canım oğluşummm.Onun için çok endişeliyim..:((Lütfen yardım....

Merhaba arkadaşlar . benim Şuan da sekiz buçuk aylık olan bir oğlum var ... Oğlum 35 haftalık dünyaya geldi ve 18 gün yoğun bakımda kaldı.Hastaneden çıktıktan sonra beş ay kolik atağı oldu ve onun dışında bir rahatsızlığı yoktu motor gelişimi normaldir göz takibi vardı.Daha sonra birden kafasını tutamamaya başladı gözlerinde kaymalar başladı be birde baktım kasılmaları var.Hemen Dr goturduk bizi nörolojiye sevk etti ve ankarada bir prof . noroloji girdi epileptik nöbet geçirdiğini söyledi hemen tedaviye başladı.Tedaviye başladıktan sonra tekrar kafasını tutmaya başladı, agular mugular deneta başladı ama hala dönemiyor oturamiyor ellerini sadece ağzına giturup emiyor.Nesne tutmuyor ellerini başka turlu kullanmıyor.Prof bize nöbetlerin Bebeğimin gelişimini gerilettigini söylemişti.Hala tadeviye devam ediyoruz.Gözleri hala kayıyor ve odaklanmıyor.Böyle bir sorun yaşayan giren duyan var mi acaba.?? Oğluşum da oturup emekleyip yuruyebilecekmi çok endişe ediyorum.Bu arada prof.fizik tadevi mutlaka almalı dedi.Bizde basliycaz.Nolur baba bir teselli olan olursa çok mutlu olan.Buna çok ihtiyacım var . Rabbim kimseyi çocuğuyla sınamasın.
Evde egzersiz yaptırmaya çalışsanız. Yastıkla destekleyip oturtma, yere bişey serip üzerine yüzükoyun bırakıp emeklemeye teşvik, kollarını bacaklarını indirip kaldırıp spor hareketleri vs ilk aklıma gelenler bunlar oldu. Çok geçmiş olsun bir Bebek annesi olarak içim sızladı ama çabucak toparlanır inşallah :(

Oglum suan 4 yasinda ve ayni zamanlarda ayni seyleri yasamisiz neredeyse.
Bize nobet demediler, emarimizda sorun cikti.
Oncelikle gerekli testler yapildi mi, eeg ve beyin emari gibi.
Onun disinda gec kalmadan bir rehabilitasyon merkezinden yardim almaniz gerekebilir, doktorunuz bilgi verdi mi?
Hem fizik tedavi hem de bireysel egitim.
Goz kaymasi icin goz muayenesi yapildi mi, benim oglumda da kayma baslamisti ve yuksek derece de hipermetrop cikti, 1 yasindan beri gozluk kullaniyoruz.
Merak ederseniz eger sukur oglum yuruyor,ama dengesini toparlamasi filan biraz zor ve gec oldu tabi ki, o zamandan beri de hala egitim aliyoruz.
Yardimci olabilecegim birsey olursa bana ozelden ulasabilirsiniz.
Umarim onemli bir durum yoktur, gelisimi guzel ilerler ins.
Rabbim evladinizla imtihan etmesin ins.

Çocuk büyüdükçe (bi zamana kadar geriden gelir ama) bu sorunları atlatıyorlar merak etmeyin... geçici bunlar

Allah iyilik sifa versin, evladinizin saglikli guzel gunlerini gostersin size ve cumlesine. Konuyla ilgili bilgim yok ama neyse ki dikkatliymişsiniz ve ihmal etmeden dr.a gitmişsiniz...

Konu çocuklar olunca cok duygusallaşiyorum gözlerim doldu taşti okurken.kıyamam ya.acil şifalar diliyorum,tedaviyle iyileşecektir,.

Allah evladiniza uzun ömürler versin.geri kaldigi günleri yavas yavas toparliyordur belki.artik herseyin caresi var Allah yardimciniz olsun...

Yemin ediyorum Songülün sesiyle okudum yazdıklarınızı

konu sahibi size de cook geçmişolsun Rabbim Şafi ismiyle sşifa verir inşallah. Tibben gerekli her seyi yapin baska doktorlara gidin internetten araştırın gerisi dua. Ben de dua rdicem inşallah size

Merhaba arkadaşlar . benim Şuan da sekiz buçuk aylık olan bir oğlum var ... Oğlum 35 haftalık dünyaya geldi ve 18 gün yoğun bakımda kaldı.Hastaneden çıktıktan sonra beş ay kolik atağı oldu ve onun dışında bir rahatsızlığı yoktu motor gelişimi normaldir göz takibi vardı.Daha sonra birden kafasını tutamamaya başladı gözlerinde kaymalar başladı be birde baktım kasılmaları var.Hemen Dr goturduk bizi nörolojiye sevk etti ve ankarada bir prof . noroloji girdi epileptik nöbet geçirdiğini söyledi hemen tedaviye başladı.Tedaviye başladıktan sonra tekrar kafasını tutmaya başladı, agular mugular deneta başladı ama hala dönemiyor oturamiyor ellerini sadece ağzına giturup emiyor.Nesne tutmuyor ellerini başka turlu kullanmıyor.Prof bize nöbetlerin Bebeğimin gelişimini gerilettigini söylemişti.Hala tadeviye devam ediyoruz.Gözleri hala kayıyor ve odaklanmıyor.Böyle bir sorun yaşayan giren duyan var mi acaba.?? Oğluşum da oturup emekleyip yuruyebilecekmi çok endişe ediyorum.Bu arada prof.fizik tadevi mutlaka almalı dedi.Bizde basliycaz.Nolur baba bir teselli olan olursa çok mutlu olan.Buna çok ihtiyacım var . Rabbim kimseyi çocuğuyla sınamasın.
Rabbim yardımcınız olsun öncelikle sizlere sabır versin bu bir imtihan isyan etmeyin inşallah bu imtihanı en güzel şekilde verip yolunuza sağlıklı devam edersiniz dualarım sizinle

Belli bir yaştan sonra bu nöbetler tamamen bitebiliryor . Her nöbet beyinde hasarlar bırakabilir. Bu yüzden doktor takibini aksatmamalısınız. Nöbet anlarını videoya çekip kontrollerde doktora gösterebilirsiniz. Bebeğin nöbet geçirdiği saatleri not edip sıklığı hakkında doktora bilgi vermelisiniz. Doktorlar da ona göre ilacın dozajını ayarlıyor. Fizik tedaviye zaman kaybetmeden başlayın. Devlet ücretsiz olarak rehabilitasyon merkezlerinde haftada iki seans verdirebiliyor. Rehabilitasyon merkezine başvurmak için genelde tıp fakültelerinden rapor aldıktan sonra rehperlik araştırma merkezine gidip eğitim raporu alıyorsunuz. Bu raporla özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine başvurabilirsiniz. Rehabilitasyon merkezinde seans süresi 45 dakikadır ve seansı yapan fizyoterapisttir. Ayda 8 seans ücretsiz olarak alabilirsiniz . Ama bebeğin hareketlerini fizyoterapistin göstermesi ve yönlendirmesi doğrultusunda evde her gün en az iki kere sizin de yapmanız gerekir. Aksi taktirde haftalık 2 seans bebeğiniz için yeterli olmaz. Soğuk kanlı ve güçlü bir anne olup bebeğinize en iyi şekilde yararlı olabileceğinize inanıyorum. Sevgiler...

çok ama çok geçmiş olsun.Allahım tez zamanda şifa versin inşallah.benim oğlumun da sağ kulağı mikrotia lı olarak doğdu (kulak kepçesi gelişmesi geriliği) bazı doktorlar anne babaları rahatlatacaklarına daha çok strese sokuyorlar.
Allah çaresiz dert vermesin.sizin desteğinizle bebeğiniz gelişme gösterecektir eminim.

çok ama çok geçmiş olsun.Allahım tez zamanda şifa versin inşallah.benim oğlumun da sağ kulağı mikrotia lı olarak doğdu (kulak kepçesi gelişmesi geriliği) bazı doktorlar anne babaları rahatlatacaklarına daha çok strese sokuyorlar.
Allah çaresiz dert vermesin.sizin desteğinizle bebeğiniz gelişme gösterecektir eminim.
Merhaba, benim oğlumda mikrotiali, ameliyat yaptırdınız mı acaba ? Lütfen kime ne zaman yaptirdiniz durumu şimdi nasıl paylaşabilir misiniz sizden rica ediyorum

Merhaba, benim oğlumda mikrotiali, ameliyat yaptırdınız mı acaba ? Lütfen kime ne zaman yaptirdiniz durumu şimdi nasıl paylaşabilir misiniz sizden rica ediyorum
Selamlar.Oğlum 5 yaşında ve çift kulak mikrotia ile doğdu.Eşimde tek kulak mikrotia bu arada.Doğduğundan beri araştırma yapıp bizim için en iyisinin Amerika olduğunu anladık,çünkü duyabilmesi için delik şarttı ve maalesef Türkiye de açabilen bulamadık! 2 yaşından itibaren Amerika ile görüşmelere başladık ve bir sene ara ile iki ameliyat ını da oldu.Şuan maşallah çok çok iyi durumda.Hem duysun hem kepçesi olsun diyorsanız Amerika California Air Enstitü-Dr. Roberson.Sadece kepçe olabilir derseniz Dr.Mutaf(şuanlık en iyisi ama alanında daha iyi gelişen var mı bilmiyorum) Amerikaya 147 bin dolar ödemiştik toplamda,kampanya ile. Şuan fiyatları güncellendi. Bu arada her kapalı kulak deliği açılamıyor mutlaka Bt taraması yaptırın,en iyi sonucu 2 yaşında alabilirsiniz.İki yaşına kadar çok iyi beslenmeniz ve gözlemlemeniz gerekli.Diğer organları için de mutlaka tek tek görüntüler çektirip her alana gidin.Çünkü maalesef mikrotiası olan çocukta başka rahatsızlıklarda olabiliyor 😞

Back
X