- 27 Temmuz 2024
- 106
- 41
- 18
- 24
- Konu Sahibi yagmurluhavaaaa
-
Kızlar merhaba öncelikle bebek hasreti çeken herkesin Allah bir an önce o mutluluğu nasip Edip kucağına doldursun. Bence hayattaki en zor mücadelelerden bir tanesi ve benim de yolculugum Gebeliğimi öğrenmem le son buldu. Dört yıllık evliyim ilk iki sene çocuk düşünmedim. Polikistik Over sendromu var ergenliğimden beri biliyorum normalde çok kilolu bir insan değilim 60 kiloyum ama göbeğime bakarsanız 90 kilomdır sadece göbek bölgemde yağ var ve asla ne diyetler yaptım ne sporlara gittim asla götüremedim. Neyse eşimle bir yıl korunmasız ilişkiye başladık olmadı devlet hastanesine gittim maalesef ki beni hiç dinlemeden direk doğum kontrol yapıvermeye kalktı halbuki ben çocuk tedavi için gelmiştim oldum olası devlet hastanelerinden nefret ederim çünkü kendim onların yerine koyuyorum. Çok da maddi durumumuz iyi değil ama özel bir doktora veremeyeceğimiz kadar kötü de değil o yüzden önceden arkadaşımın da gidip memnun kaldı bir doktorun muayenehanesine randevu aldım dört dörtlük polikistik Over sendromunun olduğunu söyledi zaten biliyordum yumurtaları çok fazla var ama kendi kendine büyüyüp çatlaamıyormuş. Hsg istedi anestezi bir şekilde onu da yaptırdım iki tüp de açık çıktı çok şükür eşimden sperm tahlili istedi hiçbir sıkıntı yoktu. Sonrasında bana yavaş yavaş süre sürecimizin başlayacağını anlattı ama bu süreçte gerçekten asla benim çocuğum olmayacak niye olmuyor diyip kendimi başka insanlarla asla kıyaslamadım burada sizler bana çok yardımcı oldunuz polikistik Over sendromunda herkesin dediği gibi ve benim de en çok duyduğum gibi tek problem kilo doktorum beni pilatese yönlendirdi ve DIYETİSYENE yönlendirdi DIYETİSYENE her gün o kadar para vermek istemedim sadece bir kere liste yazdırdı ve tamamen üç ay boyunca ona uydum o sırada da multivitaminler ve bazı takviyeler kullandım yumurta uyarıcı ilaçlar kullandım ilaç dediğim yani besin takviyesi üç ayın sonunda adetlerim inanılmaz güzel düzene girmişti günü gününe oluyordu ve bu süreçte de tam 5 kg vermişti yağdan evet gebelik olmadı ama gerçekten hayatım çok güzel düzene girmişti hem enerjim çok iyiydi hem uyku düzenim çok iyiydi yani kendimi çok sağlıklı hissediyordum doktorum da bu üç ay boyunca bunları yaptıktan sonra benim doğal yolda gebe kalacağımı düşünüyordu yani aslında birkaç ay daha sabretseydi belki doğal yolda bile olurdu ama ben sırf bu tedaviler için işimi bırakmak zorunda kaldım o yüzden bir sonraki evreye geçtik artık yumurta takibi yumurtaları çok dirençliydi o yüzden âdetin ikinci günü beni çağırdı ve femara reçete etti beş gün kullandım sonra kontrol randevum verdi ertesi gün hiçbir şekilde ilaç cevap vermemiş dedi hiçbir gram bile büyümemişti yumurtalım o günkü başımdan aşağı kaynar sular dökülmesini o kadar iyi hatırlıyorum ki neyse üç gün daha bekleyeceğim dedi bakalım ilaç sonradan da etki edebilir dedi bekledim üç gün sonra tekrar gittim bir baktık yumurtam 19 mm olmuş Ovitralle çatlatma iğnesi yazdı o iğneyi aradığım günü bir ben bilirim bir Allah asla yoktu hiçbir yerde bulamadım ve o günkü dozunu kaçırdım doktorun ertesi günü farklı bir ilaç iğne reçete Edip Gonept yazdı sabah 11’de onu vurdum 15 Temmuz’da şimdi artık beklemek gerekiyordu iğnenin etkisi ile karnımda hafif hafif kramp ve kasılmalar oluyordu Neyse dokuzuncu günü dayanamadım ve kan tahlili yaptırdım sonucum 1.54 dü tü doktorum gebelik yok dedi ama çok erken gitmişsin dedi tam 14. günü gitmen lazım dedi bekledim dört gün sonra gittim ama o kadar umutsuzum ki asla olacağını düşünmüyorum 14. günü gittiğimde kanım 73 oldu yani çok erken öğrendim iki günde bir kan tahlilimi istedi hoca sırasıyla 163 400 860 1200 gibi değerler çıktı sonrasında bir haftalık tatile gittim doktora henüz gitmemiştim bugüne randevum vardı bugün gitmeden önce önceki gün bir tekrardan beta testi vereyim dedim 22000 çıktı sonucu kesemizde gözüktü embriyo da gözüktü henüz çok küçük o yüzden haftaya doktorum tekrar çağırdı demem o ki kendinizi lütfen umutsuzluğa kaptırmayın Allah ol deyince oluyor belki de bir bakmışsınız olmuş ve sanırım çatlatma iğnesi vurdugum gün oldu bebeği üç haftalık dedi senin son adet tarihini baza alamayız dedi bana yani son adet tarihi 1 Temmuz gibi düşündük çok şükür her şey yolunda lütfen kendinizi kasmayın etrafınızda sizi destekleyen ve derdinizden halinizden anlayacak insanlarla beraber olun biz bu süreçte eşimle de çok sıkıntı yaşadık onun da moralinin bozuk olması beni de çok üzdü ama Allah ne yazdıysa hayatta o başımıza geliyor siz de kendinize çok dikkat edin süreci gerçekten önemseyin