canım oğluşummm.Onun için çok endişeliyim..:((Lütfen yardım....

Elif-Emir

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2015
107
59
18
43
Merhaba arkadaşlar . benim Şuan da sekiz buçuk aylık olan bir oğlum var ... Oğlum 35 haftalık dünyaya geldi ve 18 gün yoğun bakımda kaldı.Hastaneden çıktıktan sonra beş ay kolik atağı oldu ve onun dışında bir rahatsızlığı yoktu motor gelişimi normaldir göz takibi vardı.Daha sonra birden kafasını tutamamaya başladı gözlerinde kaymalar başladı be birde baktım kasılmaları var.Hemen Dr goturduk bizi nörolojiye sevk etti ve ankarada bir prof . noroloji girdi epileptik nöbet geçirdiğini söyledi hemen tedaviye başladı.Tedaviye başladıktan sonra tekrar kafasını tutmaya başladı, agular mugular deneta başladı ama hala dönemiyor oturamiyor ellerini sadece ağzına giturup emiyor.Nesne tutmuyor ellerini başka turlu kullanmıyor.Prof bize nöbetlerin Bebeğimin gelişimini gerilettigini söylemişti.Hala tadeviye devam ediyoruz.Gözleri hala kayıyor ve odaklanmıyor.Böyle bir sorun yaşayan giren duyan var mi acaba.?? Oğluşum da oturup emekleyip yuruyebilecekmi çok endişe ediyorum.Bu arada prof.fizik tadevi mutlaka almalı dedi.Bizde basliycaz.Nolur baba bir teselli olan olursa çok mutlu olan.Buna çok ihtiyacım var . Rabbim kimseyi çocuğuyla sınamasın.

Allah evladiniza uzun ömürler versin.geri kaldigi günleri yavas yavas toparliyordur belki.artik herseyin caresi var Allah yardimciniz olsun...

içini ferah tut annesi bi uzaktan akrabamın kızı böyleydi ve anne baba ilgisizdi kız 2 yaşındayken anca götürdüler hastaneye kız duzelmeye başladı yürüteçle türüyor tırmanıyor oyuncak kavgası bile ediyor
siz daha erken başlamışsınız düzelir inşallah RABBIM şifa versin

canim erkenden teshis etmisler durumu,Allahin izniyle hizla yol katedersiniz insallah.
ustune dusunce tabiki Allahin izniyle duzelir,emekler yurur oturur hatta karistirma oglum etrafi diye pesinde gezmek zorunda kalacagin gunler olacak :KK200:
icini ferah tutmaya calis,biliyorum demesi kolay ama duzelicek insallah

Merhaba arkadaşlar . benim Şuan da sekiz buçuk aylık olan bir oğlum var ... Oğlum 35 haftalık dünyaya geldi ve 18 gün yoğun bakımda kaldı.Hastaneden çıktıktan sonra beş ay kolik atağı oldu ve onun dışında bir rahatsızlığı yoktu motor gelişimi normaldir göz takibi vardı.Daha sonra birden kafasını tutamamaya başladı gözlerinde kaymalar başladı be birde baktım kasılmaları var.Hemen Dr goturduk bizi nörolojiye sevk etti ve ankarada bir prof . noroloji girdi epileptik nöbet geçirdiğini söyledi hemen tedaviye başladı.Tedaviye başladıktan sonra tekrar kafasını tutmaya başladı, agular mugular deneta başladı ama hala dönemiyor oturamiyor ellerini sadece ağzına giturup emiyor.Nesne tutmuyor ellerini başka turlu kullanmıyor.Prof bize nöbetlerin Bebeğimin gelişimini gerilettigini söylemişti.Hala tadeviye devam ediyoruz.Gözleri hala kayıyor ve odaklanmıyor.Böyle bir sorun yaşayan giren duyan var mi acaba.?? Oğluşum da oturup emekleyip yuruyebilecekmi çok endişe ediyorum.Bu arada prof.fizik tadevi mutlaka almalı dedi.Bizde basliycaz.Nolur baba bir teselli olan olursa çok mutlu olan.Buna çok ihtiyacım var . Rabbim kimseyi çocuğuyla sınamasın.

Merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun. Epilepsi ilaçlarınızın düzenli kullanılması ve nöbetlerin takip edilmesi sizin de bildiğiniz gibi çok önemli...Nörologunuz herhangi bir inceleme için sizi yönlendirdi mi? Çocuk beyin cerrahisi vb gibi...Fizik tedavinin motor gelişimde oldukça önemi var umarım en kısa zamanda başlar ve güzel sonuçlar elde edersiniz. Bebeğiniz gücünü sizden alıyor, lütfen kendinizi bırakmayın. Herşey istediğiniz yönde gelişsin inşallah

ariyayaklaninca e4934201 .!.:
canim erkenden teshis etmisler durumu,Allahin izniyle hizla yol katedersiniz insallah.
ustune dusunce tabiki Allahin izniyle duzelir,emekler yurur oturur hatta karistirma oglum etrafi diye pesinde gezmek zorunda kalacagin gunler olacak :KK200:
icini ferah tutmaya calis,biliyorum demesi kolay ama duzelicek insallah
O iyi olsun ayaklansinda evin her tarafini birbirine katsin umurumda olmaz...Ne guzel yazmissin insallah boyle olur.

Çok dikkatli ebeveynler olmanız belki de bebeğinizin hayatını kurtardı. Çok şükür ki çok geç olmadan farketmişsiniz. Siz tedavilerinizi aksatmayın. Tabiki zor bir süreç olacak ama oğlunuz iyi olsun yeter. İnşallak en kısa sürede yaşıtlarına yetişecektir.

Merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun. Epilepsi ilaçlarınızın düzenli kullanılması ve nöbetlerin takip edilmesi sizin de bildiğiniz gibi çok önemli...Nörologunuz herhangi bir inceleme için sizi yönlendirdi mi? Çocuk beyin cerrahisi vb gibi...Fizik tedavinin motor gelişimde oldukça önemi var umarım en kısa zamanda başlar ve güzel sonuçlar elde edersiniz. Bebeğiniz gücünü sizden alıyor, lütfen kendinizi bırakmayın. Herşey istediğiniz yönde gelişsin inşallah[/ QUOTE] evet norologumuz bayağı detaylıbir aaraştırma yaptırdı sonuçlarını bekliyoruz. Metabolit, genetik , MR , Kas biobsisi bile yapıldı , kan idrar yapıldı , anne baba ve bebekten kan alınip DNA bankasına bile gönderildi o derece yyanı..Zaten ssonuçlarcçıkınca yine Burda paylasicam.Desteğiniz ilginiz iiçin tesekkur ederim

O iyi olsun ayaklansinda evin her tarafini birbirine katsin umurumda olmaz...Ne guzel yazmissin insallah boyle olur.

olmaz mi olur tabi..
bol bol Ya Safi esmasini cek,ogluna oku tedavisini aksatmayin,duzelir hersey Allahin izniyle.
teshis cok onemli o da cok erkenden halledilmis cok sukur.
umut guzel seydir kardesim,umudunu hic yitirme.

Bebeğinin hastalığının ne olduğunu tam olarak öğren. O kadar çok nörolojik hastalık varki tanının doğru konması çok önemli. Ankara yı tavsiye ederim ben farklı bir yerdeysen. Erken tanı çok önemli o yüzden tam olarak epilepsiye mi bağlı yoksa altta yatan başka bir hastalık var o yüzden mi nöbet geçiriyor.

Bebeğinin hastalığının ne olduğunu tam olarak öğren. O kadar çok nörolojik hastalık varki tanının doğru konması çok önemli. Ankara yı tavsiye ederim ben farklı bir yerdeysen. Erken tanı çok önemli o yüzden tam olarak epilepsiye mi bağlı yoksa altta yatan başka bir hastalık var o yüzden mi nöbet geçiriyor.

Benim de tam olarak sormak istediğim buydu ama gerekli testler yapılmış sonuçlar bekleniyormuş. İnşallah ferahlatıcı şekilde gelsin sonuçları...Ben oğlumun rahatsızlığını Ankara'da öğrenmiştim. Bu anlamda dr tavsiyesi vermem gerekirse, Ankara'da çocuk nöroloğu olarak Sümer Yılmaz ve beyin ve sinir cerrahisi olarak Nejat Akalan' ı tavsiye ederim.

Gecmis olsun canm benm bebegim de sekiz aylik. Rabbim hrpimizin bebegini korusun. Ozel bi doktora mi gidiyorsun yokss hastane mi? Hastaneyse hangisi brndr Anjara da oturuyorum. Onerebilecegim hastaneler var. Kucuk cocuklar buyuklere gore daha cabuk toparlar. Onlarin bedenleri elastik gibi. Her harekete egilimleri olkur. Sen canini sıkma butun enerjini cocuguna ver ve dua edelim hep beraber. İnsallah en kisa zamanda evin icinde ordan oraya emekleyip yuvarlanir yavrun.

Siz sakin tedavileri aksatmayin ve bebeginizle her daim ilgilenin; anlamasa da anlatin, bakmasa da gosterin, dinlemese de okuyun, jimnastik yaptirin, oyunlar oynayin, hep konusun..

Sizin sevginiz ve ilginiz onun icin bu hayattaki en kiymetli ilac olacaktir.

Ayrica dr'un dediklerini de harfiyen uygulayin mutlaka. Hatta mumkunse 1-2 uzmanin daha goruslerini alin.

Allahim evladinizin saglikli ve mutlu gunlerini gostersin size, Safi ismiyle acil sifalar diliyorum. Cok cok cok gecmis olsun.

Back
X