• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çaresizim

444 26 18 istanbul barosunun kadın hakları servisinin telefon numarası. Buradan da ön bilgi alabilirsin.

İstanbul Barosu merkezi Taksimde, Çağlayan Adliyede ve Kartalda olmak üzere 3 yerde başvuru yapabilirsin.Öncelikle kadın hakları merkezine başvuruda bulun. aile içi şiddet koruma talebi için sadece nüfus cüzdanın yanında olsa yeterli.
Adli Yardım Bürosu, hafta içi her gün hukuki yardıma ihtiyacı olup avukatlık hizmetinden yararlanmak için maddi olanağı bulunamayanlara hukuki destek sağlar.
Başvuru sırasında
1. Muhtardan alınacak fakirlik belgesi,
2. Muhtardan alınacak ikametgah belgesi,
3. Nüfus cüzdan fotokopisi,
4. Dava için gerekli belgelerin fotokopisi

444 26 18 istanbul barosunun kadın hakları servisinin telefon numarası. Buradan da ön bilgi alabilirsin.

İstanbul Barosu merkezi Taksimde, Çağlayan Adliyede ve Kartalda olmak üzere 3 yerde başvuru yapabilirsin.Öncelikle kadın hakları merkezine başvuruda bulun. aile içi şiddet koruma talebi için sadece nüfus cüzdanın yanında olsa yeterli.
Adli Yardım Bürosu, hafta içi her gün hukuki yardıma ihtiyacı olup avukatlık hizmetinden yararlanmak için maddi olanağı bulunamayanlara hukuki destek sağlar.
Başvuru sırasında
1. Muhtardan alınacak fakirlik belgesi,
2. Muhtardan alınacak ikametgah belgesi,
3. Nüfus cüzdan fotokopisi,
4. Dava için gerekli belgelerin fotokopisi

Bakirkoyun numarasini verdim. Orasi yakinmis ama oncelikle arayip gorusmesi taraftariyim. Ortada darp raporu yok,izler yok diyor. Kesinlikle bir kadin geri cevrilmemeli ama istanbul merkezinde isleyis nasil hic bilmedigim icin yanlis bir yonlendirme yapmak isttemiyorum. Siz Istanbul kadin haklari merkezindeki isleyisi biliyorsaniz ozelden gorusebilirsiniz.

Tanrım geçmiş olsun hanımefendi. Bir hayvanla evlisiniz. Allah ıslah etsin ne diyeyim.

Baldankabak Baldankabak avukat görüşlerini verir umarım.

Babanız da tez zamanda ölür inşallah evi parası size kalır.

Lütfen hanımefendi o varlığı hayvan demeyin. Zira hayvanlar kadar masumu yok bu dünyada..

Eşim.olucak hayvanla 3 4 günde konuşmuyoruz , kavgaliydik bir sebepten dolayi ben sandiğin altında dügn CD sine bakicaktim bugün karştrdim oralari biraz bana bağrdi çagrdi ne karıştiriyorsun oralari diye snra bende kendi kendime (sandigin altında hediyelik eşyalar var bir suru..) aaticam dedim bekliyip duruyordu gelin kuranimdan kalan hediyeler kaç senedir bekliyor
Bana sen yakinda o...luk ta yaparsin para için dedi bende sen diyorsun gezi zekali diye bagirdim kafamı sandiğa vurdu
Daha öncede kaç kere dövdü zorla bileşiklerini bozdurdu bogazimi morartti boğdu annemlere sihinamadim babam geri yolladi
Şimdi diyeceğim kadim siğinma evine gitmek istiyorum kizimi alip ikibuçuk yasnda kizin var
Ama korkuyorum onu alip yetimhaneye verirler diye kizimdan vazge çemem nolur yol gösterin ben hözümü kararttim
((((Ayrıca rihsatli silahida var))
Daha önce evde ruhsatsiz silahta gizlemiş benden habersiz
Bide kork şu ki kaynim polis ve ayni apartmanda yaşıyoruz beni hemen bulmalari korkutuyor. Nolur yol gösterin ...
Sabah kocan olacak mahluk evden cikinca kizini da normal bir gun gibi alip cik dikkat cekmeden hemen bi kadin siginma evine git oradan sana yardim ederler

Bakirkoyun numarasini verdim. Orasi yakinmis ama oncelikle arayip gorusmesi taraftariyim. Ortada darp raporu yok cunku izler yok diyor. Kesinlikle bir kadin geri cevrilmemeli ama istanbul merkezinde isleyis nasil hic bilmedigim icin yanlis bir yonlendirme yapmak isttemiyorum. Siz Istanbul kadin haklari merkezindeki isleyisi biliyorsaniz ozelden gorusebilirsiniz.
Darp izleri olsa tabi ki daha iyiydi ama istanbuldaki kadın hakları merkezi oldukça duyarlı bu konularda.Ben de önceden arayarak bilgi alması taraftarıyım.adliyedeki kadın hakları merkezinin şubelerinde nöbetçi avukat bulunur oradan durumun aciliyetine göre merkezle görüşerek acilen koruma kararı ve barınma vs ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışılır.
Konu sahibine özelden yazarım da.

Bu sefer geri dönmek iste.iyorum benim rizam olmadan ben köydeyken silah alan evde ruhsatsiz silah bulunduran ve kaynim polis kılic falanda getir mis çok akilli abisi var gibi artik bu evde can güvenliğin yok geçende duvara bardak vurup.kirdi erkekliği har hur la olur saniyor benim gücüm.ona yetmez , bu bir gerçek canimi ona feda edemem
Şuan ne yapmayı dusunuyorsun?

Polise gidip hiçbir kanıt sunmadan şiddete maruz kaldığınızı belirtirseniz, polis eşliğinde güvenli bir şekilde bir sığınma evine yerleştirilirsiniz. 6284 sayılı kanundan dolayı. Ayrıca sığınma adresleri gizlidir kimseyle paylaşılmaz. Baldankabak Baldankabak yanılıyor muyum?

Eğer burada çok fazla bilgi var kime güveneceğim diyorsanız ŞÖNİM'i arayabilirsiniz. Ne yapmanız gerektiğine dair bilgi verecektir. İstanbul numarası:0212 251 63 25

Şönim de nedir acaba

Şiddet önleme ve izleme merkezi yani size sığınma, hukuk, ekonomik vs. ile ilgili yardımcı oluyorlar devlete bağlı. Burda tam olarak istediğinizi alamazsanız Mor Çatı'yı yarın 10'dan 4'e kadar arayabilirsiniz. Ordaki arkadaşlar nasıl bir yol izlemenize gerektiğine dair çok sağlıklı bilgi vereceklerdir. (0212) 292 52 31

Söylediğim adımları uygulayın lütfen Mor Çatı ve Şönim i ikisini de arayın nasıl bir yol izlemenize karar vermek için.
Bunu yaptıktan sonra onlar da aynı şeyi dieyecektir: polise gitmekten çekinmeyin, hiçbir kanıt sunmak zorunda değilsiniz, sizi sığına yerleştirmek zorundalar. Bebeğiniz de sizinle sığınakta kalacaktır kesinlikte 12 yaşından küçük çünkü.

Polise gidip hiçbir kanıt sunmadan şiddete maruz kaldığınızı belirtirseniz, polis eşliğinde güvenli bir şekilde bir sığınma evine yerleştirilirsiniz. 6284 sayılı kanundan dolayı. Ayrıca sığınma adresleri gizlidir kimseyle paylaşılmaz. Baldankabak Baldankabak yanılıyor muyum?

Eğer burada çok fazla bilgi var kime güveneceğim diyorsanız ŞÖNİM'i arayabilirsiniz. Ne yapmanız gerektiğine dair bilgi verecektir. İstanbul numarası:0212 251 63 25

Simdi karsi cikanlar olabilir de ben isleyise guvenmiyorum. Siddet gormus kadina abla olur mu simdi tutanak tutmayalim abiyle ara bozulmasin mantigindaki bir ulkede bir seyleri tavsiye ederken bile kirk kere dusunuyorum. Ankara bu konuda cok basarili ama Istanbul'u bilmiyorum. Gerci ulkece basarili olamadigimiz ortada da. O yuzden ilgili yerin numarasini, neler soylemesi gerektigini belirttim. Ola ki aksi bir durum olursa zor durumda kalmasin. Yarin arayip aklindaki her seyi sorup danisabilir, zaten gerekli yonlendirmeleri yaparlar. Hem hukuki anlamda hem de kadin evlerine yerlestirme konusunda.

Bende ondan korkuyorum gidipte hele kaynim.polis dersem beni tıpış tıpış yollamalatindan ve evde daha şiddetli kavgaya maruz kalmaktan...

Simdi karsi cikanlar olabilir de ben isleyise guvenmiyorum. Siddet gormus kadina abla olur mu simdi tutanak tutmayalim abiyle ara bozulmasin mantigindaki bir ulkede bir seyleri tavsiye ederken bile kirk kere dusunuyorum. Ankara bu konuda cok basarili ama Istanbul'u bilmiyorum. Gerci ulkece basarili olamadigimiz ortada da. O yuzden ilgili yerin numarasini, neler soylemesi gerektigini belirttim. Ola ki aksi bir durum olursa zor durumda kalmasin. Yarin arayip aklindaki her seyi sorup danisabilir, zaten gerekli yonlendirmeleri yaparlar. Hem hukuki anlamda hem de kadin evlerine yerlestirme konusunda.

Ben kadın vakıflarında birinde gönüllüyüm o yüzden İstanbul için de aynı işleyiş olduğunu söyleyebilirim. Orda kesin bir dille konuşunca 6284 diyince polisin eli kolu bağlanıyor ve bu adımları uygulamak zorunda kalıyor diye biliyorum.

Bende ondan korkuyorum gidipte hele kaynim.polis dersem beni tıpış tıpış yollamalatindan ve evde daha şiddetli kavgaya maruz kalmaktan...

Siz dediğim numaraları arayın içinize sinsin. Polis sığınağa yerleştirmek zorunda.

Hayir siz yarin kadin haklari merkezini arayin, orada cok daha tecrubeli kisiler olacak. Sorun ogrenin. Hem esinizde evde olmuyormus akliniza gelen her seyi sorun danisin, onlar size yol gostermek zorunda. Bakin yukarida kizkardesimiz mor catinin numarasini vermis, onu da arayin. Bu yerler sizi geri cevirmez. Haklarinizin farkinda oldugunuzu bilerek arayin.

Ben kadın vakıflarında birinde gönüllüyüm o yüzden İstanbul için de aynı işleyiş olduğunu söyleyebilirim. Orda kesin bir dille konuşunca 6284 diyince polisin eli kolu bağlanıyor ve bu adımları uygulamak zorunda kalıyor diye biliyorum.

Aynen, bir cok yerde zaten kanun diyince ozellikle madde belirtirsen sorun cikarmazlar genelde. Bircok numara oldu konu sahibesinin elinde. Esine caktirmamasi da onemli adam degil zira.

Valla Istanbul icin cok sevindim bunu duyduguma. Dedigim gibi ben istanbula cok uzagim. Sivil toplum anlaminda Istanbul tabiki ama baro anlaminda gelincik kadar aktif degiller bildigim kadariyla.

Back
X