- 14 Mayıs 2025
- 1
- 0
- 1
- 31
- Konu Sahibi karabiberlibitter
Merhabalar. Çapa'ya tüp bebek yaptırmak için başvurmak istiyorum. Yaklaşık 3 yıllık evliyim. Daha önce hiç gebeliğim olmadı. Yumurtalarım gelişmiyor. Bu nedenle 4 ay Femara ile yumurta büyüklüğü (ilk ay günde iki doz kullandım yumurta yeterince büyümedi ikinci aydan itibaren günde üç doz kullandım ve her seferinde tek bir yumurta olgunlaştı ve progesteron istenen seviyeye geldi) ve progesteron takibi şeklinde tedavi oldum ancak sonuç alamadım. Durum böyle olunca doktorum rahim filmi istedi. Bunun sonucunda sağ tüpümün kapalı olduğunu öğrendik ve doktorum benim durumumda iki faktör olduğu için aşılamanın zaman kaybı olacağını, tüp bebek yaptırmanın daha mantıklı olacağını söyledi. Karaman'da yaşıyorum ve burada ne yazık ki tüp bebek tedavisi imkanı bulunmuyor. Önümüzdeki ay Çapa infertilite bölümüne gideceğim. Sizce benim durumumda tüp bebek raporu çıkar mı? Yoksa önce aşılama mı isterler? Rapor çıkmasa bile tüp bebek yaparlar mı? Çok araştırma yaptım her yeri okudum ama aradığım cevapları ne yazık ki bulamadım. Bu konuda tecrübelerinize ve desteğinize ihtiyacım var. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim. Allah bu yolda hepimizin yardımcısı olsun. Bu arada eşimin spermiyogram sonucu normal çıkmıştı. Kendisinde bir sorun yok gibi görünüyor.