Canım sıkıldı

Yaa çok tatlıı...
Benimde kızım var.kendimizi hayal ettim bi an..
Kızınız 18yaşında.
Buzamana kadar makyaja başlamadı ise hakkaten helal olsun.
Etrafımda gördüğüm gençlik fena bu konularda.
Ona cildi için iyi bir fondoten hediye edebilirsiniz.bana tuhaf gelmedi yani makyaj yapma isteği.
Kendini nasıl iyi hissedecekse makul ölçülerde olabilir.

Sen bizim evde ünlüsün mune çim:)
Neden mi
Gene mune banlamiş of diye geziyor söyleniyorum :KK53:
Okuturum ona bu yorumu kesin
Doğal bir çocuk yetiştirmek çok zor olabiliyor
O kadar yanlış yanıltıcı etkenler varki nereye kadar

Öyle tabii, gençler birbirinden görüyor, özeniyor hatta bazı "büyüme" kriteri gibi gördükleri şeyleri yapmayan arkadaşlarıyla dalga geçiyorlar, eh tabii bu da gençleri etkiliyor, asla makyaj yapmamalılar demiyorum ama 18 yaşındaki bir genç kızın cildi zaten ipek gibi saf ve duru, hiçbir kapatıcıya ihtiyacı yok, bu yaşlarda anlamıyorlar, annelerine kızıyorlar ama yaş ilerleyince hak verecekler, cilde sürülen herşey gözenekleri ister istemez tıkıyor, en iyisi bile zamanla sivilce, ciltte erken yaşlanma, kırışıklık gibi sonuçlara sebep olabiliyor, cildin nem dengesini de bozabiliyor, ki gençlerin makyaj malzemelerini doğru kullandıklarını sanmıyorum, bir kere başlayınca her gün o fondöteni sürüyorlar, oysa cildin de dinlenmeye ihtiyacı var.

Ben fondöteni sanırım en son evlenmeden önce sürmüştüm, onda da iyi bir marka kullanılmasına rağmen cildim kabul etmedi, fosur fosur kabardım, bugüne kadar eksikliğini hissetmedim şahsen, en fazla sürdüğüm bir göz kalemi, ruju bile tutamıyorum gidiyor hemen :confused:
Saçları da 30'dan sonra boyamaya başladım, beyazlar aradan çıkmasa onu bile yapmayacağım, tümüyle beyazlasa boyayı da bırakırım sanırım ki zaten beyaz saç bile moda olmuş, insanlar doğallığa dönerken bizim gençler tam tersini yapıyor :)

Fondöten yerine BB krem kullansın, La Roche'un BB kremi çok güzel hem de renkli yani fondöten kıvamında. Ama cildine hava aldırıyor ve cilt kusurlarını da düzeltiyor. Ufak tefek sivilceleri için de kapatıcı kullansın. Yani yaşından ziyade fondöten cidden ileride cilt kusurlarına yol açıyor. Fondöteni yüzüne sıvayan kızların cildi berbat ve bence kapatmaya çalıştıkça daha da beter hale getiriyorlar.

kızınız 8 değil 18 yaşında hatırlatırım.öyle bir bahsetmişsiniz ki sanki kız ne yapmış allah allah
Doğru olmadığını düşünüyorum
Cildi sorunsuz biri neden cildini yıpratarak sırf özenti diye birsey yapsın
Bana kalırsa cildine kat kat makyaj yapip bunu alışkanlık haline getirenler hayatı ve bedenlerini yeterince önemsemiyolar

Selamlar
Şimdi benim 18 yaşında üniversiteye hazırlanan bir cadim var
Bu güne kadar makyaj yaptığına şahit olmamistim
Bugün fondöten sürdüğünü gordum
Kötü hissettim yazık güzelim cildine
Yapmasini istemiyorum
Aklı başında zeki bir kızdır
Neden bunu yapmak gereği duyuyor
Benmi anlayamıyorum onu
Bi el atın kızlar

Kızımla konustuk size aradaki diyaloğu yazayım
Zelal gelir misin seninle konuşmak istiyorum
Evet anne biliyorum konuyu
Zelal ne zamandan beri kullanıyorsun o malzemeleri
Birkaç gün oldu
Peki neden kullanıyorsun
Anne biraz özenmiş olabilirim
Peki bunun doğru olmadığını bilmiyormusun
Biliyorum anne ama kendimi daha iyi hissediyorum ama doğru olmadığını bildiğim için rahatsız da oluyorum
Bak kızım yaşına tenine yakıştıram böyle bir şeyi
Fondötenin amacı ciltteki kusurları kapatmak tır
Senin buna ihtiyacın yok
Ama anne bende güzel gözükmek istiyorum (bana göre eşsiz güzel)
Guzelsin annem ama hemde çok
Ama anne sen benim annemsin o yüzden sana güzel geliyorum
Ne alakası var:KK57:(şimdiye kadar boyle bir düşüncesi olduğu bilmiyodum)
Tamam dedim eğer seni iyi hissettirecekse tamam
Hayır anne kullanmayacağım artik

Şimdi bu konuşmadan ne anlamalı beni rahat ettirmek için mi kullanmayacağım dedi
Bence yaşı küçük değil ama cildinde çok problem yoksa kullanmasına gerek yok (ben bile şu yaşımda zaman zaman kullanırken).. Ona güzel renkli bi güneş koruyucu alabilirsiniz cilt tipine göre.. Onlar da hem hafif kapatıyo hem de cildinin güzelliğini korumasına yardımcı oluyo ;) Bence telaş yapmayın.. Hangimiz o dönemlerde bişeylere özenmedik ki? Özendiği şey makyaj malzemesi olsun ;)

Valla öncelikle Tebrikler 18 yaşında makyaja henüz yeni yeni başlamış .....

O kadar fazla küçük kadın görmeye basladim ki şaşkınlıkla seyrediyorum,dediğim yaş 13 14 yaşlar bu arada ..cilde ne kadar zarar verecek olması umurlarinda bile değil.

Yani 18 yaş bence erken değil annesi. Fondeten hic kullanmadim, beni resmen boğuyor .Yaptığım makyaj sadece göz kalemi ve Ruj. .

Eğer kızların dediği gibi bb cc( ne ise hiç bilmiyorum ilk defa duydum)nemlendirici özelliği varsa kullanılabilir .
35 yaşıma girdim. Makyajla ilgili bilmediklerimi 15 yaşındaki yeğenime soruyorum. Köfte ya bilmediği detay yok :/

Doğru olmadığını düşünüyorum
Cildi sorunsuz biri neden cildini yıpratarak sırf özenti diye birsey yapsın
Bana kalırsa cildine kat kat makyaj yapip bunu alışkanlık haline getirenler hayatı ve bedenlerini yeterince önemsemiyolar

Vedegeo ablacım ben lise de o kadar heves ederdim ki :) fondöten değil ama rimel ve göz kalemini çok severdim. hocalarımız sağolsun anneme şikayet ediyordu ve en sonunda annem göz kalemimi rimelimi elimden aldı. gizlice rimel ve kalem alıp servise binip serviste sürüyordum eve gelirken siliyordum :halay:şimdi yaşım 26 bazen kendime güvenimin gelmesi adına bb krem kullanıyorum ama her gün değil 2-3 aydır kullanmadım mesela. şuan sadece rimel allık var sabahları ruj sürerim en fazla 2 saate gitmiş olur.. yani demek istediğim şuan bunu yapmak istiyor, alın kızınızı gidin bir mağazaya bb krem allık rimel ve ruj alın. evet yaşı küçük ama siz isteseniz de istemeseniz de yapacak değil mi? hiç değilse en az zararlı olanları kullanmasını önerebilirsiniz.. belki kızınız da ilerleyen dönemlerde bizim gibi bırakacaktır :)

Normaldir yapmak istemesi millet bangır bangır makyaj videosu paylaşıyor. Tabi ki doğru değil güzelim cildine yazık eder.

Ben o yaslarda kalem falan cekerdim, makyaj anlayisim buydu.
Normal seyler, ben de bir kiz annesiyim bakalim benimki neler yapacak, simdiden iki parmaga oje sürdürüyor süsü seviyor. Zararli oldugunu acikliyorum.
Ruj falan sürsün yine büyüyünce de fondoten gercekten fazla geliyor bana da. 27 yasindayim hala kullanmiyorum cildime kiyamiyorum

Kullandığı markayi bilmiyorum ama mineral makyaj malzemesi kullansin en azından daha sağlıklı...
O yasta benim farlar rimeller havada ucusuyordu yogun yogun :KK48: en guzel yastir bunun icin...kırış kırışken makyajin olsa ne olur olmasa ne olur
Ama ten makyaji hic yapmadım...cc krem haric o da son 3 yildir falan...bende bu ay ilk fondötenimi alcam bakalim :KK45:

Arkadaşları kullanıyosa o da özeniyodur tabi. Bence fondotenden bozulan cilt fotoğrafları gösterin. Ben senin annenim seni uyardım bundan sonra haberim yoktu niye uyarmadın demezsin sonuçlarına kendin katlanacaksın dersiniz

Ya kızmayın fıstığa napsın 18 yaşında artık o canım benim, güzel olmayan bir hiçmiş gibi lanse edildiği için reklamda orda burda, o da etkiye kapılmış hepimiz gibi.

Şahsen 26 yaşımdayım fondöten sadece özel günlerde yılda 4-5 kez sürerim.

Allık rimel eyeliner nemlendirici lipstick sürsün. Hem az zarar hem doğal güzelliği vurgulayan ponçik ürünler.

Selamlar
Şimdi benim 18 yaşında üniversiteye hazırlanan bir cadim var
Bu güne kadar makyaj yaptığına şahit olmamistim
Bugün fondöten sürdüğünü gordum
Kötü hissettim yazık güzelim cildine
Yapmasini istemiyorum
Aklı başında zeki bir kızdır
Neden bunu yapmak gereği duyuyor
Benmi anlayamıyorum onu
Bi el atın kızlar

Kızımla konustuk size aradaki diyaloğu yazayım
Zelal gelir misin seninle konuşmak istiyorum
Evet anne biliyorum konuyu
Zelal ne zamandan beri kullanıyorsun o malzemeleri
Birkaç gün oldu
Peki neden kullanıyorsun
Anne biraz özenmiş olabilirim
Peki bunun doğru olmadığını bilmiyormusun
Biliyorum anne ama kendimi daha iyi hissediyorum ama doğru olmadığını bildiğim için rahatsız da oluyorum
Bak kızım yaşına tenine yakıştıram böyle bir şeyi
Fondötenin amacı ciltteki kusurları kapatmak tır
Senin buna ihtiyacın yok
Ama anne bende güzel gözükmek istiyorum (bana göre eşsiz güzel)
Guzelsin annem ama hemde çok
Ama anne sen benim annemsin o yüzden sana güzel geliyorum
Ne alakası var:KK57:(şimdiye kadar boyle bir düşüncesi olduğu bilmiyodum)
Tamam dedim eğer seni iyi hissettirecekse tamam
Hayır anne kullanmayacağım artik

Şimdi bu konuşmadan ne anlamalı beni rahat ettirmek için mi kullanmayacağım dedi
Bende 19umdan 28ime kadar hergün makyaj yaptim çünkü kendimi daha iyi hissediyordum. Cildimede hiçbirşey olmadi. Görenler 33 olduguma inanamiyo 23 zannediyorlar hala

Back
X