çaresizim:(

servol

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2012
6
0
36
Ankara
Kendimi rahatlatmak adına yazıyorum derdimi anlamayan insanların içinde çok yalnızım. 5 yıllık evliyim eşimi çok severek evlendim. kayınvaldemin beni istemediğini evlendikten sonra öğrendim haliyle ne yapsam yaranamadım. Kendimi sevdirmek adına da değil Allah rızası için elimden gelen her özveriyi gösterdim. Normal bir kayınvaldenin gelininden beklediği her türlü hürmeti saygıyı fazlasıyla gocunmadan benimseyerek yaptım.Bu konuda vicdanım son derece rahat. Kendisi sözde modern bir bayan. Bende kariyerine önem veren biriyim. İyi bir kurumda çalışıyorum. Eşim çok merhametli çok insancıl bir insan. Bana göre tek eksisi annesine aşırı derecede bağlılığı; sanırım bu nedenden evliliğim bitmek üzere. dünyalar tatlısı bir kızım var. Zaten o olmasaydı şimdi çoktan ayrılmıştık. Kayınvaldeme gelince inanılmaz bir insan her şeyin altında bir şey arıyor birde bu yanlış anladığı şeyleri sanki kendisine kasıtlı yapılmış gibi oğluna anlatıyor. Oğlunu dolduruyor desek daha doğru. Birde kayınvaldem tek başına aslında iyi bir insan ama beni çekemeyen insanlar tarafından çok dolduruşa geliyor. Bunlardan biri eltim. Hala nasıl bir insan olduğunu çözmüş değilim. Ama içinde Allah korkusu olmayan bir insan. Bi defa tepeden tırnağa zırıl zırıl cehalet akıyor. Ortak hiç bir noktamız yok. Hiç çalışmamış ortam görmemiş. Ama ona sorsanız kendisi gibi cahil insanlarla akşama kadar çay sigara dedikodu yapmak ortam Ya gerçekten küçümsediğim için değil yani bana zarar verdiği için belkide bu kadar yeriyorum. Ama başka türlü bir tarifi yok kendisinin. Yalan söylemekten iftira atmaktan kaçınmayan bir insan. Eşi desen tencere kapak. Zaten ben şaşırıyorum bu kadar fesat insanın ortasında eşim nasıl bu kadar iyi ve görmüyor. yani anlayacağınız kayınvaldemin bana düşmanlığının en büyük sebebi eltim. Eltim kayınvaldemi kullanıyor kayınvaldem eşimin iyi niyetini. Doğumdan sonra işe başladığımda kızıma ancak bana laf söylemeden bir hafta bakabildi. Sonrası çok zor günler geçirdim annemin yanına yerleştim hafta içi, hafta sonu artık benimseyemediğim evime Eşime karşı çok öfkeliyim yalnız kaldığımızda ben her konuda haklıyım ama annesiyle kaldığında annesi. Hiç bir şekilde beni korumuyor neden böyle söylüyosun oda benim karım demiyor. Ve yaptığım onca fedakarlığa rağmen hala hiçbiri görülmüyor. Artık ne düşüneceğimi ne hissedeceğimi bilmiyorum. Rabbim sadece beni o insanlardan uzak kılsın onu istiyorum. Eşimi görmek sesini bile duymak istemiyorum. Artık 5 senenin sonunda dolduğumu hatta taştığımı görebiliyorum. Birde şu var kayınvaldemle asla karşı karşıya gelmedim hep seviyemi korudum hiç bir şekilde saygısız davranmadım Rabbim bilir. O yüzden artık yeter diyorum ve Rabbime havale ediyorum. Ama eşime göre onun birtek annesi zehir olsa içilirmiş. Beni ne kadar yıprattıklarının farkında bile değil. 5 yıl öncesine baktığımda o aşık olduğum adamı tanıyamıyorum. Hep tek taraflı üzülen ezilen hatta tükenen sadece ben. Artık kendimi sadece kızıma adadım bunlarıda çok sağlam bir pskolojiyle yazmıyorum çünkü yazarken gözyaşlarıma malesef engel olamıyorum (en zayıf özelliğim) Aileme gelince onlar sonuna kadar ellerinden geleni yaptılar ama onlarda şu anda çaresiz. Bana bıraktılar. Bu arada benim ailem de benim gibi asla onlarla karşı karşıya gelmediler. Bir araya geldiklerinde hiç birşeyden habersiz gibi davrandılar. En son tek varlığım annem gözyaşları içinde eşime benim çocuğumu mahvettiniz dedi 5 yılın birikimiyle. Sonuç kayınvaldemin egosu ve bana karşı anlayamadığım düşmanlıkları yüzünden ; onca özveriye onca fedakarlığa rağmen ömrümden boşa geçen bir beş sene. Elbet benimde hesabını soracağım zaman gelicek ama bu dünyada değil. Diyorumya ben rabbime havale etiim. Ona sığındım. Allahım yollarını açık etsin.

Canım inan çok üzüldüm. Allah yardımcın olsun. Eşinle bi evlilik terapistine gitmeyi düşündün mü hiç? Maalesef erkekler, kendilerini doğurup büyüten melek annelerinin, bir gün cadı kaynanalara dönüştüğünü kabullenemiyorlar. Belki bir terapist yol gösterir size.
Ca

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kendini çok güzel ifade etmişsin. Çok beğendim. Bir kere samimi olduğuna inanıyorum. Hem anlattıkların konusunda hem de yaşadıkların konusunda..
Eltin hakkındaki betimlemelerin tam yerinde olmuş. Meramını ancak öyle anlatabiliyorsan kimse kınadığını ya da kategorize ettiğini düşünmez.
Eşin senin yanında sana hak veriyor, annesinin yanında ona hak veriyorsa kişiliği biraz zayıf demeyeyim ama çabuk etkilenen ve dolduruşa gelen tarzda.
Sen de iyi niyetlisin kesinlikle, bu tip insanlarla karşılaşman çok şansızlık olmuş.
Aranızda aile dışında bir sorun görünmüyor anladığım kadarıyla. Tamamen bunların türevleri..
Başka yapılacak bir şeyler olması lazım. En azından elinden geleni yapmalısın son kararı vermeden önce..
İleride bir gün ayrılmış dahi olsan “şunu şunu da yapsaydım keşke” dememek için elinden geleni yap eşinin aklını toplaması için. Zor değişir alışkanlıklar ama imkansız değil inan.

allah yardımcın olsun canım dua edicem senin için..:2:
şimdi ne yapmayı düşünüyorsun ayrı mısınız şuan ? ayrılmayı mı düşünüyorsun ?:26:

anlattıklarınıza göre çok problem göremedim açıkcası. yazık değil mi elti kv yüzünden evliliğinizi bitirmeniz..
araya mesafe koyun. hiçbir evlat annesinden vazgeçemez vazgeçmesi de beklenemez..
büyük sorunlarınız var mı bilmiyorum ama bence ayrılmanıza sebep olacak nedenler değil bunlar.
herkes bu tür sorunlar yaşıyor yanlız siz değilsiniz.
ayrıldığınızda onları sevindireceksiniz unutmayın.
bir süre ayrı kalın eşinizden bu sürede kararınızı daha sağlıklı verirsiniz diye düşüyorum.

Ben çok cahilim sanırım ya da kabul edemiyorum bazı bilimsel şeyleri. Evlilik terapistiyle gerçekten evliliği düzelenler var mı çok merak ediyorum.

yazmayacak mısın bir şey servol ?

Eş kadar ailesi de önemli cidden, olmayınca olmuyor bazen
Bilemiyorum, çocuğunuzda varmış ama eşiniz hala 'aile' olduğunuzu idrak edememiş gibi.

Son düzenleme:
yorumlarınız için çok teşekkür ederim ağlayarak okuyorum artık gelebileceğim en son noktadayım şu anda ayrı değiliz ama bir aradada olamıyoruz kendini benim yerime koy muhabbetiyle geçiyor görüşmelerimiz beni anlamasını bekliyorum annesinden vazgeçsin demiyorum ama bende artık hakkettiğim yerde olmak istiyorum çok şey istemiyorum.

Sorunumuz burda detaya giremeyeceğim kadar çok beni sevmeyen kabüllenmeyen bir kayınvaldenin gelinine nefretle ve başkalarının dolduruşuyla yapabileceği herşeyi yaşadım. Tek suçlu benim zaten saygıdan ve Allah korkusuyla sessiz kalmam. Birde annesininin yaptıklarını görüp konduramayan bir eş ona göre annesi ne yaparsa yapsın alttan almam gerekiyor. Tabi gururunuda ayaklar altına alman (

İnanın her türlü açıdan değerlendirdim eksileri artıları dedimya gelebileceğim en son noktadayım. Keşkelerime gelince çok şükür vicdanım çok rahat eşimede anlattım keşke şunuda yapsaydım diyebileceğim hiç bir şey yok inan bana herşeyi yaptım.

Terapiste gelince inan terapistten farkım yok eşimle konuşurken ama farklı yerlerden bakıyoruz. Bu anlamda terapistin faydalı olabilceğini hiç düşünmedim.

Sen sessiz kaldıkça, yani aslında acıdıkça acınacak duruma düşersin diye bir şey var ya tam da öyle olmuş.
Eli maşalı olsan, gidip gelmesen daha kıymetli olurdun da işte..

Eşinizin Allah inancı ne kadar bilmiyorum. Sizin kadar inanıyorsa eğer şunu söyleyin:
"ben zaten annene sabrediyorum ama nasıl sabrediyorum sor. Ben onu Allah'a havale ediyorum. Bu ne demen biliyor musun? Eğer annen haksızsa ne olur biliyor musun? Sen bana ne kadar değer veriyorsun bilmiyorum ama görünen o ki annene baya değer veriyorsun. Eğer annene değer veriyorsan bu haksız davranışlarını düzeltmesinde yardımcı olursun. Yoksa ben de Allah'ın bir kuluyum. Rabim kuluna bu kadar zulmeden birinin yanına bırakır mı sanıyorsun? Anneni sevdiğin için onu korumak için günaha girmesini engelle ki Allah'ından bulmasın."

Bence anahtar cümle bu. Madem kayınvaliden iyi bir insan.. Ve sen kendini bu kadar iyi ifade edebiliyorsun. Havlu atmadan önce bir denesen. Anne seninle konuşmak istiyorum desen. İçinde bulunduğun durumu, onun olumsuz değerlendirdiğiolaylardaki samimiyetini, yuvaanın dağımaması için onun desteğine ihtiyaç duyduğunu söylesen. Gidip dertleşsen yani. Yüreğine dokunsan. Aklıselim, vicdan sahibi bir insansa seni dinler. Ama duvar gibiyse en azından sen elinden geleni yaptım dersin, olayları akışına bırakırsın

Maneviyat akılla olmuyor vicdanla oluyor benim eşimin ailesinde malesef vicdan yok beyinleri kıskançlık ve fesatlıkla dolu meyve veren ağacı taşlama pskolojisi var. Dedimya 5 senedir bu böyle bir beş senem daha yok artık o yüzden ya eşim çizgiyi belirleyecek yada bitecek artık ben kendimi geri çektim ona bıraktım artık

inan denemediğim hiç bir yol kalmadı kimse ayrılmak için evlenmez onun başında o kadar akıl vereni varken benimi dinleyecek nefretle baktığı gelinini yani. Çoooook konuştum dedimya bu konuda çok zyıfım çok ağladım karşısında ama yok olmadı düzelmyor düzelmezde benimde o yüzden içim çok acıyor eşimle ilgili olsa ne biliym sevgimiz fln bitse inan üzülmicem ama bu üçüncü şahıslar yüzünden olunca çok zoruma gidiyor.

Ben böyle insanların varyaa !!! O kaynanan artık bir yerlerine kına yaksın torununun ailesini yıktığı için. o kocanın da boşanınca aklı başına gelir.Böyle adamlar ancak kadın tükenip tekmeyi vurduktan sonra analarının ve kendilerinin hatalarını anlıyorlarr

Evlenirken aileyle de nikahlanıyorsun malesef :2: Burda tüm sorumluluk kocaya düşüyor. Aslında tüm de demeyelim büyük kısmı kocaya düşer. Annesi, kardeşi vs. ile eşi arasındaki ilişkiyi koruyamıyorsa malesef bu tip evlilikler ya kavga gürültü devam ediyor ya da uzun sürmeden sona eriyor. İnşallah bir şekilde orta yol bulup aranızı düzeltirsiniz. Değişmeyeceğini düşünüyorsanız, çok uzatmadan yolunuza devam etmeniz kendi ruh sağlığınız açısından daha faydalı olur

Ben zaten bunları eşinizin ailesine değil eşinize söyleyin dedim. Çünkü ben eşinizde çizgi belirleyecek kapasite göremedim kusura bakmayın. 5 senede o çizgiyi sizin ve çocuğunuz için belirlemediyse belki bundan sonra annesine değer verdiği için sizi korur dmeek istedim.

Allah sabır versin ama lütfen onlar yüzünden ayrılmayın benimde eşim annesine aşırı bağlı benim kaynanam iyi biri olmasına rağmen eşimin aşırı bağlılığı bazı şeylere sorun oluyor mutsuz olan ben oluyorum.Kıskanmıyorum herkes annesini sever bağlı ama şu erkekler annelerinin çeyreği kadar bizi anlasalar bu bağlılık bizi görmemezliğe sebep oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…