çatı muayenesi oldum mahvoldum:((

diyala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2009
180
4
96
Ankara
Kızlar dün çatı muayenesi oldum. İnanın yatamadım acayip bir sızlamam var anlatamam. Karnımın ii bile acıyor...Ve muayeneden sonra bebek sanki dahada aşagı indi.Gece zaten uyuyamıyordum sırt ve kaburga agrımdan şimdi vajinam ve karnımın içi çok sızlıyor. Normal doğum yapabilirsin dedi doktor..Ve bu muayenede canım cok yandı hala yanıyor ve kanamam var. Normal doğum nasıl olacak....

Son düzenleme:
senin dogum yaklasti karniyin ici ve vajinan cok agriyorsa demek ki cocuk dogum icin asagiya iniyor vajinaya agri veren bebegin kafasi muayeneden sonra kanama olur sancida olur artik yapman gereken tek birsey var sancilarinin duzenli olup olmadigini kontrol etmek her 10 dk bir oluyorsa hastaneye git

Son düzenleme:
valla benmi dogumumada 15 gun kaldi direk doktora sezeryan dedim beni ugrastirma..catim zaten ailesel dar birde bebegide sIkIntiya sokmanin alemi yok...hicta bakmadilar catima falan ama arkadaslarim var onlarda cati muayeneso yapmisar boyle sorunlari olmamis..

çatı muaynesi yapıldığı anda ve sonraki yarım saat ağrı yaptı sonra geçti benim,
ama normal doğum istiyorsan bu muayneyi sana sürekli yapacaklar doğumun seyri ve açılmanın kaç cm olduğunu kontrol edebilmek adına.
ben buna tahammül edemediğim için 4 saat suni sancı aldıkdan sonra sezaryen oldum 1 ay önce.
Allah herkesin yardımcısı olsun kadın olmak zor.

çatı muaynesi yapıldığı anda ve sonraki yarım saat ağrı yaptı sonra geçti benim,
ama normal doğum istiyorsan bu muayneyi sana sürekli yapacaklar doğumun seyri ve açılmanın kaç cm olduğunu kontrol edebilmek adına.
ben buna tahammül edemediğim için 4 saat suni sancı aldıkdan sonra sezaryen oldum 1 ay önce.
Allah herkesin yardımcısı olsun kadın olmak zor.

bu çatı muayenesi nası oluyo merak ettim anlatırmısınız rica etsem????:32:

bu çatı muayenesi nası oluyo merak ettim anlatırmısınız rica etsem????:32:

doktor alttan muayene yapiyor ve 2 parmak ısaret parmagı ve orta parmakla bakıyor 34. ile 38. haftalarda yapilir. Muayene esnasında doktor dış genital bölgenin özelliklerine, vajinal bölgenin özelliklerine ve kemik çatının özelliklerine bakar. Bunları bebeğin duruş pozisyonu ve büyüklüğüyle (iriliğiyle) karşılaştırarak anne adayına hem bilgi hem de doğum şekli konusunda tavsiye verir.Eğer bebek iriyse, çatıda darlık varsa bu muayene sayesinde doktor tarafından fark edilir. Bu gibi durumlarda, doğum sırasında gebeyi gereksiz sancılardan kurtarmak adına, doktor tarafından anne adayına öneriler de bulunarak önlemler almaktadır normal dogum mu veya serzeryan mi ..; doktor der

doktor alttan muayene yapiyor ve 2 parmak ısaret parmagı ve orta parmakla bakıyor 34. ile 38. haftalarda yapilir. Muayene esnasında doktor dış genital bölgenin özelliklerine, vajinal bölgenin özelliklerine ve kemik çatının özelliklerine bakar. Bunları bebeğin duruş pozisyonu ve büyüklüğüyle (iriliğiyle) karşılaştırarak anne adayına hem bilgi hem de doğum şekli konusunda tavsiye verir.Eğer bebek iriyse, çatıda darlık varsa bu muayene sayesinde doktor tarafından fark edilir. Bu gibi durumlarda, doğum sırasında gebeyi gereksiz sancılardan kurtarmak adına, doktor tarafından anne adayına öneriler de bulunarak önlemler almaktadır normal dogum mu veya serzeryan mi ..; doktor der

teşekkür ederimm:3:

Bu çatı muaynesini bizim milletimimiz niye bu kadar abartıyor anlamıyorum.bende hamileyim son günlerim .doktorum çatı muayne olucaksın birdahaki gelişinde diye neyse arkadaşlarımla konuşuyorum o diyo ayıldım bayıldım o diye gözümden yaş geldi bana bi korku endişe neyse doktora gittim korka korka ve hiçç korkulcak gibi değilmiş canım acımadı hiç her insan bir değil her hamile bir değil .kendinizi korkutmalarına izin vermeyin

Back
X