Çatlaklar Doğumdan Sonra Geçermi ?

TuCi_

Evli mutlu çocuklu
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2010
190
23
118
36
7 aylık hamileyim nerdeyse bende. 6 aya kadar hiç çatlağım yoktu, göbeğimde bayagı var yani. Sonradan bi baktım kasıklarımın yukarısında çatlaklarım oluşmuş. Badem yağı ve bebe yağı kullanıyodum. Sonradan çatlakları görünce çok fena moralim bozuldu :( Hemen Lierac çatlak kremi aldım, 2 hafta içinde biraz etki gösterdi sanki, kırmızıyken sanki renkleri açılıyor çatlakların. kızlar size sorum şu :
Doğumdan sonra bu çatlaklar geçiyormu ? Hani hamileyken biraz çatlağı olanların doğumdan sonra bu çatlakları geçtimi yoksa kaldımı gözle görülür düzeyde ?

Aynı dert bende de var geçeceğini sanmıyorum ama renk değiştirip belirginligi azalıyor canım suan kırmızı o zaman sarımtırak olacak

Benim karnım değil de popom çatlamıştı ilk hamileliğimde. Parmak gibi kalın kırmızı şeritler vardı. Şimdi onlar beyaz oldular sadece ama çatladıktan sonra maalesef hiç bir şeyin faydası yok.... Şimdiki hamileliğimde de tırsıyorum karnım çatlar diye

Arkadaslar merhaba peki ne kullanmak lazim catlak onleyici olarak onerisi olan var mi

canım ben bebek yağı kullanıyorum erken başladım ne olur ne olmaz diye.. arkadaşımda kullandı 1 tane bile çatlağı yok.

bende hic catlak yok suan hergun niveanin nemlendiricisinden suruyorum.bide bol su icmek onemli bence:eek:

Çatlağın kesin bir tedavisi yok bildiğim kadarıyla. Genetik yapı da etkili ama şimdiden çatladıysanız devam edecek gibi görünüyor. Bol bol su için , cildiniz neme doysun.
Bir de bu forumda evigen ampüulü bir karışım vardı, o epey etkili gibiydi. Evigen çatlak gibi kelimeler yazıp aratırsanız çıkar mutlaka.
Sağlıklı doğumlar dilerim.

Arkadaşlar bende 11 haftanın içindeyim ergenlikten kalma çatlaklarım var krem almadım şuan ama Doktorum Bonal al dedi ama lyrac daha etkili diye söylüyolar . Yada sadece Badem yağı veya zeytin yağımı sürsek nasıl olur.

malesef kızlar çatlaklar geçmiyor ben doğumdan sonra denize gidip güzelce bi güneşlenip beyaza döndürdüm inanılmaz kırmızı idi çok utandım ama malesef göbeğimde hiç olmadı benim ama bacaklarda vardı

arkadaşım da vazelin kullandı. tavsiye etti.
bende aldım..
karnım kollarım ve baldırlarım hafif hafif kaşınıyor. kilom az olduğu için aldığım kilolar hep çatlak olacak ondan erkenden başlayacam kullanmaya.

Ben vazelinin icine badem yagi ve kakao yagi karistirdim onu suruyorm erken ama cok guzel nem dengesini koruyo fark ediliyo surunce

Ben vazelinin icine badem yagi ve kakao yagi karistirdim onu suruyorm erken ama cok guzel nem dengesini koruyo fark ediliyo surunce
benim ki 10. haftada anca vücut alışır nem denge düzeni ayarlar diye şimdiden başlayacam. arkadaşımın biri sürmedi üşendi şimdi dikişlerden çok çatlaklar ağrıyor diyor. bende çatlak olması %100 o yüzden riske atmayacam.

banyodan sonra sürüyorsun değil mi

benim ki 10. haftada anca vücut alışır nem denge düzeni ayarlar diye şimdiden başlayacam. arkadaşımın biri sürmedi üşendi şimdi dikişlerden çok çatlaklar ağrıyor diyor. bende çatlak olması %100 o yüzden riske atmayacam.

banyodan sonra sürüyorsun değil mi

Ewet banyodan sonra vucudunu kurula sur kakao yaginin kokusu beni tiksindirdi simdiden ama cok guzel nemli kaliyo vucudun.

Ewet banyodan sonra vucudunu kurula sur kakao yaginin kokusu beni tiksindirdi simdiden ama cok guzel nemli kaliyo vucudun.
bugün banyoyla başlıyorum.
kakao yağı kokuyosa hiç almayayım . yoksa kokuyo diye odaya bile giremem .

Bende elainee çatlak yağı kullanıyorum 12. haftamdan beri şu an çatlak yok ama müthiş bir kaşıntı var göbeğimde.Bol bol su tüketiyorum umarım çatlamam,çatladıktan sonra rengi açılır sadece ve dermaroller ya da fraksiyonel gibi işlemlerle en fazla % 30 iyileşme sağlanır ...

bugün banyoyla başlıyorum.
kakao yağı kokuyosa hiç almayayım . yoksa kokuyo diye odaya bile giremem .
O kadar kokmuyo cnim yani etrafi saran bi kokusu yok fakat surdugun zamanlar oluyo sonradan alisiyosun. Ben 2 gunde bi dus aliorum dustan snra bi kere suruyorum yeterli oluyo

Catlaklarin kesinlikle caresi yok. Bastan önlem alinmasi gerekiyor

Back
X