caresizim

gonulpolat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2014
158
13
38
35
Kocaeli
Meraba kzlar 2.5 aylk anneyim dogumun 37. Gununden beri ölüm korkusu sardi bugun yarn die olümumü bekliyrm obur tarafi dusunup korkuyrm panik atak teshisi kondu hic tanimadgm insanlarin icine girdim hrseyleri tamamn zt bna kndimi cok yanlz hissedyorm gittgim butun pskologlar yanlzlk pisikolojisi dedi bnm gibi olan var mi

bence daha da kötü olmadan kendinize iyi bir psikiyatr bulun yapacağınız en iyi şey bu olur panik atak sonrasında başka rahatsızlıklara dönüşebiliyor teyzemden biliyorum doktora gidin gerek görür de ilaç verirse düzenli kullanın ama bebeğiniz de var ilaç içebilir misiniz bilemiyorum ama pskiyatra mutlaka gidin

Canim bu düşülerek yasanirmi,Niye hayatı kendine zzindan ediyosun,ölümü düşününce Bizde cok korkuyoruz ama bukadar büyütme.
Elinde diildir eminim ama bebeğini sağlıklı büyütmek için bundan kurtulman lazim.
Kesinlikle tedavi ol erteleme sakin ,arkadaşın dediği gibi daha fazla buyumesin rahatsızlığın.
Bu arada her kadın anne olduktan sonra ölümden daha çok korkar,aklınıza gelince baska şeyler düşünmeye çalışın evham yapmayin.
Bol bol dua okuyun yasayisinizi inancinizi bilmiyorum ama manevi boşluk varsa doldurun(namaz kilabilirsiniz mesela)....

Cok skur namz kilan kuran okyan biryim hatta hocaya ble gtt hani sohbetlere falan katlsam diorm en azndan korkularmn uzrine yurumus olurum dusunmekten yoruldm artk

Cok skur namz kilan kuran okyan biryim hatta hocaya ble gtt hani sohbetlere falan katlsam diorm en azndan korkularmn uzrine yurumus olurum dusunmekten yoruldm artk

Allah kabul etsin canim sana tavsiye ettim ama be kilmiyorum malesef cok kötü hissediyorum bu yüzden.
Senin durumu simdi anladım canim ben ilk namaza başladığımda senin gibi olurum yani sen lohusaliktan çıktın ve namaza yeni başladın dimi,iblis içine vesvese veriyo canim bi zaman sonra gecicek,defalarca yaşadım her başladığımda geceleri bile uyuyamam,kabus görürüm,uykumdan sicrarim falan ama sonra geciyo merak etme....

canım öncelikle sakin ol inan tek değilsin.. annelik lohusalık bazen derinden etkiliyor kadınları.. ben de çok rahat bir hamilelik geçirip çok mutlu mesut kızımı doğurdum ama onu eve getirip onunla başbaşa kaldığım an tüm karakterim yerinden oynadı.. normalde çok güçlü ve korkusuz biriydim.. ama o andan itibaren kızım adına nasıl evhamlıysan kendi adıma da öyle olmaya başladım.. asıl neden "BANA BİRŞEY OLURSA BEBEĞİM NE YAPAR" korkusu bence.. karşıdan karşıya geçemiyordum.. kimsenin bana yardım edemeyeceğini kimsenin beni anlamayacağını düşünüyordum.. yalnız başıma bir savaşa girmiş gibi hissediyordum.. ama zamanla geçti.. anneliği öğrendikçe sakinleştikçe geçti.. kızım büyüdükçe, lohusalık etkileri bitince geçti.. tam olarak eski halime gelmem 1 senedir.. inan 1 yılda tam eski karakterime döndüm diyebilirim.. yardım almayı düşündüm ama yapmadım o dönem.. yardım almayı düşünürsen tabiki faydası olacaktır.. ama zamanla geçecek.. kadın için en zor dönemdesin.. annesin artık yepyeni bir hayat.. belki bilinçaltında korkuların var seni sıkan.. ama şunu unutma geçecek.. bebeğine sarıl.. kendini üzüp sütünü azaltma.. bebeğinle beraber mutlu mesut uzun bir ömrün olacak.. iyi düşün..

Yok cnm cok sukur kendmi bildgmden beru namazmi kilmaya kuranimi okumaya calisiyorm 1.5 yillk evliyimbraya geldgmden beri namazmi tam kilamyodum ama durumum byle olduktan snra tekrar namazma sariliorm ama ynede korkularmdan kurtulamyorm

Aynen hissedyorm cnm ya oglumu buyutemezsem sonucta bna muhtace bide haberlerde ölüm haberlerini oksz kalan cocklari gornce korkm ikiye ktlandi

Pisikiytra gittm antidepresan verdi ama emzrdgm icin ailem kullanmami istemedi

geçmiş olsun,lohusalık depresyonundasınızdır muhtemelen,drun verdiği hapın adı ne?
eğer drunuz kullanın diyorsa kullanın,hem kullanıp hem emzirebilirsin dedimi?
benim doğumdan sonra şiddetli baş dönmelerim,denge kaybı vardı ayakta duramıyordum
kızım 3 aylıktı antidepresan kullandım ve hala kullanıyorum tam 1.5 yıl oldu
hem emzirdim,hemde ilacımı kullandım
tabiki her ilaç aynı değildir...

Aynen hissedyorm cnm ya oglumu buyutemezsem sonucta bna muhtace bide haberlerde ölüm haberlerini oksz kalan cocklari gornce korkm ikiye ktlandi

canım allah göstermesin hiç birimiz evladımızın yanında ne kadar kalacağımızı bilmiyoruz elbette.. şu an çok yeni anne olmanın verdiği bir sıkıntıdasın.. belliki normalde de çok hassas bir yapın var.. ikisi birleşti mi annelik çook daha zor geliyor.. aynılarını yaşadım.. geçecek bak göreceksin.. zamanla göreceksin sen de "anne iyi hissetmediğinde bebek de iyi hissetmiyor" toparlamaya çalış düşüncelerini.. annesin sen bu güç var sen de.. oğlunu sağlıkla büyüteceksin inşallah.. ben uyumazdım bile.. ona birşey olacak diye başını beklerdim.. bu bir süreç.. allah hepimize sağlık afiyet versin.. pozitif düşün.. bebeğinin senin mutlu olmana ihtiyacı var..

Canm malesf ismini bilmiorm daha elime almadan annm cope atms 10 mg bi ilacti birde atak geldgnde saknlestrmesi icn bitkisel bi surup vermisti
Dr kullan ve oglunu emzr dedi eger cocugn hareketlernde bi degsklk gorursen emzrmeden keserz dedi cnku ilac kullanmk zorndasn dedi bnde o aksam bi kask ictim bebegim sabaha kadar uyumadi annm de bnu gornce birde haberlerde antidepresanlarn inthara yol actigini gornce bnden gzli cope atms bende kullanmadm mecburen

İnsallh tatlm rabbm hicbir yavruyu annesiz babasz brakmasn insallh cok dua edyorm rabbim bana onu byutmeyi nasp etsn die

lohusalık depresyonu benim bebeğim 7 aylık halen daha atamadım o depresyonu yanındakilerin özellikle eşinin sana desteği çok önemli

sana büyük bi ihtimal cipralex vermiştir
bitkisel şurup pasiflora galiba ama bu şurubun yanetkisi zararı yokki
belki bebek o an uyumadı denk geldi olamazmı?
yanında birileri olucak zaten şuan hastasın,yalnızmısın?
eğer büyük korkuların varsa yanında bikaç ay birileri olmalı
sen ilaçlarını kullan bence
ama ben hep yalnızdım,herşeyi eşimle birlikte atlattım
inşallah sende atlatırsın

Son düzenleme:

Kayinvalidemle bir oturyorm ama soyledgm gbi hic gormedgim insanlar hic alskin olmadagim bi yasam tarzi ve hic bilmedgm bi yer belki ailem yakn olsaydi o zmn daha farkli olrdu die dusunuyorm

Kayinvalidemle bir oturyorm ama soyledgm gbi hic gormedgim insanlar hic alskin olmadagim bi yasam tarzi ve hic bilmedgm bi yer belki ailem yakn olsaydi o zmn daha farkli olrdu die dusunuyorm

hmm belkide senin bu yüzden pskolojin bozuldu,aranızda sorun yoktur inşallah,ne diyim...

Son düzenleme:
Tanimadigim insanlar dediginiz 1.5 yildir birlikte yasadiginiz insanlar ve esiniz de var aralarinda. Lohusa depresyonu sebebiyle panik atak olmus demek ki.. Bir sure kendi kendinizi iyi etmeye calisin ama olmazsa tekrar doktora gidin. Tamam anne sutu cok onemli ama anne de onemli. Gerekirse sut vermez tedavi olursunuz. Cok gecmis olsun.

Pisikiytra gittm antidepresan verdi ama emzrdgm icin ailem kullanmami istemedi

ailenizim kullanmanızı istememesi ilginç.
doktora söylemediniz mi emzirdiğinizi eğer öyleyse illa ki süte geçmeyecek bir ilaç tercih etmiştir.
tedavi almazsanız ilerletirsiniz

tanimadigim insanlardan kastm ilk kez gordugum insanlar evst esimde aralarnda faka cogu insan bilir bu drumu esim sabah gidip aksam gelio geldgi zmnda yorgnum deyp hep bi kosede durur o yuzden mdir bilmiorm hep kendmi yanlz hissettm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…