Doğuma Hazırlık çatı muayenesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

diyala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2009
180
4
96
Ankara
kızler önümüzdeki hafta catı muayenesi olucam tavsiyeleriniz varmı...ve nasıl yapılıyor bilen varmı

doktor eldivenini giyip 3 parmağını vajinadan içeri sokarak çatıyı kontrol ediyor.sadece 2-3 saniye sürüyor ve bir anda bitiveriyor.yani kolay bişey merak etme canım.

ben 35. haftamdayım.ilk gebeliğim.yarın doktorea gidicem. acaba çatı muayenesi yapar mı ki?nst ye sokucam dedi ama çatı muayenesi ile ilgili bişi demedi. belki de yapmaz.

36. Haftamda yapılmıştı çatı muayenesi.sanırım sezaryenmi normal doğummu anlaşılması için çatı muayenesi şart.

doktur çatı muayenesini 38 haftamda yapmıştı
ben biraz kendimi sıkmıştım utanmıştım
ama uzun süren birşey değil.
çokta acımadı.
anlık oluyor zaten.

hiç korkulacak birşey değil 38. haftamda yapıldı benim de saniyelik birşey korkmayın normal mi sezeryan mı bunun için bakıyorlar

Doktor haftayı yanlış hatırlamış bayramdan sonra yapacak catı muayenesini....38. haftam bu hafta....Bktıgı zaman 39 un bası oluyor bakalım ne olacak

Benimde çatı muaynem 37 haftada yapıldı çok kısa süren bir işlem sadece parmağı ile bakıyor.2 dk bile sürmüyor.Rahat olmanız yeterli:)

37 haftada yaptırdım ben hastahanede ebe hemşire 2 parmağı ile vajinadaki genişliği ölçüyor. Ben utandığımdan yada kasıldığımdan herhalde canım yandı ama sonrasında hemen geçti.

hamilelikten önce smear testini yaptıramadım garip bi alet vardı çok huylandım çatı muasyenesini de olamam gibi geliyor çokı stress yapıyorum ama vajinal ultrasonda bi sıkıntı yaşamamıştım.acaba direkt sezeryan mı düşünsem:((

çatı muayenesini ilk defa duyuyorum. burdaki doktor hiç birşey söylemedi. 2 hafta sonra gel dedi o kadar. hafta içi çarşamba, perşembe gibi gidicem tekrar. 37 haftalık olucak. her ihtimale karşı hazırlıklı gitmek lazım anlaşılan. bana öyle geliyorki bizim ufaklık gününden önce gelmeyecek. rahatı yerinde, uyuya uyuya büyüyor, hareketleri bile azaldı. zaman azldıkça sezeryan düşünüyor insan ama asıl olan kararlı olmak. paniklemeden, sakin bir şekilde karar almalıyız. inşallah bi aksilik olmazda 40. haftada doğuma giderim :16:

kızlar bugün çatı muayenemi oldum gerçektende biraz can yakıyo ama daha çok utandırıyo!!oğlum gene ters dönmüş!kafası kaburgama dayalı!bu saatten sonra dönmez sezaryen olmalısın dedi.

Back
X