• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaresiz bir durumdayım acı çekiyorum sebebi ise aşk

Çok güzel aciklamissin Astoria..mesela çocukluğunda babasından yeterli ilgi alaka sevgiyi göremeyen çocuk yetiskinken bu sevgi ilgi açlığını bazen şıpsevdi olarak tamamlamaya çalışıyor..veya yaşı büyük onu koruyacağına inandığı yaşlı birisine veya olgun ewli birisine ilgi duyup takıntı haline getirebiliyor.ben psikolog değilim fakat çevremde bu tarz tecrübelerim oldu.ben şahit olduğum bu tarz durumları çocukluğundaki eksikliğe bağladım.

Tabi ki deşsek mutlaka buna benzer durumlar ortaya çıkacaktır. Hani mesela dedik ya basit dert diye. Hocamız anlatmıştı, bir danışanı tırnağı kırılınca ağlama krizlerine giriyormuş dayanamıyormuş tırnakları hep uzunmuş. Normalde bakınca ne alaka şımarıklık diyorsun ama altından aldatılma çıktı. Kocası bu kadını aldatmış, aldattığı kadının da tırnakları uzunmuş.

iyi akşamlar herkese. İçim öyle dolu ki buraya dökmek tecrübesi olanlardan destek istiyorum. Evet ben imkansız bir aşka kapıldım geçmiyor ne yaptıysam ne ettiysem geçmiyor detay veremeyeceğim ama sizlerden bu durumu yaşayıp kendini kurtaran vardır mutlaka lütfen banada yardım edin kendimde değilim olmayacak birine aşık oldum gecem gündüzümde her anımda aklımda. O bunu hiçbir zaman bilmeyecek ama ben bu acıdan bu çaresizlikten kurtulmak istiyorum. Hergün mutlaka bir kere gördüğüm birisi. İçim çok acıyor gerçekten kimseyle paylaşamıyorum. Başka şeylere yöneliyorum farklı hobiler ediniyorum film izliyorum kitap okuyorum ama olmuyor. Daha önce hiç bu kadar acı çektiğimi hatırlamıyorum kurtulmam lazım iradem bir yere kadar beni teselli ediyor ama acı çekiyorum
Uzak durmaya çalış.kafanı başka şeylerle meşgul et. Evli bir erkek zaten karısı var belkide çocugu var. Evli bir erkek bence çok tehlikeli kendini hiç düşünmediğin bir seneryonun ortasında bulabilirsin. Tabi kötü bir senaryo.başka birine şans ver bekar birine zamanla onada alışırsın diye düşünüyorum. Bir bakmışsın ki acın hafiflemiş hatta yok olmuş. Allah yardımcın olsun

Tabi ki deşsek mutlaka buna benzer durumlar ortaya çıkacaktır. Hani mesela dedik ya basit dert diye. Hocamız anlatmıştı, bir danışanı tırnağı kırılınca ağlama krizlerine giriyormuş dayanamıyormuş tırnakları hep uzunmuş. Normalde bakınca ne alaka şımarıklık diyorsun ama altından aldatılma çıktı. Kocası bu kadını aldatmış, aldattığı kadının da tırnakları uzunmuş.
ay çok enteresan :))

Arkadaşlar kimsenin yuvasını dağıtıp adamın hayatına girmek gibi bir çabam Yok size burada adamla flört ediyorum demiyorum bazen hisler kontrol altına alınamaz bunu yaşamamış olmanız yaşayanları yerden yere vurmanız anlamınada gelmez elimde değil dikkat ederseniz çaresizlik diye nitelendirmişim gözünüzdeki at gözlüklerini çıkartıp olayı öyle değerlendirin bence

Sizi yerden yere vurmadım, sadece bi gerçeklikten bahsettim. ‘Neden bu kadar acı çektiğinizin mantığını anlarsanız önüne geçebilirsiniz’ diyorum. Somut anlamda bir şey yapmadığınızı zaten okuyabiliyorum. Ben burda sizin iç dünyanıza dair bir farkındalık oluşturmanız gerektiğini söylüyorum. Duygular öylece içimizde büyümez, zihnimiz farkında olmadan bunu besleyecek örüntüler oluşturur. Gün içinde zihninizden geçenleri izlerseniz anlarsınız demek istediğimi. Tüm bunlar da uzunca bir terapinin konusudur ki burdan yazabileceklerim bu kadar. Depresyonunuz derinleşmeden yardım alabilirsiniz.

Son düzenleme:

Desene milletin psikolojisi pamuk ipinde asılı. Bi ben bozamadim şu psikolojiyi ( gerci deşen kesin 3 doktora tezi çıkartır benden)
Bir terapi yapim, şöyle güzelce doktordan 6 ay rapor alim, çalışmadan dinlenim dedim yok... piskolog beni terapi yapmadi. Kici kirik hafif depresyon bile yokmuş.

Yahu ben sucsuz yere 24 saat hücrede yatdim ve tacize ugradim polislerden ( 4 Polis) ondan bile cikmadi...

Kendimi resmen ruhsuz seytan şaplagi gibi hissetdim.

Astoria... bari sen bul bir bozukluk...
Vallah, imrendim.

Ölüm gerçeğinin olması insanların dünyada başka acılar, üzüntüler, ızdıraplar yaşamayacağı anlamına gelmez. Aşk acısı oldukça güçlü bir acıdır. Ben de sizin küçümsemenizi enteresan buldum. Hayırdır hiç ölümden başka birşeye üzülmediniz mi ? En yakınlarını kaybetmiş , onların ızdırabına acılarına tanık olmuş ve şimdiler de başka bir caniçimin hastalığıyla boğuşmakta olan biri olarak soruyorum size ? Madem hayata karşı bukadar tecrübe kazandınız , insanların acılarını küçümsemenin o kişiyi daha da dibe iteceğini öğrenemediniz mi ?
Hayat bizim yaşadığımız acılardan ibaret değil. Bizim çok sevdiğimiz insanlar öldü diye yakınlarını kaybetmeyen insanlar her gün dans ederek güne mi başlamalı ?

Konu sahibi arkadaşım aşk çok güçlü bir duygudur. Hele ki yaşanması mümkün olmayan bir aşksa daha çok ızdırap veriri. Allah yardımcın olsun. Ölüm dahil hayattaki her acının ilacı zamandır.
Zamanla içindeki sızı azalacak ama hep kalacak. Allah ferahlık versin sana canım.

Desene milletin psikolojisi pamuk ipinde asılı. Bi ben bozamadim şu psikolojiyi ( gerci deşen kesin 3 doktora tezi çıkartır benden)
Bir terapi yapim, şöyle güzelce doktordan 6 ay rapor alim, çalışmadan dinlenim dedim yok... piskolog beni terapi yapmadi. Kici kirik hafif depresyon bile yokmuş.

Yahu ben sucsuz yere 24 saat hücrede yatdim ve tacize ugradim polislerden ( 4 Polis) ondan bile cikmadi...

Kendimi resmen ruhsuz seytan şaplagi gibi hissetdim.

Astoria... bari sen bul bir bozukluk...
Vallah, imrendim.

Ay polis şiddetine aşırı üzüldüm. Yani başınızdan travma yaratabilecek pek çok olay geçmiş. Psikolog da cins midir nedir gayet de terapi alabileceğiniz durumlar var, illa depresyon olunca mı terapi yapılıyormuş? Yurtdışında terapi olayı biraz farklı olabiliyor her ülkede olmasa da. Rusya'da falan da bir garip, eğitim durumu falan tıp fakültesi gibi. 5 sene yüksek lisans mı olur? Türkiye'de psikologlar rapor falan veremiyor hani işyeri izni anlamında.

Ay polis şiddetine aşırı üzüldüm. Yani başınızdan travma yaratabilecek pek çok olay geçmiş. Psikolog da cins midir nedir gayet de terapi alabileceğiniz durumlar var, illa depresyon olunca mı terapi yapılıyormuş? Yurtdışında terapi olayı biraz farklı olabiliyor her ülkede olmasa da. Rusya'da falan da bir garip, eğitim durumu falan tıp fakültesi gibi. 5 sene yüksek lisans mı olur? Türkiye'de psikologlar rapor falan veremiyor hani işyeri izni anlamında.

Bunlar sadece yüzeysel şeyler...
Kitab yazicam artik...
Resmen felaket meleği gibi birseyim :) ağlanacak halime güler oldum.

Marmara depreminde az kala ölüyordum,
Tunusda ic savaş cikdiginda çatışma arasinda kaldim günlerce
Gemi batdi ben 3 gün Kate gibi küçük botun içinde kurtarilmayi bekledim
Yüzümü yılan sokdu ormanda camplarken,
2 hafta evsiz kaldim, sokakda yatdim

Bu Liste uzar gider...
Yok kardeşim... 3 piskologa gitdim. Hepsi anlaşma yapmış gibi beni almiyor terapiye.

burda piskologlarin raporu altin değerinde. Adam yok çalışamaz dese kimse dokunamaz.
Bende travma filan yokmuş.

Ayy, kitab yazicam vallah. Tulumbanin hayati diye...
Bende ne dayanma gücü varmış kardeşim. Bir kere panik atak geçirdim sandim... poy poy doktora koşdum. Yok oda panik atak değilmiş. Hormonel bozukluk çıkdı

Bunlar sadece yüzeysel şeyler...
Kitab yazicam artik...
Resmen felaket meleği gibi birseyim :) ağlanacak halime güler oldum.

Marmara depreminde az kala ölüyordum,
Tunusda ic savaş cikdiginda çatışma arasinda kaldim günlerce
Gemi batdi ben 3 gün Kate gibi küçük botun içinde kurtarilmayi bekledim
Yüzümü yılan sokdu ormanda camplarken,
2 hafta evsiz kaldim, sokakda yatdim

Bu Liste uzar gider...
Yok kardeşim... 3 piskologa gitdim. Hepsi anlaşma yapmış gibi beni almiyor terapiye.

burda piskologlarin raporu altin değerinde. Adam yok çalışamaz dese kimse dokunamaz.
Bende travma filan yokmuş.

Ayy, kitab yazicam vallah. Tulumbanin hayati diye...
Bende ne dayanma gücü varmış kardeşim. Bir kere panik atak geçirdim sandim... poy poy doktora koşdum. Yok oda panik atak değilmiş. Hormonel bozukluk çıkdı

İşte rapor verebildikleri için kolay kolay vermiyorlardır. Demek ki dirençli gördüler sizi :KK70: Aslında rapor almasanız bile terapi alabilirsiniz illa rapor mu veriyorlar terapi alabilmek için çok tuhaf. Vallahi Türkiye'ye sık geliyor olsanız yardımcı olurdum. Cidden kolay şeyler yaşamamışsınız, hayatta nasıl kalınır üzerine kitap yazsanız hakkınız. Bu arada bilsem sizin yaşadığınız yerde psikolog olurdum ehehe :)

Ölüm gerçeğinin olması insanların dünyada başka acılar, üzüntüler, ızdıraplar yaşamayacağı anlamına gelmez. Aşk acısı oldukça güçlü bir acıdır. Ben de sizin küçümsemenizi enteresan buldum. Hayırdır hiç ölümden başka birşeye üzülmediniz mi ? En yakınlarını kaybetmiş , onların ızdırabına acılarına tanık olmuş ve şimdiler de başka bir caniçimin hastalığıyla boğuşmakta olan biri olarak soruyorum size ? Madem hayata karşı bukadar tecrübe kazandınız , insanların acılarını küçümsemenin o kişiyi daha da dibe iteceğini öğrenemediniz mi ?
Hayat bizim yaşadığımız acılardan ibaret değil. Bizim çok sevdiğimiz insanlar öldü diye yakınlarını kaybetmeyen insanlar her gün dans ederek güne mi başlamalı ?

Konu sahibi arkadaşım aşk çok güçlü bir duygudur. Hele ki yaşanması mümkün olmayan bir aşksa daha çok ızdırap veriri. Allah yardımcın olsun. Ölüm dahil hayattaki her acının ilacı zamandır.
Zamanla içindeki sızı azalacak ama hep kalacak. Allah ferahlık versin sana canım.
Yorumunuz için size ayrıca teşekkür ederim öyle güzel anlamışsınız ve destek olmuşsunuz ki zamanla hafifleyeceğinden Eminim ama şu anda zihnimi öyle meşgul ediyor ki buda yaşam kalitemi düşürüyor doğal olarak elimden geldiğince güçlü duruyorum ama

Ya bazı insanlar cidden çok duyarsız. Kendini görmüş geçirmiş sanıyorlar ama teflonluk bu. Birincisi insan kime aşık olacağını seçmez. Dur ben xe aşık olayım demez. O yüzden “ya evli adama nasıl aşık olursun” cümlesi hayatımda duyduğum en komik cümleler arasında ilk ona oynar. İkincisi, dünyada ölüm acısı var diye insanlar kendi acısını çekerken ya ölüm acısı var ben üzülmemeliyim dicek hali yok. Ben de dünyada yaşanabilecek acılardan büyük oranda payımı aldım ölüm acısı, çok yakın birinin hapse girmesi, daha saymak istemediğim pek çok şey. Ha bunlara rağmen aşk acısı da çekilecek büyük acılardan biri. Bilimin bile kabul ettiği bir şey bu. Size hafif geliyordur, siz çekmemişsiniz vs ama birine buna üzülüyor diye nutuk atmak duygusal magandalıktır.

Bir zamanlar aşk acısı çekiyordum. Çaresizlikten google’a girip “aşk acısı nasıl geçer” diye arattığımı hatırlıyorum :KK53: Çünkü devamlı karnım ağrıyordu, uyku uyuyamıyordum ve çok kilo vermiştim. Okuduğum bir yazıda aşk acısının, evlat acısından sonra geldiği yazıyordu. Acıları kıyaslamak doğru olmaz ve Allah kimseye yaşatmasın ama aşk acısı deyip geçmemek lazım. Küçümsememek lazım. Çünkü kodu mu oturtuyor.

Bazıları da şöyle yazmış..
Evli adamı sevemezmişmiş, bu ne cüretmişmiş.. Yok ya! Fikirler ve duygular özgürdür. Kalbimizden veya aklımızdan geçenlerin cezası olsa hepimiz hapiste olurduk. Özellikle ben (az manyak değilim) Ama vicdanım rahat çünkü aklımdan geçen düşünceleri davranışa dökmedim. İnsan aklı pistir, duyguları da dizginsizdir. Sizi iyi insan yapacak tek şey davranışlarınızdır. Bu benim fikrim.

Konu sahibi aşk acısı evet kodu mu oturtuyor ama diğer acılar gibi değil; çünkü GEÇİYOR. Sabredip, kendini oyalayacaksın. Aklıma gelen tek çözüm bu.

Şu an bende az da olsa hala devam eden acım var.Bi dönem her gün ağlıyordum tabi ben ona alıştıgım için ıletişimde falan oldugum için böyle kötu oldum .Gulmeyı falan unuttum sayılır o aglama krız donemlerınde .Derslerimi etkiledi.Ders çalışamaz oldum.Gün boyu hep aklımdaydı.Şimdi ise her gun aglamıyorum , gülebılıyorum eglenebılıyorum.Artık kafamı başka şeylere verebılıyorum.Bazı donem canım acımıyor ama dusunmek ıstedıgım zaman canımın acıdıgını farkettım ve aglıyorum tabi o zaman.Senın yapman gereken o aklına geldıgı an dıkkatını başka yöne çevirmelisin.Zor olucak biraz senin için aklın ondayken başka şeyle ugrasmak cunku ben o donem yapamıyordum.Gün boyu onu dusunuyordum hep.GERÇEKTEN ZAMANLA az da olsa hafifliyor sonra ise tamamen geçicek buna inanmalısın.Benim geçmedi arada aglıyorum 1 aya yakın onunla ıletısım halınde degılım.Bundan dolayı acım azaldı.Duygusal filmlerden ,şarkılardan uzak dur.Onu görmesen işini falan değiştirme imkanın olsaydı daha iyi olurdu tabi.Aklına geldiği an lütfen başka şeyle ugras .Onu dusunmeye izin verme.Onunla olmanın ımkanı yok buna ınanıyorsn zaten .Geriye acını kabullen zamanla geçiceğini inan .Ömur boyu surmuyor.Tekrardan başkasına karşı bır seyler hıssedebılıriz

Kalbe söz geçmiyor eyvallah olmuş bir kere.
Ama duygular bu kadar yoğunlaşmadan evvel önlemini almalıydınız.
İş yerinden mi?
O halde işten çıkacaktınız.
Okuldan mı,karşılaşmamaya çalışacaktınız.
Akraba mı?
Ortama gitmeyecektiniz.
Uzak kalmayıp duyguları alevlendirerek hata etmişsiniz.

Evli bir adama meyletmek başlı başına bana göre imkansız,büyük hata.
Ama varsayım yaparak yorum yaptım...

Bu arada yuva yıkma niyetiniz yok güzel. Ama adama en ufak bir bakışınız olur,gözünüz takılır,bir heyecan olur,aklına giriverirsiniz.O zaman ne olacak?
O da hazırda beklemiyordur elbette ama sizi fark ederse?
Siz belki de belli ediyorsunuzdur,olamaz mı?

Uzaklık tek çözüm hanımefendi.İstemediğiniz kadar bekar erkek var,bakın etrafınıza.
Adam her gece başkasının koynunda uyuyor,bu bile sizin midenizi bulandırmalıydı.

Buyuk konusmak degil ki bu! Kendini bilme.
bana cok kotu evliyor evli bir erkegi sevme meselesi.
adam karisiyla yiyor iciyor uyuyor bir kizda o adam icini aci cekiyor. Birseyler yasamadigin bir adam nasil sevilir? Cinsellik anlamindan bahsetmiyorum elbette. Buyuk konusmak diyorsun ama deil arkadasim :-) basina gelecek var kismina gelecek olursam, evli bi adami sevecegime allah canimi alsin daha iyi. Benim karakterime yapima kisiligime durusuma hepsi ters.
Canim bebim hala cok buyuk konusuyorsun!Herkesin yapisi bir olmaz yakisikliligi, sempatikligi, iyiligi vs ilgisini cekmis olabilir.Ha yaptigi dogru mu asla degil ama belli ki kontrol edmiyor.Kimseye ben senin yaptigin ayibi hayatta yapmam deme olgunluguna sahip degiliz

Ben bu konuda sunlari soylemek istiyorum:

Hepimiz az cok televizyon izliyoruz.
Burak Ozcivit ve Kivanc Tatlitug evlendi.Fakat hicbirimiz de ya bu evli kanali degistirelim seklinde hareket etmiyoruz.Guzel olan bir seye bakmak kadin erkek normaldir etkileniriz.

Konu sahibi duygu beslemis sevmis olabilirsiniz.
Fakat hayatta duygulardan daha onemli seyler var o da "Onur"
Kendinizi uzak tutmalisiniz cunku belki de sizin bu saf duygunuz farkli yerlere cekilir kullanilabilir dedikodu malzemesi yapilabilir ve siz daha cok aci cekersiniz.Bunu kendiniz icin yapin.

Sevdiginiz kisinin neyinden etkilendiyseniz emin olun ona sahip cok bekar erkek vardir.
Yakisiklilik,karizma,guzel ses tonu vb. ozellikte baska bekar erkek bulabilirsiniz.
Bu dusunceye inanin tek o yok dunyada buna inandiginiz zaman ve kendinizi uzak tuttugunuz zaman gececegine inaniyorum.

Mune beni banlayacak.cezama raziyim ama demeden edemeyecem.nekadar gereksiz luzumsuz insanlar var şu sitede ya.sanki kalbimize hislerimize yön verebiliyoruzda biri kalkmis bekar adammi yok biri kalmis aa evli adami nasil seviyorsun oteki kalkmis ölüm acisi cekersen aciyi gorursun diye beddua tarzi konusmus.
Konu sahibi buradaki mükemmel hanimlars dert anlatacagins git kara taşa anlat.secdeye var Allaha anlat ama bunlara anlatma.benimde görüsüm kafanda mukemmellestirme iyi yonlerini gormezden gel olmazsa destek al aci cekme fazla

Bı filmde görmüştüm aşk acısını geçirmek için kafasını soğuk su dolu kovaya sokuyordu ise yarar mı bilmiyorum :D

Back
X