Bahçe Bakımı ve Çiçekler Canlı Çiçekleri Kurutmak İstiyorum

daisyc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
1.095
11
158
Kızlar tavsiyenize ihtiyacım var.

Bana vazoda güller geldi canlı, fakat ben bunu aynı geldiği şekilde kurutup saklamak istiyorum, ters çevirip asmayı biliyorum ben ama bunda o imkan yok.
Siz ne tavsiye edersiniz, bildiğiniz farklı yöntemler var mı?

çıkar vazodan bence buket gibi kurut sonra vazoya tekrar yerleştirirsin vazoda çürür zaten kurumaz

buket gibi değil canım çıkarsam bozulur
Böyle fanusun içinde taşlar var, taşların arasına tek tek, sapları taşların arasında kalıyo yani

Kızlar çiçeklerim solucak:((
Hiç uyguladığınız bişey yok mu?

gazeteye sar karanlık bi yerde sakla

Son düzenleme:
ben uygulamadım ama duyduğum bir yönetmi paylaşayım. taze çiçekleriniz kurumaya başlamadan saç spreyi sıkarsanız, bir kaç hafta taze görünümlü kalırlar..

Gerçekten mi?....

hatta gazeteye sarıp karanlık bir yerde asman daha iyiymiş ama öyle bi yerin yok sanırım
o yüzden sadece gazeteye sar sakla karanlık bi yerde

Son düzenleme:
ben uygulamadım ama duyduğum bir yönetmi paylaşayım. taze çiçekleriniz kurumaya başlamadan saç spreyi sıkarsanız, bir kaç hafta taze görünümlü kalırlar..

Teşekkür ediyorum diğer arkadaş da bunu tavsiye etmişti, saç spreyi alıp deniycem

Teşekkür ediyorum diğer arkadaş da bunu tavsiye etmişti, saç spreyi alıp deniycem

bende croat arkadaşımızın yorumunu şimdi farkettim,kusura bakmayın aynı cevap olmuş ama ben cevap yazarken yoktu yorumu..

aynı şekilde fanus içindeki çiçekten banada gelmişti dibinde taşlar var süngere batırılmış güller... Öyle olduğu gibi bıraktım ekstra birşey yapmadım gayet güzel kurudu 6 aydır bir şey olmadı

Ben genelde buketse gardrobun içine (karanlık die başaşağı asar kuturdum, gayet güzel kuruyor. Asma imkanın yoksa diğer arkadasşın gazeteye sarıp karanlım yere koyman önerisi olabilir.

Eşim aynı çiçekten bana da almıştı. Taşla dolu vazoda güller ve cipsolar. Olduğu gibi bıraktım sehpanın üstünde. Kurudular kendi kendine ve yaklaşık 4 aydır hiçbir sıkıntı yok. Yapraklarına dokunursan dökülüyor biraz.

Gayet hoş bir dekor olarak evimi süslüyor

çiçek buket ise ters çevirin sap kısmından asın bi yere öyle kurusun hiç dökülmeden kuruyoo..

Back
X