• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Caresizlik

Kocanın insanlıktan uzak hal ve tavırları,anlayışsızlığı senin bu durumunu tetikliyor.yani kocan değişmeden bu olayı yenemezsin.bunun üstesinden gelmek için de sevgi,saygı,anlayış,hoşgörü ilk koşuldur.
Ben ona öyle söylüyorum anlayış iyi olman gerekir diye o hakaret ediyor kaynanamda seni nasıl öldürmüyor diyor ne yapacagimi bilmiyorum

18 yasinda kendini atesin icine atmissin.Allah tan korkmayip sana iftira atmakla tehtit eden kv seni doktora götürsün.zaten esin olacak adama acarim agzimi yumarim gözümüde ama hesabim kapanir bunada deymez.

Ben ona öyle söylüyorum anlayış iyi olman gerekir diye o hakaret ediyor kaynanamda seni nasıl öldürmüyor diyor ne yapacagimi bilmiyorum
Bunların olmasına hakikaten imkan yok, eğitim ve aileden gelen terbiye ile alakalı şeyler yani sonradan istenilsede kazanılanayacak değerler.bu durumda eşiniz ve kayınvalideyi değiştiremeyeceğinize göre,siz kendi bakış açınızı değiştirin ve geliştirin.Eşiniz yola gelecek gibi değilse,siz çözüm yolunu arayacaksınız.daha çok küçüksünüz ve her ne kadar yanaşmıyorsanız da boşanmaya, ne yazık ki boşanmak tek çözümünüz gibi duruyor.
(doktora gitmeyi de deneyin ama ben yine de umutlu değilim bu seçenekten çünkü ilk mesajımda belirttiğim gibi olayın bir de psikolojik boyutu var ki bu da eşinizle ilgili,sizi rAhatlatması,koşulsuz sevildiğini hisssettirmesi ... vb durumları sağlayamayacağından ,bu denemeniz de bu sebepten başarısız olur)

eğer kocan seni dövüyorsa ilerde bu ilişki olsada dövecek şiddetin sınırı yok ilişki yaşaman şiddet gördüğün yerde zor insan aşıkken teslim olur boşann bu suç değil psikolojk bir durum geçer ama şiddet geçmez ilerde kurtuldum dersn yaşın ufak önüne neler çıkar seni vurup öldürebilirleer bunlar kurtul

Bu durum senin özgüvenini düşürmustür ama unutma sen değerlisin. Cem Kece'nin konu ile ilgili kitabı var orada bunu yenmek için egzersizler var. Eğer doktora gidemiyorsan o şekilde yenebilirsin İnşaAllah. Bu durum geçecek buna emin ol.

Küçücüksün.. şimdi senin bu yaşta üniversite okuyor olman gerekiyordu , hayallerinin umutlarının olması gerekiyordu.. Evlilikte çocukta kaçmıyor hepsi olur şimdi sen öncelikle boşanmalısın bu adamdan sonra okul okumalısın eline güzel bir meslek almalısın sonrasında herşey yoluna girdiğinde illa ki daha saygılı ve sevgili bir adamla beraber olursun senin bu dediğin evlilik değil eziyet işkence bunun adı evlilik olamaz...

Sizin oralar neresi bilmiyorum ama azıcık medeniyetten nasiplerini alsalar keşke.

Kayınvalidene gelince o daha insanlıktan bile nasibini alamamış.

Koca diye seni verdikleri adamlığın yanına yanaşamamış.

Seni bu yaşta evlendiren ama boşanmana karşı çıkan ailene söylenecek çok söz var ama banlanırım.

Sana gelince kaç kurtar kendini. Bu yaratıkların içinde hayat geçer mi be güzelim, daha küçücüksün.

Ailenin evine git önce ve kesinllikle o eve dönme ailene durumu anlat ki yanında birleri olsun Önce darp raporunu ve bakirelik raporunu al hatta polise şikayet et beni tehdit ediyorlar iffetime laf uzatıyolar diyerek. şu ülkemizde o kadar çok şeyler duyuyoruz ki sırf bu yüzden o ahlaksız adam sana daha kötü şeyler yapabilir.

Olaylara iyi yönden bak iyiki birlikte olamiyorsun hemen hamile kalabilirsin.adam seni dövüyor siddet uyguluyor tehdit ediyor sen sevisemiyorum diyorsun.kocan Resmen ayı, nasil birlikte olucan git annenin evine kurtul he belki orada kurtulus değil ama burdan iyidir.
Cok gencsin unutursun.

He bence ben olsam rapor felanda carpmazdim suratlarina..babamin evine gittikten sonra cikan dedikodulara yanit olarak onun oğlunda iş yok derdim. Zaten bunun dedikodusunu yapan gerizekali insan topluluğu...hic takma hic kac kurtul..
Allah yardimcim olsun

Burayı okudukça bazen cidden hayrete düşüyorum. Hangi koca gider annesine birlikte olamıyoruz der? Ayıptır. Kayınvalidenin gelip şantaj etmesi daha ayıp, hatta çirkin.
Sevgili konu sahibi,daha cok gencsiniz. Keşke evlenmekten önce okuyup meslek sahibi olsaydınız.
Madem boşanmak hoş karşılanmıyor ve aşleniz destekçiniz olmaz, Öncelikle gidip tedavi olmalısınız, evliliğinizi kurtarabilmek uğruna.
Daha sonraki aşamalarda hamile kalmak yerine okuyun. Lütfen okuyun. Yasınız cok genç, illa ki anne olursunuz.

Sakın okuyup çalışmayın hemen evlenin
Zaten sen laf sok dıye derdını açmış.. Iyıkı varsın saol. Ego tatlım etmeyen burda gücü yeten yetene burda okumuş ve geç evlenmıslerın dayak yı yorum ayrılamıyorum dıyenını görmedik şankı. Kişinın örfüne ailesine bulunduğu konumu bılmeden entel dantel yorumlarınızı kendınze saklayın bayan

Ben bu ağustosta yeni 18 yaşıma giricem ve bi yaşıtın olarak senin adına inan çok üzüldüm. Aile zoruyla falan mı evlendin yoksa? Yada kendi kararınla mı? Çok üzüldüm. Erken yaşta evlenip çok zor durumda kalınca hele bide ekonomik gelir yoksa inan çaresizligin içinde çaresizlik oluyo. Kendi cevremde çok örnek var. Keske elimden birşey gelse. Bizim şuan ki tek derdimiz üniversitede seçeceğimiz bölümümüzün tatlı telaşı olması gerekirken inan çok üzüldüm senin için. Hele ki böyle iğrenç birseyle suçlanmak. Seni yargılamaya hakkım yok belki aile zoru belki o adamın sevgisine kapıldın. İçini dökmek istersen yaz en azından teselli ederiz.

Back
X