Arkada$lar,
ben yurtdi$inda ya$iyorum ve burada mecburi normal dogum, ben epiduralli yaptirmayi dü$ünüyorum az da olsa aciyi az hisetmek için. Yalniz burada sezeryani seçme hakkimiz yok en son noktaya kadar bebek veya annenin sagliginda bir sorun çikaracak neden varsa ozaman sezeryan yapiliyor yoksa yapilmiyor.
Gelelim çati muayenesine. Evet bende vajinusmus degilim ama ili$ki sirasinda kendimi kastigimi biliyorum alttan kontrol oldugumda doktorumda farketmi$ti bunu ve ileri derecede olmasada benim egzersizlere gitmem gerektigini demi$ti ama ben yapmami$ kendim evde e$imle sorunu çözme niyetindeydim... Dedigim gibi bazi günlerim rahat bazilari zor oluyordu ama yukarda ki arkada$ gibi hamile kaldim. Oluyormu$ demekki olmu$um hehe :))
Sonracigima...
aradan o kadar ay geçti ben ili$kiye girmedim e$imle uzun zamandir ve $imdi alttan tekrar kontrol olunca yabancilik çektim. Bu yaziyi da görünce yazdim. Aklima hiç gelmemi$ti "vajinismus ve normal dogum".
Dün gece bunu ara$tirdim,
bir çok yabanci sitede yapilabilcegi yaziyordu. Hatta bayanlar kendi aralarinda sohbetler yapmi$lar aralarinda bunun di$ardan içeri giren cisimle, içerden di$ari çikacak olan bir$eyin farkli duygular oldugunu ve rahat oldugunu yazmi$lar. Hatta çati kontrolu olunurken (dogum esnasinda hani açikligi ölçtüklerinde) bunu yapacak olan ebeye vajinismus sorununuz oldugunu söylemekte fayda var, ozaman daha rahat ve yum$ak sizinle konu$arak yaparlar anlayi$li olurlar demi$ler. Herkes pozitif yönde hikayelerini yazmi$lar. Hani sorun çikar yapamazsiniz felan gibi $eyler okumadim.
kesinlikle fatoşa katılıyorum..ne diye doktorların azarını kahrını dinliyosunuz ki..zorlanıyorsan baktırmazsın çatına falan yaparsın sezeryanını alırsın inşallah sağlıkla bebeğini kucağına..bu muayeneyi yaptıramıyorsan normal doğumu nasıl yapacan..milletin eli parmakları orda olacak..Allah yardımcımız olsun hepimizin..
Arkadaşım ne güzel sen yurtdışında olduğundan normal doğum yaptırırlar sana inş. Ama ben önüne gelenin kesildiği türkiye de bu halimle nasıl normal yaparım bilmiyorum. Eşim bile sezaryana ikna etmeye çalışıyor düşün. Çok üzülüyorum napıcam ben...Arkada$lar,
ben yurtdi$inda ya$iyorum ve burada mecburi normal dogum, ben epiduralli yaptirmayi dü$ünüyorum az da olsa aciyi az hisetmek için. Yalniz burada sezeryani seçme hakkimiz yok en son noktaya kadar bebek veya annenin sagliginda bir sorun çikaracak neden varsa ozaman sezeryan yapiliyor yoksa yapilmiyor.
Gelelim çati muayenesine. Evet bende vajinusmus degilim ama ili$ki sirasinda kendimi kastigimi biliyorum alttan kontrol oldugumda doktorumda farketmi$ti bunu ve ileri derecede olmasada benim egzersizlere gitmem gerektigini demi$ti ama ben yapmami$ kendim evde e$imle sorunu çözme niyetindeydim... Dedigim gibi bazi günlerim rahat bazilari zor oluyordu ama yukarda ki arkada$ gibi hamile kaldim. Oluyormu$ demekki olmu$um hehe :))
Sonracigima...
aradan o kadar ay geçti ben ili$kiye girmedim e$imle uzun zamandir ve $imdi alttan tekrar kontrol olunca yabancilik çektim. Bu yaziyi da görünce yazdim. Aklima hiç gelmemi$ti "vajinismus ve normal dogum".
Dün gece bunu ara$tirdim,
bir çok yabanci sitede yapilabilcegi yaziyordu. Hatta bayanlar kendi aralarinda sohbetler yapmi$lar aralarinda bunun di$ardan içeri giren cisimle, içerden di$ari çikacak olan bir$eyin farkli duygular oldugunu ve rahat oldugunu yazmi$lar. Hatta çati kontrolu olunurken (dogum esnasinda hani açikligi ölçtüklerinde) bunu yapacak olan ebeye vajinismus sorununuz oldugunu söylemekte fayda var, ozaman daha rahat ve yum$ak sizinle konu$arak yaparlar anlayi$li olurlar demi$ler. Herkes pozitif yönde hikayelerini yazmi$lar. Hani sorun çikar yapamazsiniz felan gibi $eyler okumadim.
beklenen dogum tarıhım 3 aralıktı ama bebegm gelmemıstı.4 aralıkta kontrolde catı kontrolum oldu.hıc acı cekmedım.bazıları daha ılk aylardan sureklı alttan muayene yapan doktorlara sahıp.benım arkadasımın doktoru her gıttıgınde alttan muayene yapıyormus neden bu kadar daha ılk zamanlardan anlamadım
Bebişin hayırlı olsun arkadaşım, maşaAllah çok şanslısın muayenen acısız geçmiş, ben de biraz vajinusmus olduğundan dayanamıyorum, çok büyük acı çektim ilk muayenemde, şimdi dr umu değiştirdim, normal yanlısı bir dr, ne olursa olsun normali denememiz gerek dedi. Rabbim yardımcımız olsun.
Arkadaşım çok kötü bir şey gerçekten, ben böyle olsun dr un eline yapışayım ister miydim, ama hayatımdaki ilk alttan muayeneydi. O kadar tepki vermesi ve beni resmen istemeyip kovması çok anormal bir şeydi. Ben zaten hassasım karnım burnumda, hasbunAllah. Tabi ki insan normali deneyeyim istiyor pat diye sezaryana tamam demek istemiyor. Ama ben doğum sancıları geldiğinde yapılan alttan muayenelerin hissedilmediğini sanıyordum, Öyle değil mi? Hissediliyor mu?
Dr un çatallı masası bir ilginçti, doğru dürüst yatırmadı beni ayaklarımı da diz altında tutuyordum, yani klasik çatal yoktu o nedenle yarım metre önümdeki drun elini can havliyle tuttum, çok acıdı anlatamam, bütün elini mi soktu acaba diyorum çünkü çok kanamam oldu muayenede ve sonrasında.Merak ettigim bisey var .. Dr eline nasil yapisiyorsunuz... Cati muayenesi saniyelik birsey ... Bana da yapildi .. Herhangi bir acilma var mi diye bakildi ? Zaten koca bir gobekle uzanmissin ...Dr ne yaaptigini gormek mumkun degil ki ? DR elini nasil tutucan ?
offf yaaa. insan korkar tabi .. Ben Amerikadayim .. Bi saniyleik biseydi olup bitti . Hatta bebegin kafasini tuttugunu soyledi . Ben de sasirdim...Normal dogumdan korkmayin , Dr gozunuzu korkutmus... Gecmis olsun guzelim .. Allah saglicakla bebislerimizi kucagimiza almayi nasip etsin inasllahhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?