Nasıl davranmalısınız? Kendinize iyi davranmalısınız. Yukarıda yazdıklarınızı okusanız yeter. O üstüne gidildiği, teyzenizin kızının söyledikleri, annenize yakalanmanız yüzünden değil, ailenin içine girdikçe aranızdaki ilişkinin ileride ciddi boyut kazanacağı ve bunu istemediği için uzaklaşı sizden... Sizse tam tersi bunlar yüzünden ayrıldınız sanıyorsunuz. Gerçekten seven insan sevdiği kişinin ailesine kendini sevdirmek ister, sözlerinden rahatsız olmaz, engellerden yılmaz... Bunu ileride sağlam bir ilişkiniz olursa daha iyi anlayacaksınız.
Niye vazgeçemezsiniz sanıyor acaba? Gerçekten vazgeçemediğiniz için olmasın?
Yukarıdakiler sizin cümleleriniz. Böyle sığ hareketleri, küfürbaz, kırıcı, ciddiyetsizolduğu halde onu kendinize layık görüyorsunuz, ondan vazgeçemediğinizi açtığınız konularda ifade ediyorsunuz, doğal olarak onu gördüğünüzde de ona belli ediyorsunuzdur. Şu durumda formalite bir sevgili bularak ona kendini daha önemli hissettirmiş olursunuz sadece... Üstelik gereksiz bir zahmet... "Ne kadar sevsem de bana küfreden, hakaret eden birini hayatımda tutmam, onun beni terk etmesine fırsat vermeden ben tekmeyi basarım" diyebilene kadar hayatınızda kimse olmasın... Yoksa daha çok acı çeker, hak ettiğiniz değeri asla göremezsiniz.