert etmez...arkadaşlıkları daha sağlam ve gerçektir...yalnızlıktan ortam oluşturmaya çalışmaz...biraz daha özgüvenli olmaya çalış...ama bu "ben güzelim, havalıyım, insanlar beni beğeniyorlar" diyerek olmaz canım...(senin böyle söylediğin yada kötü niyetle söylediğin değil kastettiğim özgüven deyince bu gelir ilk akla üstüne alınma)

ben nasıl davranacağımı bilirim ve benim yaptığım doğrudur, iyidir diye düşünerek olur...

kısacası; kimi yada kimleri daha samimi görüyorsan onlarla arkadaşlık yap gerisinin ne düşündüğünün ne önemi var...tamamen senin seçimin seni ilgilendirir ve başkalarına halt yemek düşer kimin ne dediğine de tıka kulaklarını...kimleri seviyorsan onların yanında ol ki olması gereken budur....

Aynen öle yapılıyo süslü olanları çekemeyip arkalarından neler diyolar hepsine şahit oldum ve soğudum onlardan. Birde şu var insanların ekonomik durumu arkadaşlıkta etkili ben bunu anladım. Örneğin benim maddi durumum iyi değil beraber takılsak bile onlar sürekli bi gezme tozma havasındalar katılmak için gerekli olanda sürekli para para.. Bu kadar sıkıntının içinde eğlenceye para harcayamam ki . Sakın şöle anlamayın ben hep gezim tozim diye demiorum ama yeri geliyo onlaran ayrılınca ne diceksin yok benim param ben gelemem ben kimseye bişeyimi söleyip belli etmicek kadarda gururluyum zaten. İnsanlar çok çıkarcı nerde kimde para var onun yanındalar tuhaf ...

Aynen öle yapılıyo süslü olanları çekemeyip arkalarından neler diyolar hepsine şahit oldum ve soğudum onlardan. Birde şu var insanların ekonomik durumu arkadaşlıkta etkili ben bunu anladım. Örneğin benim maddi durumum iyi değil beraber takılsak bile onlar sürekli bi gezme tozma havasındalar katılmak için gerekli olanda sürekli para para.. Bu kadar sıkıntının içinde eğlenceye para harcayamam ki . Sakın şöle anlamayın ben hep gezim tozim diye demiorum ama yeri geliyo onlaran ayrılınca ne diceksin yok benim param ben gelemem ben kimseye bişeyimi söleyip belli etmicek kadarda gururluyum zaten. İnsanlar çok çıkarcı nerde kimde para var onun yanındalar tuhaf ...

o insanlardan uzak durman için bir geçerli sebep daha...bu durumlar yalnız kalmaktan daha can sıkıcı bence...

canım bak aynı şeyi ben de yaşadım hala da yaşıyorum.beni gören rahatsız oluyor.burnu havada falan sanıyorlarmış.ama ben hiç çekinmeden,fazla konuşup dikkatleri üzerime çekmeden aralarına giriyorum.ve beni tanımalarına zaman vermiş oluyorum.öyle bişey ki beni tanıyan bırakamıyor daha inan.1 hafta önce işyerimizin başka bir şubesine geçtim.arkadaşlar hergün arayıp buraya gel,bizi nasıl bırakır gidersin,sensiz vakit geçmiyor diyorlar.ama inanın 1 haftada bu işyerindeki arkadaşlarda alışmaya başladılar.beni yakın gördüklerini söylüyorlar.hemen aldılar aralarına.sadece zaman ver onlara ve herkesle konuş gruplaşma olayını unut,hep ortada ol.inan kaybetmezsin.ve sana tavsiye ilk başlarda hiçbirşey bilmiyormuş gibi ol,fazla söz alma.zamanla istediğin gibi davranabileceksin.artık neredeyse tüm arkadaşlarım beni arar,bana danışır oldu...

Canım haklısın sorun şu birde.. Bu gruplar birbirlerini dışlıyo yani arada olucam tamam da baştan beri bir grupla daha çok takıldım onların yanında bulundum hep.. Hepsiyle konuştuğumda beni yanlış anlamalarından çekiniyorum çünkü birbirlerini hakkında konuşuyorlar yorumlar yapıyorlar hiç sevmediğim şeyler ben kimse hakkında konuşmuyorum konuşmamda çünkü yarın ne olucağı belli olmaz ve banada yakışmaz

İnş. bilmiyorum bu ara baya stres yaptım ya insnaın 7/24 aklı buna çalışırmı sınavlarıma konsantre olamıyorum. Kendimi kötü hissediyorum çünkü morleim bozuk. Haftasonları çalışmam gerek bir iş de bulamıyorum hepsi birden üstüme geliyo sanki :(

Yüksekokulmuş anladım şimdi. Yoksa üniversitede böyle olmazdı.

Lise değil bu sonuçta herkes kendi kafasına göre takılır. Soğuk olmakla, sıcak olmakla ilgisi yok. Ben kafama eserse normalde hiç suratına bakmadığım insanla da gidip konuşuyorum. Kendimden o kadar eminim ki... Sen de madem öylesin herhangi bir gruba girmeye de çalışma. İstediğin kişiyle diyalog kur. Öyle güven duy ki kendine seni başlarından da atamasınlar. Bence hiç takılma, üzülme hiç.

herkesle aynı derece dur cocukca gruplaşmalara girme,baskansan herkesle iyi olman gerekir yani aynı mesafede

Haklısınız insanlardan nefret ed,yorum bazen. Sonra burda yazılanları okuyorum tamam diyorum kimseyi umursamıcam hepsiyle konuşurum olur biter.. Ama an geliyo neden böyle yapıyolar diyorum samimiyetsizlik bu tarz dışlama hareketleri bni sinir ediyo :/

Back
X