Caresizlik bu olsa gerek

Merhaba sevgili hanimlar. Bugune dek bircok konu actim ve yuzlerce yorum yazdim. Derdim var sanirdim da en guzel gunlerimmis.
22 Temmuz da canim kardesime kanser teshisi kondu. Ve 4 Kasim da kaybettim. Hicbirsey yapamadim ellerimden kayip gitti. 32 yasindaydi guzel melegim. Kemoterapiyw dayanamadi beynine pihti atti gozleri kor oldu bilinci gitti. Ve bir gece melek oldu gitti. Cok zormus cok. Dayanilmaz aciymis. Bir daha onu gorememek sesini duyamamak o kadar kotuyum ki. Is yerinde tuvalete gidip deli gibi agliyorum. Sabah Yasin i serif okuyunca iyi hisseder diye huzur buluyorum. O mezara yakismadi benim kuzum da Allah tan hersey.
Kalbim ruhum gitti sanki sadece paylasmak istedim. Henuz hayattayken sarilin canlariniza.

:KK43: Çok zor, çok. Ne desek boş. Allah mekanını cennet etsin ve sana da sabırlar versin...

Senin de basın sağolsun. Biz Marmara depreminde anne babamızı erkek kardeşimizi kaybetmiştik . Tek ailem kuzum kardeşim di. Olmadı canim annemin yanına gitti. Ne desem bos cennet olsun mekani kuzumun.

Ne kadar büyük acılarla sınanmışsınız Rabbim karşılığını kat kat verir inşallah, mübarek gün hürmetine dualarım sizinle.

Ne kadar büyük acılarla sınanmışsınız Rabbim karşılığını kat kat verir inşallah, mübarek gün hürmetine dualarım sizinle.
Cok tesekkurler Allah razı olsun. Artık dünyayı bir yolculuk gibi görüyorum ailem 20 yıl önce gitti kardeşim 25 gün önce gitti bilinmeyen bir tarihte ben de gidecegim. Cok planlar yapmamak lazımmış çok boş çünkü. Dünya sahibi olsak ne çıplak geldik çıplak gidiyoruz sonsuzluğa. Kardeşim çok minik bir oyuncağı vardı onu yanından ayirmazdi defnedilirken onu da bırakmak istedim yanına hoca ona bile olmaz dedi.

Merhaba sevgili hanimlar. Bugune dek bircok konu actim ve yuzlerce yorum yazdim. Derdim var sanirdim da en guzel gunlerimmis.
22 Temmuz da canim kardesime kanser teshisi kondu. Ve 4 Kasim da kaybettim. Hicbirsey yapamadim ellerimden kayip gitti. 32 yasindaydi guzel melegim. Kemoterapiyw dayanamadi beynine pihti atti gozleri kor oldu bilinci gitti. Ve bir gece melek oldu gitti. Cok zormus cok. Dayanilmaz aciymis. Bir daha onu gorememek sesini duyamamak o kadar kotuyum ki. Is yerinde tuvalete gidip deli gibi agliyorum. Sabah Yasin i serif okuyunca iyi hisseder diye huzur buluyorum. O mezara yakismadi benim kuzum da Allah tan hersey.
Kalbim ruhum gitti sanki sadece paylasmak istedim. Henuz hayattayken sarilin canlariniza.

Allah ailenize sabır versin..
Mekanı cennet olsun kardeşinizin.

Cok tesekkurler Allah razı olsun. Artık dünyayı bir yolculuk gibi görüyorum ailem 20 yıl önce gitti kardeşim 25 gün önce gitti bilinmeyen bir tarihte ben de gidecegim. Cok planlar yapmamak lazımmış çok boş çünkü. Dünya sahibi olsak ne çıplak geldik çıplak gidiyoruz sonsuzluğa. Kardeşim çok minik bir oyuncağı vardı onu yanından ayirmazdi defnedilirken onu da bırakmak istedim yanına hoca ona bile olmaz dedi.

Bu tarz acılar insanı değiştiriyor, olgunlaştırıyor; burası geçici boyut malum unutuyoruz ama acılarımız tokat gibi çarpıyor bu gerçeği yüzümüze.

En büyük korkum yalnızlıktı benim, küçükken ailem kavga ederken hep yalnızlığı duyumsadım, çektiklerimden sonra anladım ki hep yalnızız zaten...

Allah size güç kuvvet versin, dualarım sizinle.

Yazmak doğru mu bilemedim ama sanırım ben olsam o oyuncağı mezarına götürür başucuna gömerdim ya da hep yanımda taşırdım...

Benim de en degerlimdi de Allah aldi yanina. Ne desem bos.

Allah bizi en değerlilerimizle sınar...Neyi çok sevsek onunla sınanırız hayatta maalesef :(

Belki de depresyondayım belki de ruhsal açıdan olgunlaştım emin değilim ama, şu an hiç bir şey gözümde değerli değil, anne baba kardeş koca arkadaş dost neyse hepsi geçici, tek kendimiz ve Rabbimiz varız.

Ben hep sıcak yuva hayalleri kurardım, sevgisiz ilgisiz büyümenin acısını çıkaracaktım güya ama evlendikten sonra ve boşandıktan sonra çektiklerim sonrası hiç bir hevesim, isteğim kalmadı, hepsi boş geliyor. Sağlığım olsun, kimseye muhtaç olmayayım yeter diyorum, o kadar...

Bilmem niye bu konu beni derinden sarstı,kızını düşündüm seni düşündüm. Sabah kalktım aklımda siz,geçmez ama maniviyata yönel nur,namaz dua huzur bunlarda. Bu dünyanın geçici olduğunu hatırlatır biliyorsan okumayı kuran oku bol bol için rahatlar. Allah yüreğine ferahlık versin,sen dik durmak.zorundasin kızının senden başka kimsesi yok,kendine iyi bakmak zorundasın. Allah onu sensiz,seni onsuz bırakmasın. Allah yar,yardımcın olsun.

Yazdıklarınız eminim iyi niyetli ama bu tarz durumlarda kızın için güçlü durmak zorundasın denmesi insanlarda acısını saklama eğilimi doğuruyormuş, kimse kimse için güçlü durmak zorunda değil, acısı var ve yaşayacak, tabiki anne olmayı bırakacak ama rol da yapmayacak.

Rabbim rahmetiyle muamele etsin. Çok üzüldüm yaşadıklarımıza napalım dünya imtihan dünyası. Hepimizin gideceği yer ora ama insanız işte. Hele de sevdiklerimizi bi daha göremeyecek olmak yakıyor içimizi. Bol bol dua edin o sizi bi nebze rahatlatır.

Bu tarz acılar insanı değiştiriyor, olgunlaştırıyor; burası geçici boyut malum unutuyoruz ama acılarımız tokat gibi çarpıyor bu gerçeği yüzümüze.

En büyük korkum yalnızlıktı benim, küçükken ailem kavga ederken hep yalnızlığı duyumsadım, çektiklerimden sonra anladım ki hep yalnızız zaten...

Allah size güç kuvvet versin, dualarım sizinle.

Yazmak doğru mu bilemedim ama sanırım ben olsam o oyuncağı mezarına götürür başucuna gömerdim ya da hep yanımda taşırdım...
Cok haklısın canim gerçekten yalniziz. Liseye giderken bir gece ansizin annemi babamı kardeşimi halam anneannem dedem ve birçok akraba mi kaybettim. Ağlama kardeşin var dediler hep küçük anne oldum oysa aramızda 2 yas var. Küçük yaşta anne gibi oldum sonra dedim ki oku meslek sahibi ol deliler gibi çalıştım iki üniversite bitirdim. İyi bir işim ve kariyeri m var da hepsi boş. Yıllarca anneme kızdım öldü diye oysa deli gibi severdi bizi. Biz eve girmeden bir yudum yemek yemez balkonda beklerdi. Öyle mükemmel bir annem vardı ki gencecik gitti. Evlendim kızım oldu boşandım zaten zor günlerde kardeşim gitti. Kızımı çok seviyorum da böyle fani dünyada çocuk doğurmak saçmalık. Annem ben küçücük yastayken gitti ben hep anneme layık olayım meslek sahibi olayım beni görür yanımda diye yaşadım. Galiba hiç hayatım olmadı ben her anneler gününde telefon kapattım her babalar gününde aksama kadar uyudum. Her bayram mesai yazdım kendime. Hayat buysa çok zormus şimdi daha iyi anlıyorum.

Cok haklısın canim gerçekten yalniziz. Liseye giderken bir gece ansizin annemi babamı kardeşimi halam anneannem dedem ve birçok akraba mi kaybettim. Ağlama kardeşin var dediler hep küçük anne oldum oysa aramızda 2 yas var. Küçük yaşta anne gibi oldum sonra dedim ki oku meslek sahibi ol deliler gibi çalıştım iki üniversite bitirdim. İyi bir işim ve kariyeri m var da hepsi boş. Yıllarca anneme kızdım öldü diye oysa deli gibi severdi bizi. Biz eve girmeden bir yudum yemek yemez balkonda beklerdi. Öyle mükemmel bir annem vardı ki gencecik gitti. Evlendim kızım oldu boşandım zaten zor günlerde kardeşim gitti. Kızımı çok seviyorum da böyle fani dünyada çocuk doğurmak saçmalık. Annem ben küçücük yastayken gitti ben hep anneme layık olayım meslek sahibi olayım beni görür yanımda diye yaşadım. Galiba hiç hayatım olmadı ben her anneler gününde telefon kapattım her babalar gününde aksama kadar uyudum. Her bayram mesai yazdım kendime. Hayat buysa çok zormus şimdi daha iyi anlıyorum.

Benim ailem de var ama varlık yoklukları bir, herkesin sınavı farklı.

Bir de benim gördüğüm çok iyi insanlar ya çok büyük acılarla sınanıyor ya da erken vefat ediyor.

Rabbım yar ve yardımcınız olsun.

Daha cok üzüldüm simdi hayat gülmeyince hiç gülmüyor işte hiç adil değil. Kaç yasindasin bilmiyorum ama bi kardeş bir abla olmak isterim sana. Konuşmak istersen yazmaktan çekinme. Bu da bizim kaderimizmis
I
Amin cok tesekkurler. Ben annemi ozledim diye yillardir sarildigim kardesimin toprak olmasi en acisiymis. Iayan etmiyorum da bana da artik cok zor geldi bu son sinama. Bu aciyla bas edenler ne yaptilar yazarlarsa cok mutly olurum
ya ben size kıyamam ama 😞😥 yazdıklarınızı ağlayarak okudum. Benim de kedim öldü üzülüp ağlayınca şuan beni görüyorsa üzülüp ağlamamı istemezdi iyi olmamı isterdi diye düşünüyorum. Siz de kardeşiniz için böyle düşünün sizin uzulmenizi asla istemezdi onu tebessümle hatırlamanızı isterdi

I

ya ben size kıyamam ama 😞😥 yazdıklarınızı ağlayarak okudum. Benim de kedim öldü üzülüp ağlayınca şuan beni görüyorsa üzülüp ağlamamı istemezdi iyi olmamı isterdi diye düşünüyorum. Siz de kardeşiniz için böyle düşünün sizin uzulmenizi asla istemezdi onu tebessümle hatırlamanızı isterdi
Ama aglamadan durmak o kadar zor ki insanin ici kan agliyot resmen. Insallah zamanla kendime gelebilirim.

Ama aglamadan durmak o kadar zor ki insanin ici kan agliyot resmen. Insallah zamanla kendime gelebilirim.
Ilk başlarda zaten derdinizi ağlatarak aticaksiniz kendinizi sıkmayın daha sonra onu ağlayarak değil gülümseyerek hatırlamaya çalışın o bir yerlerde sizi bekliyo bir gün kavusucaksiniz allah içinize ferahliklar versin gölünüzü sema gibi genisletsin insallah

Başınız sağolsun çok üzüldüm. Ne kadar çok kayıp vermişsiniz. Tabi ki ağlayacaksınız başka türlüsü mümkün mü. Ölüm bitiş değil, yeni bir hayatın başlangıcı olarak düşünseniz, biz de gidicez inşallah buluşucaz. Tesellisi yok ben de tesadüfen bugün gördüğüm rüyanın etkisindeyken konunuzu gördüm. Çok sık birlikte olduğumuz ,yakınlığını söylemeyim ama çok yakın birini kaybettik. Sık sık rüyama girer bebeğini bıraktı arkada.rğyamda sarılırız hep, kalktığımda ise bir süre ağlarım. Demem o ki unutulmuyor. kalana zor ama gidenin hayalleri, yaşayamadıkları daha da kötü. ölüm hayatı acılaştıran tüm lezzetini alan bir imtihan.zaman geçtikçe acınız geçmeyecek ama küllenecek.yazıp yazıp siliyorum, manasız yazmış da olabilirim.Allah kalbinize ferahlık, sürur versin.bunaldığınız zaman açın okuyun, ruhlarına gönderin. Bu hediyeleriniz onları inanın çok mutlu edicek. kardeşinizin ve tüm ailenizin mekanı cennet olsun.

O kadar savastim ki kardesim icin. Olmadi. Once yatalak oldu sonra gozleri kor oldu en son bilinci gitti. Olmeden 15 gun once abla bana yardim et nolur dedi. O gece hastanede morga goturduk. Ayaklari hastayken buz gibiydi beb havlu isitip sarardim da o simdi toprak oldu. Bosandim aladatildim o kadar bosmus ki onlar simdi sadece agliyorum.

Bu yorumunuzu okuyunca benimde annemin hastanede kardesimin ayaklarina corap giydirmesi geldi. Ayaklari buz gibiydi kardesimin, can ayaklardan cikarmis. 7 gun yogun bakimda yatti, hic gozlerini acmadan 25 yasinda vefat etti. Hic konusamadan helallik isteyemeden. Insan sesini yuzunu unutmaktan korkuyor. 5.5 sene gecti aradan acisi hic dinmedi. Aklimdan hic cikmadi. Cikmiyor da zaten. Zaman ilactir derler bence degil. Tek dayanagimiz dualarimiz. Allahim mekanlarini cennet eylesin, cok zor kardes acisi 😔

Senin de basın sağolsun. Biz Marmara depreminde anne babamızı erkek kardeşimizi kaybetmiştik . Tek ailem kuzum kardeşim di. Olmadı canim annemin yanına gitti. Ne desem bos cennet olsun mekani kuzumun.
Çok zor bir sınavınız varmış Rabbim sabır versin mekanları cennet olsun 🤲

Back
X