Doğuma Hazırlık Canım sıkıldı bebeğimin başı büyükmüş yardım edin..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

peehh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
59
1
86
Niğde
bu gün dr gittim 34. haftamı bitirdim,bebeğim 2600 gr
2 hafta önce bebeğin büyük olduğunu söylemişti.
bu haftada başı büyük dedi.
Bu nedemek oluyor ne yapmalıyım, Çok yemekte yemiyorum,
normale dönmesi için ne yapmalıyım sinirlerim bozuldu.
Zaten korkuyordum doğumdan iyice korkar oldum.
Sezeryanmi olurum kesin,zormu olur doğumum. Yardım edin:26:

moralini bozma doktorlar kendilerin safsata yapıyorlar. ben son hafta dönen bile duydum. içini rahatlatmak için sorununu söylemden başka bir doktora görün istersen

pinkaya87 teşekkürler.
Doktorumu araştırarak gitmiştim iyi olduğunu söylüyorlar ama evet rahat etmem için başka dr da gitmeliyim.

canım ablamında bebeğinin kafası büyük elleri ve ayakları küçüktü kafada 1 ay öndeydi çok fazla bu ama bir hafta farkı önemseme ama daha fazlaysa başka bi doktora daha git canım.ablamın bebeğini karnında kaybettik zaten kafasında limon şekli falan varmış kafasında.taksimde bi doktor vardı çok ünlü bi doktor adını tam hatırlayamadım ama son bi umut ona gitmiştik iyi şeyler söyler diye oda bunun bi cücelik hastalığı olduğunu söylemşti

Yok üzme kendini rahat edeceksen tabikide başka dr git ama bişey olmaz aşırı büyük değilse benim bebeğiminde gelişimide kafasıda büyük bi sorun yok dedi dr aynı şekilde ablamında öndeydi maşallah yeğenim 8 yaşında şuan :)

Cnm bir arkadaşımın bebeğinin kafası büyüktü.Doktoru normal doğum zor olur dediği halde normal doğum yaptı. Bebeği sağlıklı Allaha şükür ama doğumu gerçekten de zor oldu. Kendini ve bebeğini riske atma derim. Sezeryan senin için daha iyiyse yaptır. Önemli olan sağlık.

canım benim bebeğiminde kafası büyüktü doktorum kafa büyük ama vücuduylada orantılı diyordu benim bebeğim dönmediği için ben sezeryanla doğum yaptım şuan bebeğim 8 aylık ve çok sağlıklı maşallah

Son düzenleme:
ben cocuk gelisimcıyim cocugun ılketeapda kafasinn buyuk olması normal yeni dogan bebeklerin ozelligdr ama zamanla normal halıne gelir eger zamanla hala ayni ise doktora goturmende fayda var iki nedeni oluyo genelde ya zeka geriigi yada kemiklr gelismiyo

Bebeğim henüz doğmadı o yüzden yeni doğan diyemeyiz galiba. Bende bundan endişelenip doktoruma sordum, doktorum bunun yapısal bi durum olduğunu zeka ile alakası olmadığını söyledi. Hatta kocan koca kafalımı dedi bu durumun doğum şeklimi etkileyeceğinden bahsetti ilerleyen zamanlarda.

cnm doktorun oyle dediyse sorn yok bebegn dogduktan snra dert et bnu zaten cocugun ılk dogdugnda kafasi mutlaka buyuk olr dert etme cnm ya amillekte ble tıp o kadar ilerlediki bir sorun olursa hemen anında bulurlar

cnm doktorun oyle dediyse sorn yok bebegn dogduktan snra dert et bnu zaten cocugun ılk dogdugnda kafasi mutlaka buyuk olr dert etme cnm ya amillekte ble tıp o kadar ilerlediki bir sorun olursa hemen anında bulurlar
Teşekkür ederim reyyannnnn;
Başının büyük olduğunu ilk duyduğumda endişeye kapılmış ve bunu bi olumsuzluk olarak düşündüğüm için paniklemiştim.
Ama araştırdım sanırım doğduktan sonraki büyüklüğü önemli. Umarım normale döner öenmli bi sorun belirtisi değildir.

Bu arada başka bi doktora daha gittim, doktorun seni yavaştan sezeryana hazırlıyor galiba dedi bana. 38+4 günlüğüm hala doğum şeklim belli değil.
Bakalım ne olcak..

cnm o belli olmaz cunku cocugun bır suru gelis pozisyonu var cocuk doner elıni ayagnı oynatr belkı ters doner dogmdan once bakar doktorun cocugun durusuna eger terden gelırse yaa kendi eliyle dondermeye calisr yada olmadı sezeryan yapar bazen cocugn ılk eli ayagı alni omzu cıkabiliyo oyle durumlarda bakar ılk once ultrasonda eger kendi cevirebilrse cevirir olmazsa sezeryan der zaten ama sen sonuna kadar normal dogum ıste tabi saglk sorunu olmazsa sen ve bebek ıcın anne ve bebek icin en iyisi normal dogmdr

Bende normal doğum isityorum. Ama ümidimi kaybediyorum giderek, bu günki kontrolümde dr bebeğin 3600 gr ..38.haftamdayım...olduğunu söyledi ve 41. haftaya kadar bekliycez dedi haftada 100 gr alıyor bebek, bu durumda 4 kg yakın doğururm galiba buda zor olacağını gösteriyor sanki. çok korkuyorum ya.

arkadasım 1 ay önce doğum yaptı ona da kafası büyük demişlerdi. masallah cok güzel bir bebek. arkadasımında kafası biraz büyük bana cekmiş herhalde dedi gecti. rahat ol bence için rahat değilsede bencede baska dr görün

nişantaşında kaan kocatepe var kendi siteside var tvye falan çıkmış bi doktor istersen bi araştır ama bence bi problem yoktur bu bi problem teşkil etse doktorun soylerdi sana içini ferah tut benımde kızımın gobegı buyukmuş oyle diyo doktor hatta ben gobegını kafasını sanmıştım doktorum çok gülmüştü yok o gobegi obur olcak kızın demişti

hmmm bence dua ett yediklerine dikkat et birde doktorundan sana uygun br menu ıste işe yarar ıns dua etmeyi unutma

bak başka topiclerdede bu ornegi verdim hiç korkma arkadaşım 4250 gr 57 cm cocuk dogurdu 15 dakka sürdü 45 dakka dikiş atmışlar ve hamıleligi boyunca sadece 8 kilo aldı dusun o cocugu nasıl çıkardı demekki imkansız bişe değil korkutma kendini dogum sancısı olarak değil dogum eylemi olarak düşün korkunun ecele faydası yok korktugunla kalırsın cocugunu kucagına alıp koklıcan anı dusun hamılelıgını zehır etme kendıne ben hamıelegım guzel geçsin moralımı bozarım erken dogum yaparım diye ne ikili test yaptırdım ne üçlü test çunku yanılma payı yuksek allaha sıgındım ondan gelene razıyım ve hamılelıgım problemsız ve çok guzel geçiyo darısı basınıza

Umarım her şey yolunda gider. Bebeğim henüz gelmek istemiyor galiba, ağrılarım var ama öyle düzenli değil. Dr um 41.haftya kadar bekliycez dedi 44: umarım daha erken gelir. Hepimiz için dua ediyorum arkadaşlar. Rabbim isteyen herkese nasip etsin, hamile arkadşlarada yardıme tsin sorunsuz bi şekilde kucağımıza alırız insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…