Çatı muayenesi

zeyzeynep49

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2023
102
44
13
25
38+1 haftalık gebeyim bu gün kontrole gittim sancım çıktı ama açılma yok dendi doğuma uygun olup olmadığını söylemediler olumsuz bi durum olsa alttan muayene ederken söylermiydi yoksa çatı muayenesi daha mı farklı olur

Çatı muayenesi bildiğim kadarıyla farklı bişey, açıklık başka o başka

Peki isteğe bağlı mı zaten gerekli görülse yapılırmıydı
Benim bildiğim kadarıyla normal doğum yapabilir misiniz onun tespiti için yapılması gereken bişey. Benim kendi doktorum yapıyormuş benim daha zamanım gelmedi

Çatı muayenesinde leğen kemiği açıklığının bebek kafasını geçirip geçirmeyeceği ölçülür. Doğum açıklığı ise rahim Ağzı açıklığını ölçer

Çatı muayenesinde leğen kemiği açıklığının bebek kafasını geçirip geçirmeyeceği ölçülür. Doğum açıklığı ise rahim Ağzı açıklığını ölçer
Doktor çatı muayenesi bakmadı da istemedi de doğum zamanı sıkıntı olur mu

Çatı kontrolü derken o şekilde parmak kontrolüyle açıklığa bakılıyor işte, ekstra yapılan bir işlem olmuyor. Bnm doktorum çatının normal doğum için uygun olup olmadiğı dogum esnasında belli olur, öncesinden muane edilerek anlaşılamaz demişti.

Benim takipli doktorumda çatı muayenesine inanmıyordu doğumda belli olur dedi. Başka bşr doktor hem üstten hem alttan çok basık dar doğumun zor olur dedi. Bebek kanalda da değildi suyum gelince bu yüzden sezeryan oldum kendi doktorumu dinleyip bekleseydim nasıl geçerdi normal doğum olur muydu diye merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…