canım yanıyo, boguluyorum

Universiteye basladim hersey berbat.
Simdiden gitmeyi dusunuyorum duzenim altust uyku uyuyamiyor yemek yiyemiyor surekli gitmeyi dusunuyorum
Nolur bana akil verin
Alisirsin canım. Bende buyuk sehirden ufacık bi sehre gitmiştim. Hic sevmemiştim. 10 kilo vermiştim sıkıntıdan. Iyi de oldu hani :)) ama sonra iyle bi sevdim ki orayı hala orayı düşününce gözüm doluyo. Bosuna heba etme günlerini orayı oyle bi seveceksin ki okul uzatmayı düşüneceksin :))

başlarda çok normal. benim de ilk birkaç haftam çok sıkıntılı geçmişti, ama düzene oturunca öyle güzel oluyor ki, eve dönmek istemiyorsun. :) olabildiğince sosyal faaliyete katıl, okulda varsa topluluklara git derim ben. hem yeni ilgi alanları edinirsin, hem sosyal çevre, hem de aklında varsa bir sıkıntı, ondan uzaklaşmış olursun. :)

Simdiden gitmeyi dusunuyorum duzenim altust uyku uyuyamiyor yemek yiyemiyor surekli gitmeyi dusunuyorum
Nolur bana akil verin
10 yıl önceki halim geldi aklıma. Gittim yurda yerleştim. Ertesi sabah çıkıp eve geldim, girmicem ben bi daha diye. Bir hafta sonra paşa paşa döndüm.

Aileden ilk kez ayrılmak kolay değil. Hepimiz yaşadık senin yaşadıklarını. Sıkıldık, bunaldık, dönmek istedik. Ama inan bir iki haftaya alışacaksın. Sonra dönmek istemeyeceksin. Biraz sabır.

İnsan kalbinin rahat etmediği yerde durmamalı ama sizin durumunuz farklı gibi.Yani eğer değişime karşı bu kadar yoğun tepki veriyorsanız dönseniz bile başka bir değişim olduğunda hayatınızda( belki şimdi belki sonra )yine benzer tepkileri verebilirsiniz.Bence mediko sosyal'e gidip bir danışman ile bunları uzun uzun konuşun ve çözün sonra yine istemezseniz dönersiniz ama tedavi olarak dönmüş olursunuz yenik olarak değil.

İsteyerek girdim ama yasayamiyorum bogulcak gibi oluyorum
daha dun bir bugun iki.. alisacaksin Allah in izniyle, su an inandirici gelmese de.. ilk zamanlar o bosluk cok yogun sekilde hissedilir.. sonra ailenin yanina gdislerin seyreklesir :)

Bugun evi aradim milletide uzdum ama gercekten cok sikinti cekiyorum o kadar uzuluyorumki anlatamam kimseyle konusamiyorum hemen agliyorum Allahım sabir versin

İsteyerek girdim ama yasayamiyorum bogulcak gibi oluyorum

Saçmalama Allahını seversen
annenin dizi dibinde oturmak için mi döneceksin?
bak artık bağımsız bir birey olmuşsun
kendi geleceğinin temelini atıyorsun
ilk 1-2 ay arkadaş edinene kadar böyle olabilir
sonra alışırsın rahatlarsın.

Nolur bana akil verin
Eve gidince ne olacak, aynı stresi tekrar çekmeyi göze alabiliyor musun?
Benim bu ikinci senem, inan aynı duyguları hissettim ama ev ortamını tercih etmek için hiçbir sebebim yoktu.
Her şey olacağına varsın dedim, ne olursa olsun gittiği yere kadar dedim, dayandım ve bir sene geçti.
Daha ne kadar evinin, ailenin kanatları altında kalabilirsin ki?
Hayat zor ve bir yerden başlamak lazım.
Bu duygular anlık, gittiğinde çok pişman olursun.
Hangi şehirden, hangi şehre gittin?

İlk zamanların sendromu bu. Geçiyor zamanla.
Ben de hep yatay geçiş yapıyım diye düşünüyordum çok bunalıyordum. Ama ilk ev arkadaşımdan hoşlanmayıp ev değiştirince ve arkadaş ortamı falan oluşunca bir bakmışım aile özlemim nadir kabarmaya başlamış.
Geçip gidiyor merak etme. İstediğin bölümse kal. Kendini başka şeylerle oyala. Gez kafanı dağıt

Bursadan antalyaya . bakiyorum herkes cift ben tek kaliyorum gercekten hayatimin en zor donemi

Bide sizlere sorum suan 1 sinifim hazirliga gecsemmi yapabilir miyim
Benim okulum kampus disinda lise gibi bi yer nolur akil verin bolumde uluslararasi ticaret ve lojistik gercekten beynim islevini yitirdi psikolojim altust

Hemen hemen uzakta okumaya giden, ailesinden ilk defa ayrılan çoğu bayan yaşamıştır aynı şeyleri. Bende uzakta okumaya gittiğimde her telefonda ağlar, okulu bırakıp geleceğim bile derdim, üzüntüden sıkıntıdan baya kilo da vermiştim. Sınavların başlasın biraz zaman geçsin alışacaksın, benimseyeceksin. Biraz zaman ver kendine, telkin et kendini bol bol. Sabır…

ilk dönem sık dişini sabret düzelir inşallah ailenden ilk kez ayrılıyorsan onun etkisi çok vardır

Evet ilk kez ayriliyorum. Sanki bitek ben boyleymisim gibi herkes mutlu ben tekim bu canimi daha cok yakiyo galiba .
Ruh halim bozuldu resmen bi diyorum birak git hayatta yapamazsin bi diyorum dayan sabret bir sene gercekten cok kotuyum

Kendi şehrinde üniversiteye gitmek zorunda kalanları düşün. Sanki liseye devam gibi çok kötü! Ordaki güzellikleri kesfet. Sonuçta isteyerek girmişin bölümüne ne güzel..
Suan onlarin yerinde olmak icin neler vermezdim bi bilseniz

Evet ilk kez ayriliyorum. Sanki bitek ben boyleymisim gibi herkes mutlu ben tekim bu canimi daha cok yakiyo galiba .
Ruh halim bozuldu resmen bi diyorum birak git hayatta yapamazsin bi diyorum dayan sabret bir sene gercekten cok kotuyum
canimmmm bende sırf bunları düşündüğüm için yatay geçiş yapmadım bide yaklasık 1 hafta önce sevgilimden ayrıldım onunda etkisi var ve hiç cesaret edemediğim için yatay gecis yapamıyorum..ama çok arkadasım var alısan öyle demesi kolaydır yasaması zordur senin yerinde olsam arkadas cevresi edinmeye bakardım ortamını kur gerisini halledersin diye dusunuyorum :)

Suan onlarin yerinde olmak icin neler vermezdim bi bilseniz
onlar da sizin yerinizde olmayı çok isterler emin olun.
uzakta okumak hayatı öğrenmektir.zamanla çok güzel arkadaşlıkların olacak.
okulun sonuna doğru oraya yerleşmeyi bile düşüneceksin.
hayatınızın en güzel dönemi başladı

O kadar dayanabilecegimi sanmiyorum

O kadar dayanabilecegimi sanmiyorum
tamam eğer okulu terketmezseniz mayısa doğru tekrar yazın buraya.
o zaman da aynı olacak mı düşünceleriniz.
ve terkettiğin durumda tekrar başa dönmeye gücünüz varmı
yeniden hazırlanmak yerleştiğiniz için puanın yarıya düşmesi
tekrar kazandınız diyelim yine başka şehir olursa
yani 2 sene kayıp
ama bu iki senelik süreçte zaten geriye 2 sene kalmış olacak.
güçlü olun tadını çıkarmaya başlayın.

İlk zamanlar öyle olur, alısırsın lafları gercek...Gercekten öyle olacak. Kazandıgın seyi bırakıp gitmenin alemi yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…