Canım KK hatunları, bayram menüm hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var!

Mettgul

evli, mutlu, cocuklu :)
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
748
37
73
Arkadaşlar henüz yeni evliyim. Aİlemden ve eşimin ailesinden farklı bir ilde ikamet ediyoruz. Kayınvalidemler evlendiğimizden beri ilk defa kurban bayramında bize gelecekler. 3-4 gün kalmayı düşünüyorlarmış. Şimdi beni bir telaş sardı. Yapabileceğim yemeklerden menüler oluşturdum. Sizlerden de yorum almak istiyorum:

İLk gün çay saati ikramlarım:

Damla sakızlı kek
Marmelatlı kurabiye
krepli börek

İlk gün akşam yemeği ikramlarım:

Yoğurt çorbası
fırında izmir köfte
pilav
piliç topkapı
şekerpare
zeytinyağlı barbunya
salata

2. gün akşam yemeği menüm:

Mercimek çorbası
fırında balık
pilav
şekerpare tatlısı

3. gün akşam yemeği menüm:

Mercimek çorbam kalır bir gün önceden:ssz:
Fırında beşamel soslu kabak
bulgur pilavı
cacık
meyve soslu etimek tatlısı

4. gün akşam yemeği menüm:

Tarhana çorbası
nohut yemeği
pilav
bir gün önceden kalan etimek tatlımı da ikram ederim.
belki patates dolması da yaparım yanına dana etli ama bellllkiii:52:

İlk gün hazırladığım çay saati ikramlarımı sadece beş çaylarında ikram edeceğim için, 2-3 gün yenir diye düşünüyorum. :)))

Açıkçası çok titizleniyorum çünkü kayınvalidem mana bulmayı seven biri. Ve ben kendime laf söylettirmek istemiyorum. Bayram için hazırladığım bu menüler sizce uygun mu? Yoksa basit mi kalmış_? Yorumlarınızı bekliyorum kızlar:54::16::16::16::16:

Son düzenleme:
canım kurbanda kırmızı et yenir bolca. eğer kurban kesecekseniz onun etiyle bir şeyler tercih etsen

kaynanayı da bu kadar takma.

kendisi de yemeğe yardım etsin. hem yaparken hem tercihlerde

Öncelikle mutluluklar dilerim:))3. gün aksam yemeğinde tavuk pişireblilirsiniz mesela şinitzel,diğer menulerın gayet guzel cayın yanına muffın de yapabılırsın,kurabıye dıyecektim zaten yapıcakmıssın..öğlen yemeklerın et kavurma tarzımı olucak?Zeytınyağlı yaprak da sarabılırsın dolapda kaldıkca guzellesıyor hemde hafıf

Son düzenleme:
Kayınvalidem güzel zeytinyağlı yaprak sarma yapar. Gelirken sarıp getirecekmiş canım:) Ara öğün alışkanlıkları yok. bu yüzden öğlen yemeğini hiç düşünmemiştim:44: Sabah geç kalkıyorlar akşam da 7 gibi yiyorlar. Ama dediğiniz gibi kurban bayramı olduğu için 3. gün pilavın yanına kavurma yapabilirim. YOrumlarınız için teşekkür ederim canlarımmm:16::54:

Back
X