Doğuma Hazırlık çatı muayenesinasıl yapılıyor?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

urbelik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2011
16
1
86
Bursa
hamileliğimin son ayındayım.bu ayda çatı ölçümü diye bişey yapılıyormuş.nasıl yapılıyor merak ediyorum.alttan mı yapılan bir muayene bu yardımcı olursanız sevinirim.stres son haddindeolduğu için herşeyi didiklemeye başladım.

bende alttan yapılan bir muayene diye duydum ama tırs tırsss :43:

çatı ölçümü ayrı bişeymi bilmiyorum ama doktorum alttan muayne edip çatın dar demişti son haftalarımda

evet vajinal muayene orkacak bir şey yok
ben de çok stres oluyodum
çatala çıkıyosun çamaşırını çıkarıp bi örtü var
üstüne örtüosun sonra hazırım diosun dr geliyo
ama bakmıyo sadece parmaklar yerleştiriyo
3 sn falN sürüyo korkma

3 sn falN sürüyo korkma

kaçıncı haftadan sonra bakıyolar???

en düşündügüm seylerden bırısı valla..

ben normal kontrolde bıle kendımı kasıyorken ne bıleyım parmak fılan cok korkutuyor benı.. :18:

eğer çatı muayenesi buysa ben de olmuştum ondan canım yani sancım çıkmıştı nst de açıklığa baktı hiç korkulacak bişey yok hiç acı yok aynı arkadaşın dediği gibi doktor görmüyor zaten baticon döküyorlar önce kapkara oluyor zaten orası örtü örtüyorlar doktor saniye sürmeden bakıveriyor korkma

ben 38. haftamda kontorle gitmiştim. normal doğum deyince, ebe sonraki muayenede çatına bakılabilir demişti. başka bir ebe de çatı muayenesine gerek yok normal doğum için gelirsiniz, zaten açıklığa bakarken çatınızın dar olup olmadığı belli olur. darsa ve dr. uygun görürse sezeryan olur demişti. bana da mantıklı geldi. çatı muayenesinden sonra rahim uyarılıp sancı başlayabileceği veya nişan gelebileceği için her doktor önermiyormuş. anne adayı kısa boylu veya minyonsa ve anne normal doğumda ısrar ediyorsa doğuma yakın bakılıyormuş yine de.
2 gün sonra sancım geldi, acilde açıklığa bakan ebe çatın da geniş, korkma kolay olur dedi. zaten normal doğumda gidip gelip açıklığa da bakacaklar aynı şekilde. ben ilk muayenede rahatsız olmuştum, ama korkacak bişey yok çünkü siz bişey görmüyorsunuz :))

3 sn falN sürüyo korkma

3 sanıyecık bısıy sokmuyor demı bakma ıcın agızına saglık rahattı bu cumlelerin benı saol walla :)

henüz 2 gün önce muayeneyi olmuş biri olarak abartılacak hiç bir şeyinin olmadığını söyleyebilirim.Doktor bana kontrolünü yapalımm mı dedi yapmış bile oysaki o derece huylu bir insanımdır dinlediğimiz abartılmış tecrübeler bizi olumsuz yönlendirebliyor malesef...

bende çatı muayenesindne çok korkuyorum, ama doktorum zaten ne kadar gerildiğimi biliyor umarım muayene etmez diye gidiyorum hep, kaçıncı haftada bakıyorlar?

çatı muaynesi olan arkadaşlar yardım lütfennnn

kızlar bu çatı kontrolü anlık bişimi???

şimdi ağda yaptırsam bu sefer doğuma kadar küçük küçük çıkacak ve onları ağdayla alamıcam...
şimdi jiet yapsam doktorum erkek bu çatı kontrolünde ne kadar bakıyo napıyo bilmiyorum tek tük kalırsa ayıp olur...

acaba bu tüy dökücüler varya onlardan yapsam olurmu???

en sonraki hafta ağdaya giderim pırıl persil olurum ...

oooffff dert oldu içimeee

şu çatı olayını anlatın banaaa

slm ... bencede korkulucak bişey yok ben daha 28 haftalık gebeyim ama doktor yanında çalışırken baya bi şaht olmştum dediginiz gibi3 saniye sürüyo doktor sizin durumunuza göre davranıyo zaten

çıkarıyorlar çatala bakıyorlar parmaklarıyla :d
ama ben özel hastede olduğum için doktor jel ve eldiven kullanmıştı ssk da sadece eldiven kullanıyorlarmış

özel hastanenin herşeyinden memnundum beni sezeryan yapmasından değil son anda 360 derece döndü sert tavır aldı çocuğun kalp hastası doğar eğer
sezeryanla doğurmassan dedi :S korktuk bizde

allah başka sıkıntı vermesin ama doğum zamanıma yakın neşeyle değil üzüntüyle gitmiştim eğer gerçekten para için yaptıysa hakkımı helal etmiyorum o doktora

sezeyan olalı 1 sene oldu göbek kaldı içimde sertlik var sanki karnımı ikiye katlamış dikmiş . iş yapınca sertleşiyor yani ne bilim keşke normal doğursaydım

Back
X