• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaresizim

Belediyelerin meslek edindirme kursları var ve kreşleri de var. İsterseniz çare bulursunuz ama çaba göstermeden ya da evden çıkmadan bir şeyler düzelsin istiyorsanız çok zor. Şikayet etmek yerine harekete geçin.

O senin kendi dusunce yapin olmasin? Ben de bosandim calistim kimseye muhtac olmadim. Kendi duzenjmi kurdum. Burda ornek onlarca kadin var. Cikin bu kafalardan. Sen olmus bilmemkac
Ya sen ne anlatıyorsun.Çık konuştur bakalım boşanmak isteyipte sırf bu yüzden boşanamayan kadınları.Ayrıca görüş söylemek ne zmandan beri bu kafa yapısına sahip olmak anlamına geliyor neyin kafasını yaşıyorsun sen ha?

Kendi ayaklarının üzerinde duramıyorsan tıpa tıp aynısı hiç sekmez.Hatta ayaklarının üzerinde dursan bile sığdırmazlar.Sizin oralarda kucak açıp boşan diyorlar herhalde
Evet hatta bana kendi annem ön ayak oldu bunu mu cekicen diye? Ya kocani cek ya kir dizini baba evine demedi. Yazik sizin gibilere

Geliri olmayan 2 insana bakmak kolay değil. Sığınmışsınız. Ama yiyorsun, içiyorsun. Kapı orada gibi laflar gurur kırıcı. Hoş değil. Anlaşma yoluna bakın. Çocuk kaç yaşında? Musait bir durum varsa çalışın.

Arkadaşım bana kalırsa oğlun için hangi seçenek daha faydalı daha huzurlu ve gelişimine destek olacak nitelikteyse onu seç. Bir tarafta baban ve kardeşlerin olabilir ama unutma ki evladın sana en çok muhtaç olan kişi. Evladının üstün yararını gözetmek durumundasın zaten mahkeme bu sebeple anneye veriyor çocukları. Çocukları için herşeyi yapabilecek taraf anne. Bana kalırsa o evde kalmamalısın. Kadın sığınmaya gidebilirsin maaşın ya da nafaka varsa biraz kendini toplayıp ev tutabilirsin. Yeter ki karar ver, emin ol toparlayabilirsin.

Ben olaya duygusal bakamıyacam. Konu sahibi çocuğunuza bakacak kimse yoksa eğer çocuğu geçici olarak babaya verin. Bir iş bulup düzenizi kuruduktan sonra oğlunuzu geri alın. yoksa bu şekilde hem siz hem çocuk perişan olucak. Kimse sizi düşünmeyecek. Bir an önce kendinizi güçlendirmeye başlayın.
.

HMerhabalar, önceden konu actigim için çok detay anlatmadan derdimi dökmek istedim. Oğlumla 3 yıla yakındır babaevindeyim ,annemi kaybettim 8 Ay önce de ve her şey daha da beter oldu.Psikolojik olarak aşırı yıprandım ama her seye rağmen ayaktayım oğlum için.
Ben sanırım artık yapamıyorum olmuyor. Babaevinde kaldığım süre içinde maddi manevi tükendim. Babam aşırı sorumsuz biri zaten kendisiyle tüm iletişimimi bitirdim,bana asla sahip çıkmadı ne maddi ne manevi,ona göre evinde kaldim sahip çıktı ama sahip çıkmak çok başka bisey bence zaten bilseydim bunları yasayacagimi asla evliligimi bitirmezdim.
3 kardeşim babam ben ve oğlum yasiyoruz, hepsi sirtini bana yaslamis herkes işinde gücünde keyfinde..Ben bildiğiniz hizmetçi gibi sabahtan akşama kadar kosturuyorum. Ve karsiligi da yok ,en son babamla 3 Ay önce falan tartıştığımızda, ben gidersem perisan olursunuz dedigimde kapı orda çık git demisti, geçenlerde de erkek kardeşim yapacaksın tabi ki yiyip içiyorsun dedi..Bunu diyen kardeşim tek Kr bana faydası olmayan biri.Baba deseniz para vermez etmez ara ara 100 tl veriyo sanki sadaka gibi. Ki kendime harcamiyorm, 2 kardeşim aylık bi miktar para veriyolar zaten onu da eve harcıyorum. Hergun gün gectikce tukendigimi hissediyorum. Hergunum aynı bu evin içinde hepsi bencil, oğlum büyüdükçe daha da telaslaniyorm ben daha ne kadar böyle gidicem diye dusunuyorm. En önemlisi het şeyi yapabilecek gücüm varken yapamiyorum.
Artık son zamanlarda gitmek istiyorum oğlumla hayat kurmak istiyorum. Nankör vefasız insanlardan kendimi kurtarmak istiyorum. Sonra diyorum ki bunlar napicaklar ben gidersem..beni kim dusunuyor diyorum ,hiç kimse..Sığınma evine gidip biseylere başlamak istiyorum geriye hiç bakmadan bilmiyorum..
Çocuğuyla tek başına hayat mücadelesi veren, ayakta duran sayısız kadın vardır heralde. Bir erkeğe sırtınızı dayamayın, kendi ayaklarınız üzerinde durun. Çocuğunuzun babasından kreş parasını (en azından yarısını) talep edip çalışmaya başlayabilirsiniz belki.

Back
X