Erkekle kadınla alakası yok ki. Kafasında bitiren için, ayrılan için süreç çok daha kolay isliyor.
Benim geçmişteki çok ilişkim önce kafada bitirip emin olup sonra ayrılık konuşması yaparak bitti. Karşı taraf bitmemesi için çaba gösterdi,göz yaşı döktü,telafi etmeye çalışti. Ben o sırada kendi hayatıma bakiyordum,hatta kısa süre içinde yeni birileriyle tanisiyordum, çünkü kafamda bitmişti
Yani ayrilik bırakan kisi icin çok daha once başlamış bri süreç oluyor; önce emin olmaya calisiyorsun,kafanda ayrılığı bir yere oturtmaya çalışıyorsun, vazgeçiyorsun,tekrar yürütmeye çalışıyorsun, eşinle dostunla dertlesip akıl ve gaz alıyorsun, , en son emin oluyorsun, ayrilik konuşması yapmak için uygun an bekliyorsun... Bunların hepsi olurken senin icinde mesele artık bitmiş oluyor. Sen söyleyip rahatladıktan sonra da karşı tarafın ayrılığı hazmetme süreci basliyor.
Bence olay bundan ibaret.
Ben kafamda bitirdikten sonra her şeyi düzelteceğine dair senet imzalasa yine umursamam, ya da arasın etsin türk filmlerindeki gibi kapımin önüne beni affet yazsin, sadece onun adına üzülürüm. Bu ruhsuzluktan değil o defteri kapatmış olmaktan.