biz 30. haftayı tamamlamak üzereyiz. oh ne güzel hiç çatlamadım derken dün iki küçük çatlak gördüm karnımda.. mustela kullanıyordum ama doktor bugün proretinol kullan dedi.. kendisi yaklaşık 300 lira.. siz ne kullandınız, çatlak olmayanlar ne uyguluyorlar acaba?
28 hafta oldu benim. henüz bişey yok. lierac kullanıyorum. bir de sık sık bebe yağı uygulamalısın orası hep nemli kalsın diye. ama çatlayacaksa çatlıyor zaten yapacak bişey yok katlanacağız bebişler için:)
ben aktardan karışık yağlardan oluşan bi solüsyon aldım.Şimdiye kadar toplasan 3-4 kere kullanmışımdır ama 29. haftamdayım.
zaten 30. haftadan sonra başlıyor yoğun olarak çatlaklar.
yağ olduğu için bu sıcaklarda kullanmak zor oluyor, kullanabilenlere helal olsun diyorum
ben de bebe yaı kullanıyorum akşamları hiç çatlağım falan yok ancak 2 gündür karnım k
aşınmaya başladı tatlı tatlı sanırımmm çatlama belirtilerinden biri bu
Bende 28 haftalık hamileyim. Henüz çatlağım yok ama arkadaşında dediği gibi bu aralar karnım biraz kaşınmaya başladı. Ben 5.ayımdan bu yana badem yağı kullanıyorum gerçi bu aralar biraz aksattım ama umarım çatlak oluşmaz. Vücudum buna çok elverişli kuru bir cildim var. Napalım bebişlerin hatrına herşeye katlanıyoruz :) Yeterki onlar iyi olsun...
bende 28+2 deyim.. 16. haftadan beri her gün günde 1 kez düzenli olarak Lierac kullanıyorum.. Şu ana kadar çatlak oluşmadı ama 30. haftadan sonrasında aniden oluşadabilir.. 300 liralık krem bana çok pahalı geldi.. benim doktorum ne kullanırsan kullan genetik bir durum, çatlayacağın varsa çatlarsın demişti.. hatta bir hastam yurtdışından 400 liralık krem getirtip kullanıyordu her tarafı çatlak dolu dedi..
neyseki iki küçük çatlakla duruyorum hala.. karnım bi anda büyüdüğü için olmuştu sanrıım. bi de aktardan salyangozlu vazelin almıştım onu sürüyorum biraz. o da yağlı olduğu için rahatlatıyor. bundan sonra bebe yağı deneyim, hem bebek için bakıyım hangisi daha iyiymiş :)
31. hafta bitti, sadece göğsümde küçük bir çatlak oldu, 4-6 ay arası badem yağı, avakado yağı, ceviz yağı, zeytin yağı ve bebe yağı karışımı yaptım ve kullandım. Sonrasında lierac krem. Günde 1 kez kullanıyorum. O gün krem sürmüşsem ve kaşınıyorsa hemen bebe yağı sürüyorum.
Kızlar merhaba:)
31. Haftaya girdim hala çatlak yok.ilk günden beri badem yağı kullanıyorum.önceleri günde 1 kere kullanıyordum,karnım büyüdükçe aklıma estikçe sürüp hep nemli olmasını sağlıyorum böylece henüz çatlamadım:) kaşıntı hafif hafif hissedersem hemen sürüyorum..pahalı kremlerde,uygun kremlerde aynı bnce önemli olan hep nemli kalması :)
bende ilk kez bugün çatlaklarımla yüzleştim.. 33+6 . günde .. hep düzenli şekilde kullandım kremimi ancak 2 gün aksattım ve hemen çıktılar genetik birazda aslında annemde çatlamış zamanında ve kız kardeşimde son aylarda oldu sanırım benimde öle oluyor
Bende 34+5 de çatlaklarımla yüzleştim Ne güzel doğuma kadar çatlamayacağım heralde derken, sabah aynada karnımın alt kısmında çok belirgin olmayan birkaç çatlak olduğunu farkettim. Ama şu an bundan daha önemli sorunlarım olduğu için pek de umursamıyorum açıkçası. Allah yavrularımıza ve bizlere sağlık sıhhat versin.