Çantayı kesiyor

karma23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2017
105
56
98
Merhaba oğlum 2. Sınıf ögrencisi sinifında 1 çocuk oglumun çantasinin ön yüzunde ki araba kabartmasini kesiyor 1.sınıftan beri ugraşıyor her seferinde aile ile de konuştugumuz halde kesmeye devam ediyor ,aile o yapmiyor diyor ögretmen ve arkadaşları o yapiyor diyor ailede sonuna kadar inkar var çocuk ögretmene ben yaptim diyor ailesine ben yapmadim diyor.çocuk icin uzuluyorum aslinda hangi psikolojide bir cocuk 2 yildir ayni yeri kesmeye çalısir,yapistirip durdum çanta da cok kaliteli kesik olmasa 1 yil daha kullanilir ne yapayim sizce?

Çocuğunuzun kendi kendini korumasını öğrenmesi gerek ,diğer çocuklara yapıyor mu aynısını acaba ? Eğer sadece sizin çocuğunuza yapıyorsa sessiz sakin gördüğü için yapıyor olabilir .

zaten oyle aılelerın cocukları boyle oluyor
kabul eden aılelerın cocukları duzelıyor
derdıne tasasına dusmekte hep bızım gıbı zarar gorenlere dusuyor
mesela cocugum dayak yıye yıye kendını savunmayı ogrenmek zorunda kalıyor ne acı ... halbukı duzelmesı degısmesı gereken onlar

yasıda kucuk ama anlaması ıcın okul mudurlugu dısıplın veya kınama cezası verıp aıleye bunu bıldırmelı

Kıskanıyordur muhtemelen. O yüzden hep söylerim anaokulu ve ilkokul döneminde çocuklarınıza fazla gösterişli eşyalar almayın diye. Ama ileler hebves ediyor sanırım.

İmkanınız varsa çantanın benzerinden çocuğa hediye edin, yoksa kabartmalı büyükçe bir araba çıkartması bulursanız hediye edin. Muhtemelen yaptığından utanacak, tekrar etmeyecektir.

Zor bir durum, bilemeyeceğim nasıl bir çözüm bulunur ama belki çantayı kıskandığı için yapıyordur . Hep aynı yeri kesiyor demişsiniz , başka bir çanta alın ? Çok dikkat çekici olmayan ?
Ne bileyim bilemedim . Ay bu çocuklar çok zor ya:/

Çocukla uzman biri görüşüp en az 4-5 seans çalışmalı.
Çoçuğun ısrarla aynı kabartmayı kesmeye çalışması aslında iç dünyasında bir sıkıntı olduğunu veya bir şey anlatmaya çalıştığını gösterir.
Aile konunun ciddiyetini anlamadığı sürece ne yazık ki sizin yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok.
Anladığım kadarıyla vicdanlı ve çözüm odaklı birisiniz.
Bir vesile ile bu yavrucağa oğlunuzun çantası gibi bir çanta hediye etseniz?
Sonra empati duygusu üzerinde çalışılabilir.

Kıskanıyordur muhtemelen. O yüzden hep söylerim anaokulu ve ilkokul döneminde çocuklarınıza fazla gösterişli eşyalar almayın diye. Ama ileler hebves ediyor sanırım.

İmkanınız varsa çantanın benzerinden çocuğa hediye edin, yoksa kabartmalı büyükçe bir araba çıkartması bulursanız hediye edin. Muhtemelen yaptığından utanacak, tekrar etmeyecektir.
benım annem benım zamanımda tam da boyle yapmıstı
ama benım esyama zarar veren cocuk tam aksıne bunu yanlıs yorumlamıs baaak benden korktuun aılen bıle benden korktuu deyıp yaptıgının dogru oldugunu ıstedıgını boyle elde edebılecegını sanmıstı :(

ondan sonra ıyıce musallat olmustu bana

benım annem benım zamanımda tam da boyle yapmıstı
ama benım esyama zarar veren cocuk tam aksıne bunu yanlıs yorumlamıs baaak benden korktuun aılen bıle benden korktuu deyıp yaptıgının dogru oldugunu ıstedıgını boyle elde edebılecegını sanmıstı :KK43:

ondan sonra ıyıce musallat olmustu bana

Size de çocuğun psikopatı denk gelmiş ne diyelim. Normal şartlar altında bu yaklaşımla davranış düzelir.

Size de çocuğun psikopatı denk gelmiş ne diyelim. Normal şartlar altında bu yaklaşımla davranış düzelir.
dogru oyle de olabılır tabı
sevgı herseyı guzellestırır dılerım bu yol ıle cozum bulunur dogrusu olması gereken bu cunku

Hediye verirsem ödüllendirildiğini düşünür tam aksine çantanin parasini istemeyi düsünuyorum bu 10. Kez oluyor herhalde tenezül etmezdim ama konu para değil,çocuģun ailesini çocuğunuzda problem var demek isterdim ama bu bana düşmez simdiye kadar onlar çoktan anlamaliydi bunu yapacaksa ögretmen yapmali ,gelecegin suçlusu yetişiyor bugün çanta yarin neyi kesecek bakalım o aileye yaziklar olsun.Annesi ile konusmak bile istemiyorum hakaret eden ve yalan söyleyen bir kadın.ögretmene anlatiyorum derdimi

Öğretmen aile ile konuşsun , neyin inkarı ki bu ? Eğer gerçekten takıntılıysa çocuğunuza okulun rehber öğretmeni konuşsun çocukla , sınıf değişikliği falan mı yapılsa ki ?
Evet her ikisi de çocuk kim bilir o çocuk nasıl bir aile ile birlikte belki de evde sıkıntıları var ama bunun sorumlusu da sizin çocuğunuz değil ..

Kusura bakmayın ama böyle şeylere tahammül edemiyorum. Ben çocuğuma böyle bir durumda sert müdahale etmesini, kendisini ve çantasını korumasını olmadı aynısını yapmasınu söylerim. (Aile aldırmıyorsa ve okul müdahale etmiyorsa son çözüm) Gidip çanta manta almam.

Doğurup sokağa salıyorlar, çocuklara topluma musallat edip psikopat bireyler yetiştiyorlar. Olan bize, bizim çocuklarımıza oluyor. Kimsenin ahlak bekçisi olup, eğitimini de üstlenemem. Düzenlmiyor çünkü bu ülkede yanlış olan bir şeyler var. Kötüye gidiyor. Ancak kendisini korumayı öğrenmeli çocuklar. Bölünerek hızla çoğalıyor bu zorbalar.

On kez çanta kesilmesi ne demek?
Bu çok fazla değil mi?
Neden bu kadar tahammül edildiğini anlamadım.

Hadi aile ilgilidir.
Öğretmen arabuluculuk yapar
Sorun çözme üzerine çalışmalar devam ederken olay tekrarlanır ona neyse diyelim de.
Kimse bir şey yapmıyor
Çocuğun çanta habire kesiliyor.
Çok saçma değil mi?

Sizin çocuk tepki vermiyor mu?

Evet haklısiniz basit gibi görünen kocaman bir sorun aslında, çocuk bu hareketi oğlum tenefüste iken makası eline alıp araba resminin kenarlarindan güzelce kesiyor tüm resmi oradan çikarmaya çalışiyor herhafta 10 cm,oğlum farkinda bile değil eve gelince ben farkediyorum,oglum sınif 1. Ve çok hümanist bir yapisi var ve ben onun bu hümanist yapisini bozmaya ugraşiyorum geldigimiz hale bakın,kıskançlikta olabilir.

muhtemelen cantayi begeniyor kalitelisi degil belki ama ayni tarzda bir canta alip hediye etmeyi deneyin

İyi dayanmışsınız ben direk gidip çocuğu mutlaka uyarırdım eskiden annelerinzi öyle yapardı.Bu ne şımarıklık canım !

Back
X