Canım çok yanıyor

karlarperisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2008
438
1
96
Diğer
Merhaba arkadaşlar ben nişanlıyım.nişanlım şuan ankarada ailesi yüzünden çok tartışmalarımız oldu.bir çok kez ayrılıgın eşiğine geldik.dün telefonda bana senden korkuyorum sen çok dişk başlısın dedi.beni sevdiğinide söylüyor benden ayrılmak istemediğinide evlenince nutlu olamıcaz diyede korkuyorum diyor.sizce ne yapmaya çalışıyor?çok seviyorum onu.ne yapacagımı bilmiyorum.eskişehire gelince konuşucaz herşey o konuşmaya baglı dedi.ipucu ver dedim.söylemedi.canım yanıyor.

ne yapmaya çalişiyordan ziyade
ne yapmam lazım desen daha doğru olur canım
cocuk gayet doğal bi şekilde çekincelerini paylaşmiş
dik başlılık ve ailesi ile problemler derken, konuyu biraz daha açar misin?
tavrin ne durumda ki cocuk seninle evlenmekten korkuyor?

nişanlılık döneminde çok tartışma oluyor ama önemli olan ortak noktalar bulmak; aksi halde ilişkiniz çok yıpranır, madem dikbaşlı olduğunuzu düşünüyor, siz adım atın ve konuyu siz açarak çözelim şu sorunları deyiverin.

arkadaşım konunuzu Bir Derdim Var bölümüne taşıyorum..
oradan devam edelim lütfen...
sevgiler...

evet ne yapmam gerekiyor.çok ısrarcıymışım.ve dik başlıymışım ailesine.ailesini sevememmde var tabi.

geldiğinde konuşacakmış benimle.ama duramıyorum şuan.korkuyorum benden ayrılmasından.ortak noktaları bulmaya çalışacaz.iş yüzünden problemleri var şuan üstünede gitmel istemiyorum.

bakın bir de bence aile çok önemli, benim aileme karşı dikbaşlılık yapan biriyle ben olamazdım, biraz empati kurun ve ailesini az da olsa sevmeye, en azından saymaya çalışın.

tamam canım da
somutlaştirsan bi kaç örnekle
bu kavramlar görecelidir
anlat ki soyleyelim nacizane ne yapman yada yapmaman gerektigini....

ailesi ilk etapta sorunlar çıkardı ben hiç bir zaman saygısızlık yapmadım.araya mesafe koymaya çalıştım o bile çok geldi onlara.nişanlılıkta aile yüzünden olan tartışmalar ne olur anlayın.yardıma ihtiyacım var.hem ayrılmak istemiyorum seviyorum diyor hemde böyle ne yapmaya çalışıyor?

bakın bir de bence aile çok önemli, benim aileme karşı dikbaşlılık yapan biriyle ben olamazdım, biraz empati kurun ve ailesini az da olsa sevmeye, en azından saymaya çalışın.

inan bana empati kurmaya sevmeye çalışıyorum yaklaşıyorum onlara ama ben bunları yaptıkça ortaya bişeyler atıyorlar.ne gibi mesela bu yuvayı biz kurucaz onlar herşeyi istedikleri gibi olsun istiyorlar.ailesine saygım sonsuz.çünkü ben onların yetiştirdiği insanı seviyorum

valla kusura bakma ben biraz alaturka bi hatunum
anlamadım birşey
ailesine karşi dik başlılık yapman (hele ki nişan evresinde) hoş olmamış...
geri kalan sorunları bilmedigimden yorum yapamıycam....

canım nişanlınızın problem edip çekindiği şeyler önemli şeyler ...dik başlılık çok ısrarcılık adamı yorar....
hangi konularda dik başlılık yaptınız ısrarcılık sağladınız yada nedir problemler daha açık olursanız
bizde size daha yardımcı oluruz haklısınız yada haksızsınız gibi....
ama şu an anlattıklarınızdan nişanlınız haklı gibi gözüküyor...
ne yapmanıza gelince bu huylarınızdan vazgeçip daha hoşgörülü anlayışlı olmanız lazım
ama evlenen kadar değil hep....
yoksa iş çığrından çıkar sevse bile yapamaz canım

ben düğünde benim istediğim şeyler olsun istiyorum.ailesi kendi istediği şeyleri yapma yoluna gidiyor.ısrar yaptığım şeyler nişanlım ve benim hayatımı etkileyecek şeyler.laf söylediklerinde kaldıramıyorum.çok takıyorum.ve nişanlıma 1 değil on değil 100 kez soruyorum oda yoruldu bu durumdan ama son 15 gündür yapmıyorum düzelmeye karar verdim.ama bu defada korktugunu söylüyor ne yapmalıyım ne olur yardım edin kendim bu hale getirdim tabiki ben suçluyum.ama bi telafisi olmalı yardım edin.

korktuğunu söylüyor diyosunuz....

değiştiğinize inandırmanız lazım, belliki oda farkında bu değişimin bunun geçici değil artık hep böyleyimi anlatmanız lazım buda zamanla olur lafla olmaz....
zamanla görücek inancak

çözümü zaten biliyorsun canım sen...

canim bu örnek bana hic yabanci degil
benimde kuzenim evlendi erkek ama karisi inan dügün zamani herkesin burnundan getirdi...ben böyle hayal etmedim diye aslnda hersey cok güzel oldu inan bir tek eksik bile yoktu bak bakalim o ne buldu dügünde cocuklari avutacak palyonco yokmus yani evet evlilik zamaninda olur bunlar ama bu asiri biraz empati yap...bi ara ayrilmislardi kiz halamlari hep arayip lütfen birsey yapin dedi inan abim istemiyordu ama elin kizina yazik olmasin kac sene ciktilar diye zorla ortaya hak koyarak abimi ikna ettiler ve dügün zamani bircok sey yapti kafasi dik ve saygisiz biriydi abimin dedigi tek sey su oldu benim basimi yaktiniz cok dik basli,cok inatci ben bunu biliyordum ve bu yüzden ayrildim siz yaktiniz dedi..ki simdide öyle halam onun icin kizim basin agriyo sunu ic dese aman aman onu ölsem icmem der...halamin tek oglu pike takimlari yaptirmisti crinkeldan bunu ne yapti aldi geri yolladi lazim degil dedi...ve bicok sey bence sizde hareketlerrinize dikkat edin yoksa ilerde ben demistim demesinler

Son düzenleme:
seviyor ama korkuyor...
size karşı hep mi böyleydi,sonradan mı oldu??
biz bayanlar fazla ısrarcı olabiliyor ve karşımızdakini bıktırabiliyoruz...
ama bunlar durumlara göre düzelebilecek davranışlar diye düşünüyorum....
yani evlenirsek mutlu olamayız düşüncesi bana çok ters geldi...
herkes mutlu olmak için evlenir ama
hayat bizlere neler gösterir bunuda yaşamadan öğrenemeyiz...
öncelikle gerçekten ne istediğinize karar verin birlikte...
çünkü aynı yola adım atacaksınız ve beraber yürüyeceksiniz o yolda...
ama önce birbirinizi yeterince tanımalı,huyunuzu,suyunuzu kabul etmelisiniz...
kafanızda soru işaretleri varken evliliğe girişmeyin bence...
şunu lütfen unutmayın,tabiki ayrılık hoş birşey değil ama
hayatta herşey bizler için...
lütfen,hiçkimseyi hayatınızın merkezi yapmayın,
yoksa hayal kırıklığı çok yaşarsınız...
sevgiler...

sonradan oldu.benim ısrarlarım dikbaşlılığım yüzünden.

bazı şeyler aynı.ama inan bazı şeyleri nişanlım ve kendim için istedim ısrar ettim.çok fazlada birşey istemedim.ama bir araailesine aşırı kafayı taktım.taktırdılar yani.onlar yüzünden psikolojim bozuldu.elimde değildi takmamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…