Canım sıkıldı

bez__bebek

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mart 2017
45
70
3
35
Kızlar komşumun aracılığıyla bir işyerine başvurdum, başvurduğum pozisyon komşum ve eski işyerinden bir çocuğa bağlıydı. Neyse işe alınmadım, ama ciddi bir açıklamada yapılmadı. Komşum dediysem o kadar samimi değiliz yeni geldi apartmana. Ama açıklama yapmaması baştan savma davranması beni çok sinirlendirdi. Şimdi kendisi ile köşe kapmaca oynuyorum, bugün denk geldik selamlaştık falan ama cinlerim yine tepeme çıktı. Ne var ne yok falan dedi, muhtemelen işe girip girmediğim hakkında ağzımı yokladı. Ben de iyilik güzellik dedim geçtim bir açıklama yapmadım. İşe girmedim ama kendi isteğimle, yüksek lisans yapıyorum. Ama zavallı hala işe girememiş konumuna mı düştüm acaba açıklama yapmayarak diye düşünüyorum şu an. Siz ne dersiniz?

Not: Arkadaşlar komşuma işe alınmadığım için kızmıyorum, bir işe binlerce insan başvuruyor. Ve işe almada sadece elbette komşum sorumlu değil. Ben olumsuz cevabı insan kaynaklarından aldım ve akabinde bir telefon bile etmedi, neticede komşuyuz. Ama köşe kapmaca oynamamın nedeni ona bozulmamdan ziyade kişisel nedenlerle halen işe girmedim. Sorum da o yönde görüşmemizde hiç bir açıklama yapmayarak acınacak konuma mı düştüm acaba demiştim.

Son düzenleme:

Niye bu kadar önemsiyorsunuz ki? Boşverin ne düşünürse düşünsün.

İş başka arkadaşlık başka demisler. Profesyonel düşünün bu konuda. Duygularınızı araya katmayın. Başkalarının ne düşündüğünü de umursamayin. :)

Öylesine sormuş da olabilir, işle ilgili olduğunu sanmıyorum doğruca sorardı yoksa, niye ağız arasın?
Zaten ona bağlıymış biliyordur herhalde sonucunu. Açıklamanız saçma olurdu sormadan.

Öylesine sormuş da olabilir, işle ilgili olduğunu sanmıyorum doğruca sorardı yoksa, niye ağız arasın?
Zaten ona bağlıymış biliyordur herhalde sonucunu. Açıklamanız saçma olurdu sormadan.

zaten biliyordur, öylesine hal hatır sormuş bence.

İşin sonucunu elbette biliyor, aradan zaman geçti. Şu anda başka bir işe girip girmediğimi öğrenmek istemesini kastetmiştim ben. Çünkü ikimizde sabah çıktık, o işe gidiyordu ben üniversiteye

Başvurduğunuz iş komşunuza bağlıymış zaten neden alınmadığınızı biliyordur öylesine hal hatır sormak için konuşmuştur neden köşe bucak kaçtığınızı anlamadım aksine komşunuz şöyle düşünebilir iş yerine alınmadı diye mi benden köşe bucak kaçıyor diye düşünüp üzülebilir.

İş başka arkadaşlık başka demisler. Profesyonel düşünün bu konuda. Duygularınızı araya katmayın. Başkalarının ne düşündüğünü de umursamayin. :)

Çünkü insan kaynaklarından aranıp sonuç söylendi, neticede biz komşuyuz kendisi düzgün bir şekilde ifade edebilir daha iyi bir aday vardı vs vs. Sonuçta tek bir kişi başvurmadı işe ve sadece komşum sorumlu değil alımdan. Ben henüz işe girmediğim için köşe bucak kaçıyorum yoksa ona kızdığım için değil, esasen iş aramıyorum bu benim tercihim ama bana acımasını istemiyorum.

İşin sonucunu elbette biliyor, aradan zaman geçti. Şu anda başka bir işe girip girmediğimi öğrenmek istemesini kastetmiştim ben. Çünkü ikimizde sabah çıktık, o işe gidiyordu ben üniversiteye
Dediğim gibi doğruca sorardı niyeti o olsa, durduk yerde sizin açıklamanız saçma olurdu. Siz sanırım takıntı yapmışsınız iş meselesini komşudan köşe bucak kaçmak, basit bir ne var ne yok sorusunu işe bağlamak bunu gösteriyor.
Yüksek lisans yapıyormuşsunuz zaten, işten vazgeçmişsiniz, düşünmeyin artık bu kadar, komşu belki de çoktan unuttu gitti bile sizin iş meselesini.

Hakkınızda zavallı hala işe girememiş diye düşünse ne olacak ki.
Bukadar takmayın
Ömrü kısaltır
Düşünürse düşünsün :))

İşe mi alınmadınız, yoksa sizmi girmediniz?
Her halukarda, ne şirketin nede komşunuzun size basın açıklaması yapmasına gerek yok.

ben bi anormallik göremedim.
işe alınıp alınmadığınızı öğrenmek istemiş olabilir . alınmadığını söylemek sana zor gelmesin diye öyle sormuştur.
bence tuhaf bi şey yok. alınganlık yapıyorsunuz .

İşe mi alınmadınız, yoksa sizmi girmediniz?
Her halukarda, ne şirketin nede komşunuzun size basın açıklaması yapmasına gerek yok.

O başvurduğum işe alınmadım, daha sonra iş teklifi geldi ama yüksek lisans yapmaya karar verdim. Basın açıklaması beklemiyorum, komşu olduğumuz için bir nazik hareket bekledim en azından bir arayıp sorabilirdi, ama herkes nazik davranacak diye bir kural yok elbette

bence fazla abartmışsınız
komşunuz bi konuda yardım etmeye çalışmış olmamış
niye komşunuzu suçluyorsunuz

bence fazla abartmışsınız
komşunuz bi konuda yardım etmeye çalışmış olmamış
niye komşunuzu suçluyorsunuz

Komşumu işe alınmadığım için suçlamıyorum, işimin olmadığını insan kaynaklarından öğrendim ve arkasından arayıp sormadı hiç. Neticede komşuyuz. Buraya konu açmaktaki amacım bu görüşmede bir açıklama yapmadım acaba hakkımda ne düşünmüştür, açıklama yapsam daha mı iyiydi sorusuna bir cevap almaktı. Ama herkes ne düşünürse düşünsün boşver dediyse boşvereyim bari :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…