Çantayı kesiyor

Öğretmen görüyor ve nasıl müdahale etmiyor anlamadım, çok garip ve gereksiz uzamış bir mevzu. Okul idaresine dilekçe verin çocuğunuzun eşyalarına sürekli zarar verildiğine dair. Aileyle iletişime geçsinler siz muhatap olmayın

Kusura bakmayın ama böyle şeylere tahammül edemiyorum. Ben çocuğuma böyle bir durumda sert müdahale etmesini, kendisini ve çantasını korumasını olmadı aynısını yapmasınu söylerim. (Aile aldırmıyorsa ve okul müdahale etmiyorsa son çözüm) Gidip çanta manta almam.

Doğurup sokağa salıyorlar, çocuklara topluma musallat edip psikopat bireyler yetiştiyorlar. Olan bize, bizim çocuklarımıza oluyor. Kimsenin ahlak bekçisi olup, eğitimini de üstlenemem. Düzenlmiyor çünkü bu ülkede yanlış olan bir şeyler var. Kötüye gidiyor. Ancak kendisini korumayı öğrenmeli çocuklar. Bölünerek hızla çoğalıyor bu zorbalar.

Sonuna kadar katiliyorum..

ilkokulda boynumuzda bir kimlik olurdu bizim işte yemek sırasında filan onu okutup geçerdik. benim kimliğimin arkasında annemle babamın kartları vardı başıma ani bir sorun gelirse direkt arasınlar diye babam koymuştu.

kızın birisi sürekli boynumdaki o kimliğe sarkıyor ama yani tutup çekiyor resmen canım acıyordu. ensemde filan kırmızılıklar olmuş o ip yüzünden. babama söyledim öğretmenle görüştü, çocuğun ailesini filan çağırdılar. okulun pedagoguna yönlendirdiler. çocuk "benim annemin babamın kartı yok, önemli insanlar değiller" olarak kafasında kodlayıp benimkilerin kartını da yok etmek istemiş sanırım öyle bir şeydi. halbuki kendi anası babası da öğretmen yani ne alakaysa salak.

ben çocuğun o araba çıkartmasından istediğini düşündüm şahsen. sıkıntı çanta olsa askılarını filan keserdi çocuk araba kısmını kesiyormuş. çanta değil ama kabartmalı bir sticker alınabilir bana kalırsa çocuğa.

Hediye verirsem ödüllendirildiğini düşünür tam aksine çantanin parasini istemeyi düsünuyorum bu 10. Kez oluyor herhalde tenezül etmezdim ama konu para değil,çocuģun ailesini çocuğunuzda problem var demek isterdim ama bu bana düşmez simdiye kadar onlar çoktan anlamaliydi bunu yapacaksa ögretmen yapmali ,gelecegin suçlusu yetişiyor bugün çanta yarin neyi kesecek bakalım o aileye yaziklar olsun.Annesi ile konusmak bile istemiyorum hakaret eden ve yalan söyleyen bir kadın.ögretmene anlatiyorum derdimi
10.kez aynı durum yaşanıyor derseniz işin rengi değişir.
Bu zamana kadar çözüm bulunması gerekirdi.
Önleyici tedbir olarak çoçuğun çantasında makas bulundurması engellenebilirdi,çoçuğun yeri değiştirilebilirdi.
Öğretmen aynı olumsuz davranışı ısrarla devam ettirdiği için çocuğa ceza değil ama bir hak mahrumiyeti uygulayabilirdi.
Anladığım kadarıyla aile duyarsız ve eğitimsiz, öğretmeniniz de pasif.
Aile ve öğretmen tedbir almıyorsa ve sorunu çözemiyorsa, ben önce hepsine hakettiği lafları söyler sonra da çocuğumun çantasını değiştirirdim.
Sizi anlayabiliyorum, ben niye çocuğumu mağdur edeyim, diye düşünüyorsunuz muhtemelen ama bazen af buyrun -sözüm meclisten dışarı-
'itle dalaşmaktansa çalıyı dolaşmak daha kolay'
Burda bu tabiri o masum çocuk için değil ilgisiz ve duyarsız annesi için kullandım.

Kesen öğrenci velisi inkar ediyorsa veli de normal değil.
Bilemedim normal olmadıkları için , ben olsam yeni bi çanta aynısı tabiki isterdim veliden almazsa toplantı da
herkesin önünde söylerdim hem veliyi hem öğretmeni mahcup ederdim
o yastaki bütün cocuklar öğretmenin afedersiniz ama agzına bakıyo beni sevsin bana kızmasın diye
öğretmen bari sınıfta otoritesini koruyabilseydi.

Anaokulunda mı yaşanıyor bu olay, orasını fark etmemişim, idareye dilekçe falan diyorum bir de :)))
Öğretmen müdahale etmeli kesinlikle, nasıl bu kadar pasif olabilir anlamak imkansız

Çocuk için üzüldüm ama ailesine kızdım. Sorun olduğunu kabul etmiyorlar çünkü etseler düzeltmek için uğraşmaları gerekecek. Sorumsuz insanlar.
Eşim 20 yıllık boksör. Bende boks yaptım. Kimseyi incitmeyen sakin bir oğlum var. Kendini korusun diye ve spor için öğrettik. Asla kullanmıyor ama kendini koruyabileceğini bilmek içimi rahatlatıyor. Çünkü zorba tipler heryerde.

Öğretmenle görüştüm,çocukla oğlum zaten birlikte oturmuyor daha önceleri teneffüs cezası,uyari almiştı,aile icinde şiddet varmış,kiskançligini eşyalara yönlendiriyormuş ta bi araba kanartmasida onu cezbediyordur, sinifin en başariz çocugu,dersleri konusunda bile ögretmen üstelemesine rağmen umursamiyorlar,ögretmenle kötü olmam için sebep yok ilgilidir aslinda dövsün mü sövsün mü ne yapsın sevgi ile çözmeye çalişiyor ama olmuyor aileler ilgili olmali bence velilerde birbirine girmesin diye de ugraşıyor.sınıfta problemli çok çocuk var.

Öğretmen görüyor ve nasıl müdahale etmiyor anlamadım, çok garip ve gereksiz uzamış bir mevzu. Okul idaresine dilekçe verin çocuğunuzun eşyalarına sürekli zarar verildiğine dair. Aileyle iletişime geçsinler siz muhatap olmayın
Öğretmen görmüyor ,oğlum görmüyor,herşeyi ispiyonlayan cocuklar sormadikça bu konuda bir şey demiyor gören oldu mu diye sorunca x çocugun adini veriyor bence de çok gereksiz uzadi bu konu.

Sen de git onun annesının çantasını kes . Çantanın parasını iste canım ailesinden. Çocuk normal değil durmaz zaten.

Merhaba oğlum 2. Sınıf ögrencisi sinifında 1 çocuk oglumun çantasinin ön yüzunde ki araba kabartmasini kesiyor 1.sınıftan beri ugraşıyor her seferinde aile ile de konuştugumuz halde kesmeye devam ediyor ,aile o yapmiyor diyor ögretmen ve arkadaşları o yapiyor diyor ailede sonuna kadar inkar var çocuk ögretmene ben yaptim diyor ailesine ben yapmadim diyor.çocuk icin uzuluyorum aslinda hangi psikolojide bir cocuk 2 yildir ayni yeri kesmeye çalısir,yapistirip durdum çanta da cok kaliteli kesik olmasa 1 yil daha kullanilir ne yapayim sizce?

İlkokulda halam bize çok gösterişli çanta, matara, kırtasiye seti vs almıştı. Her sınıftan ayrıldığımda birileri saldırırdı bunlara, daha sonra okula götürmemeye başladım, zaten çoğu zayi olmuştu. Bence düz basit şeyler, arabalı Barbie li çocuğunuz illa da bu olacak demiyorsa gerek yok bence. Kıskanıyor olabilir, o yaştaki çocuklarda çok yaygın bu.

Son durum ögretmen çocuğu rehber ögreene götürmüs çocuk ben yapmadim diyor ama rehberlik izlenimi %90 0 yapmış,makaslari toplayin dedim toplayamam bana iş yükü dedi,yapacağı şey takip edecekmiş bu kadar

Back
X