Caresizlik bu olsa gerek

Boşver ya hayatın heryerinde merhametsiz insanlar var keşke olmasalar ama var yaşamayan başına gelmeyen bilmez bu acının altında kalarak ezilerek yaşamak nasıl bişey yaşamayan bilmez Allah kimseye sevdiğinin özellıkle de genç ölümü yaşatıp öğretmesin...
Amin diyeceğim ama acıyı malesef fazlasıyla yaşadım. Haklısın 3 kuruşluk insanları takmamaliyim

Babaannemi hiç sevmediğimi düşünürdüm amaaaan ölürse ölsün, anneme zamanında çektirmiş sonuçta. Oh olsun ona....
Öyle değilmiş 4 agustısta kaybettim halen yüreğim yangın yeri.. Keşke annem söylenirken kulaklarımı tıkasaymısımda sarılsaymışım, babaanne Kucagını yaşasaymısım. Şimdi bile burnum sızlıyor, mekanları cennet olsun inşallah. Acınız çok taze ama hafifleyecek eminim, bol bol dua edin kuran okuyun.. Hatta yoksul ülkelerde adını yaşatın onun adıyla su kuyusu açtırın hayat olun herkese. Her yudumda rahmet insin.
Bende aynı duyguları yasadım, babannemi cok sevdiğimi deger verdiğimi kaybedince anladım. Yaklasık 10 ay rüyalarımdan ayrılmadı. 2 sene olmasına ragmen yeni yeni atlatıyorum.

Bende aynı duyguları yasadım, babannemi cok sevdiğimi deger verdiğimi kaybedince anladım. Yaklasık 10 ay rüyalarımdan ayrılmadı. 2 sene olmasına ragmen yeni yeni atlatıyorum.
Kardeşimin dün 52 siydi. Mevlüt okuttuk dualar okundu Allahım kabul etsin. Cok zor alisamiyorum:(

Merhaba sevgili hanimlar. Bugune dek bircok konu actim ve yuzlerce yorum yazdim. Derdim var sanirdim da en guzel gunlerimmis.
22 Temmuz da canim kardesime kanser teshisi kondu. Ve 4 Kasim da kaybettim. Hicbirsey yapamadim ellerimden kayip gitti. 32 yasindaydi guzel melegim. Kemoterapiyw dayanamadi beynine pihti atti gozleri kor oldu bilinci gitti. Ve bir gece melek oldu gitti. Cok zormus cok. Dayanilmaz aciymis. Bir daha onu gorememek sesini duyamamak o kadar kotuyum ki. Is yerinde tuvalete gidip deli gibi agliyorum. Sabah Yasin i serif okuyunca iyi hisseder diye huzur buluyorum. O mezara yakismadi benim kuzum da Allah tan hersey.
Kalbim ruhum gitti sanki sadece paylasmak istedim. Henuz hayattayken sarilin canlariniza.

Sual: Kanser, verem, kolera, veba, bronşit, ishal gibi iç hastalıklarından ölen şehit midir?
CEVAP
Evet şehit sevabına kavuşur. Sadece iç hastalıkları değil başka hastalıklardan ölenler de şehit olur. Mesela sara, bulaşıcı ve ateşli hastalıklardan ölenler de şehittir.

Sual: Ameliyat masasından kalkamayarak ölen müslüman şehit olur mu?
CEVAP
Ameliyat edilirken ölen müslüman şehit sevabı alır. Ölmezse, ameliyat yüzünden günahları affolur. Ayağa bir diken batması bile günahlara kefaret olur. Mümin ameliyata yatarken tevbe istigfar etmeli, (Bu hastalıktan kurtulursam, ibadetlerimi daha kolay yaparım, dinime daha çok hizmet ederim, insanlara daha çok faydalı olurum) gibi niyet ederse, niyeti kadar çok sevap kazanır. Ameliyat masasından kalkamazsa, tevbe de ettiği için günahları da affedilmiş bir şehit olarak vefat eder. Kul hakları da ahirette helalleştirilip, hiç günahı kalmadan Cennete gider. Onun için müminin hastalığı da; ameliyatı da, yaşaması da, ölmesi de güzeldir.

Bir siteden aldım yazılanları. 👆🏻

Şehitliğin de İslam'da çeşitleri ve mertebeleri vardır. Kardeşin inşallah bir şehittir. Ona duanı eksik etme. Bu yazılanları da unutma. Rabbim sabır versin ve başınız sağolsun.

Sual: Kanser, verem, kolera, veba, bronşit, ishal gibi iç hastalıklarından ölen şehit midir?
CEVAP
Evet şehit sevabına kavuşur. Sadece iç hastalıkları değil başka hastalıklardan ölenler de şehit olur. Mesela sara, bulaşıcı ve ateşli hastalıklardan ölenler de şehittir.

Sual: Ameliyat masasından kalkamayarak ölen müslüman şehit olur mu?
CEVAP
Ameliyat edilirken ölen müslüman şehit sevabı alır. Ölmezse, ameliyat yüzünden günahları affolur. Ayağa bir diken batması bile günahlara kefaret olur. Mümin ameliyata yatarken tevbe istigfar etmeli, (Bu hastalıktan kurtulursam, ibadetlerimi daha kolay yaparım, dinime daha çok hizmet ederim, insanlara daha çok faydalı olurum) gibi niyet ederse, niyeti kadar çok sevap kazanır. Ameliyat masasından kalkamazsa, tevbe de ettiği için günahları da affedilmiş bir şehit olarak vefat eder. Kul hakları da ahirette helalleştirilip, hiç günahı kalmadan Cennete gider. Onun için müminin hastalığı da; ameliyatı da, yaşaması da, ölmesi de güzeldir.

Bir siteden aldım yazılanları. 👆🏻

Şehitliğin de İslam'da çeşitleri ve mertebeleri vardır. Kardeşin inşallah bir şehittir. Ona duanı eksik etme. Bu yazılanları da unutma. Rabbim sabır versin ve başınız sağolsun.

Cok tesekkurler kalbime ferahlik verdiniz. Umarım cennette sehit makamindadir benim guzel kuzum. Annemiz öldü ve ben annesiydim sanki ve yasadigim evlat acisi sanki. Cok zor Allahim kimseye bu aciyi yasatmasin

Cok tesekkurler kalbime ferahlik verdiniz. Umarım cennette sehit makamindadir benim guzel kuzum. Annemiz öldü ve ben annesiydim sanki ve yasadigim evlat acisi sanki. Cok zor Allahim kimseye bu aciyi yasatmasin

Amin. Amin.
Üzüldüğüm zamanlarda aklıma hep köyümdeki bir akrabamı getiririm. Çok yaşlı bir kadın bu. 7 kez doğum yaparak toplam 14 çocuğu olmuş. Ve 11'i bebekken vefat etmiş. Hep onun nasıl dayandığını düşünürüm. Derdi veren Allah dayanağı da veriyor.

Amin. Amin.
Üzüldüğüm zamanlarda aklıma hep köyümdeki bir akrabamı getiririm. Çok yaşlı bir kadın bu. 7 kez doğum yaparak toplam 14 çocuğu olmuş. Ve 11'i bebekken vefat etmiş. Hep onun nasıl dayandığını düşünürüm. Derdi veren Allah dayanağı da veriyor.
Arada iyi oluyorum bir an onu hiç göremeyecek olma düşüncesi kalbimi yakıyor. Deliler gibi Ağlıyorum. .Cok zor yasamayan bilemez. Eskisi gibi nefes bile alamıyorum sanki

Merhaba sevgili hanimlar. Bugune dek bircok konu actim ve yuzlerce yorum yazdim. Derdim var sanirdim da en guzel gunlerimmis.
22 Temmuz da canim kardesime kanser teshisi kondu. Ve 4 Kasim da kaybettim. Hicbirsey yapamadim ellerimden kayip gitti. 32 yasindaydi guzel melegim. Kemoterapiyw dayanamadi beynine pihti atti gozleri kor oldu bilinci gitti. Ve bir gece melek oldu gitti. Cok zormus cok. Dayanilmaz aciymis. Bir daha onu gorememek sesini duyamamak o kadar kotuyum ki. Is yerinde tuvalete gidip deli gibi agliyorum. Sabah Yasin i serif okuyunca iyi hisseder diye huzur buluyorum. O mezara yakismadi benim kuzum da Allah tan hersey.
Kalbim ruhum gitti sanki sadece paylasmak istedim. Henuz hayattayken sarilin canlariniza.
Çok üzüldüm. Sabır dilerim. Dün bu bahsettiğiniz şeyi anlatmaya çalıştım diye linç edildim neredeyse. Ne acılar var. Gerçek acılar. Ama insanlar rahat içind e yasarken bile kendilerine yapay dertler edinmek konusunda usta. Anlamak için yaşamak mi lazim? :(

Abimi ilk kaybettiğim ilk zamanlarda uyuduğumda kendimi suçlu hissederdim.Sabaha karşı içim bildiğin kibritle tutuşmuş gibi yanardı.Yokluğu kor gibi düşerdi o anlarda..Sonra üzerine depremde bir sürü eş dost ve en yakın arkadaşımı kaybettim.Bir gün yolda ' Yolun Sonu Görünüyor' türküsünü duymuştum,sokağın ortasında bağıra bağıra ağladım..Şimdilerde kor gibi değil de sızlıyor gibi sanki yüreğim.Resimler ile konuşuyorum.Zamana ihtiyacın var,Allah içine ferahlık versin,sabrına sabır katsın.

Rabbim yardımcınız olsun.O kadar haklısınız ki?Derdimiz var sanıyoruz.Rabbim size ailenize sabır versin.

Amin cok tesekkurler. Ben annemi ozledim diye yillardir sarildigim kardesimin toprak olmasi en acisiymis. Iayan etmiyorum da bana da artik cok zor geldi bu son sinama. Bu aciyla bas edenler ne yaptilar yazarlarsa cok mutly olurum
Canım ben psikiyatri yardımı aldım travma sonrası stresi bozukluğu yaşadım ilaçlar falan iki sene yi geçti biraz acı azalıyor şuan kendimi orda mutlu olduguna inanarak teselli ediyorum hiç bir acı sonsuza dek sürmez

Back
X