Cansıkıntısı aman amannnn

kayınvaliden lafları tek tek sokarken sessiz kalırsan boşverirsen,kulak arkası edersen
arkası yaylım ateşi gibi gelir...
nezaman kırıcı oldu sende o vakit hiç düşünmeden lafını ver geç...hatalarını göremiyosa zorla gözüne soka soka göster...başka türlü başedemezsin...nerde durması gerektiğini ve haddini bilmek zorunda...

sessiz kaldığın sürece, o laflara layık bir insanmışsın gibi intiba bırakacaksın...seni kırmaktan sana laf sokmaktan çekinmicekler...
böyle bir kaynanaya ancak böyle davranılır...

bende yeni evlendiğimde kayınvalidem ara ara gereksiz konuşur laf çarpardı...hadi dedik yeni geliniz sus alttan al..çok dokunurdu söyledikleri..ama geçimsizlik yapmak istemedim..herşey iyi olsun herkes huzurlu mutlu olsun istedim..ki normal hayatımda dişliyimdir..ne ezerim ne ezdiririm kendimi...ama eşimin ailesi diye özen gösterdikçe resmen tepeme binildi..haftanın 3 günü gelirler kalırlar.çalışıyorum aynı zamanda...resmen işkence..kırıcı konuşur..bebek gibi eşimin üzerine titrer..ama yeni evliyiz ozamanlar..bende sabır taştı..
yeter dedim artık..bir tek benim çabamlamı olacak bu...kimse huzurlu olmak istemişyorsa dert değil..

her lafına on karşılık verdim..her terslediğinde tersledim..eşimin üstüne ne zaman düşse o çocuk değil kendinle ilgilen sen dedim..gitmeyi kestim..hergün gelir kalırlardı..yüzüne söyledim..kimsenin keyfince olamam ben..çalışıyorum sürekli bunları yaşamak istemiyorum..2 adım ötede oturuyosunuz..masusmu yapıyosunuz bunu dedim..( çünkü çalışmamı istemiyolardı)
eşimede söyledim böyle olacaksa bitsin güzelim..ben psikolojiyi bozmak için evlenmedim...
ne oldu...kimsenin gıkı çıkmıyor.. kayınvalidem çok çekinir benden şimdi...gider gelirim saygımda kusur etmem..çokta severim..oda beni çok sever..bir tane laf söylemez beni kıracak...

ama daha 2 aylık evliyken yapacağımı yaptım...şimdi 3 senelik evliyiz..herşey güllük gülistanlık...Allah bozmasın..ipleri baştan alalım dediler buna gayret ettiler ama yanlış yere tosladılar..

sende ver cevaplarını canım boşver..ilerde daha huzurlu ve mutlu olursunuz...çünkü kayınvalideler böyle işte..anladıkları bir dil var...

Back