çatlakları önlemek için hangi kremi kullanmalıyım?

alirem

elifim..
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
463
7
46
Kayseri
doktorum çatlak kremi kullanmamı önerdi fakat daha çatlklarım yok duştan çıkınca nemlendirici krem sürüyorum hangi kremi kullanıyım fikir verirseniz memnun olurum :)

7. aya kadar hiçbirşeyim yoktu şimdi karnım yolyol oldu çoooook uğraşmama rağmen... hergün sabah lierac krem kullandım ve hergün akşam kakao yağı ama benim gende varmış çatladım haaa buarada 3. aydan itibaren hergün kullandım fazla kiloda almadım çok şükür... ama çatladı (moral bozmak gibi olmasın) bunların hepsinide doktorum önermişti lierac kreme iyi diyorlar nettede baya açıklaması var zaten...

canım moralini bozma bu yollar sana bebeğini kavuşturacak inşallah:)
benim doktorum önermedi içini rahatlatmak için al kullan ama eğer çatlayacağın varsa dünyanın bir numaralı kremi dahi olsa garanti olmaz dedi o yüzden ben hiç para vermedim öyle şeylere genetik olarak ailemde yoktu bende içimi ferah tuttum ve 36. haftadayım tek bi nemlendirici dahi kullanmadım ve çok şükür oluşmadı üstelik bayada kilo almış durumdayım

canım moralini bozma bu yollar sana bebeğini kavuşturacak inşallah:)
benim doktorum önermedi içini rahatlatmak için al kullan ama eğer çatlayacağın varsa dünyanın bir numaralı kremi dahi olsa garanti olmaz dedi o yüzden ben hiç para vermedim öyle şeylere genetik olarak ailemde yoktu bende içimi ferah tuttum ve 36. haftadayım tek bi nemlendirici dahi kullanmadım ve çok şükür oluşmadı üstelik bayada kilo almış durumdayım

ben 2. aydan itibaren bunu kullanmaya başladım.

karnımda hiç çatlak olmadı. popomda oluşmaya başlamış, oralara sürmemiştim hemen sürmeye başladım çatlakları kesti. doğuma gün sayıyorum ve hiç çatlağım yok..

olmamasına imkan yok ama az olmasına imkan var kızlar bebe yağı susam yağı ,iyi geliyor zararsız da sık sık kullanın

maaşallah negüzel benim çatlayacağım varmış evet zaten genetik bizde çatlamayan hiç yok amaaaa olsun bebeğimin yolu onlar dediğin gibi canım sağ salim kucağıma alayımda hiiiç sorun değil yoldu çizgiydi sadece dikkat etmeninde çok bir faydası yok demeye çalıştım yaniiii olmasa bende olmazdı

benimde henüz yok ama sağlık ocağındaki hemşiremiz yağ kullanmaya başla çatlak oluşmadan dedi kakao ve badem yağını karıştırdım banyodan sonra sürüyorum ama çok değil göbeğime ve gögüslerimin etrafına ucuna gelmicek şekilde

ben elime geçen her kremi kullandımher gece düzenli sürdüm karnıma hiç çatlak falan olmadı

Çatlaklar için benım doktorum olacaksa olur bunu önlemenın bır yolu yok demişti sanırım cilt kuruluğu ile alakalı birşey 2 doğum yaptım çok şükür hiç çatlağım olmadı ama nemlendirmenın faydalı olacağını düşünenlerdenim çatlak oluşmasını beklemeden.Bebe yağı ile duştan sonra vucudun ıslakken nemlendir böylece cilt altına daha çabuk nufus edip nemı hapsediyor.Çatlak olan arkadaşlarda kombu çayı denemesi yapıyorlar sürülünce 1 hafta içerisinde 1cm çatlağın 2mm e ındıgınden bahsetmişti bir arkadaş

çatlağın genetik olduğuna inanıyorum ama bu durum minimum seviyeye indirilebilir bence. Öncelikle çok kilo almamak lazım ve cildi sürekli nemli tutmak lazım. kakao yağlı vazelin ve aleo veralı bebe yağı kullanıyorum. bir de mustela diye bir krem var. günde iki kere kullanıyorum. bakalım sonuç ne olacak. bu arada mustela kullanan var mı aranızda?

34. haftadayım
lierac kullanıyorum 7 haftadır falan
ondan önce kakao-badem yağı ve vazelin kullandım
şimdilik çatlak yok ama son ana kadar belli olmaz

ben iki gebeliğimde de badem yağı kullanmıştım. 6. aydan sonra sabah akşam. uğraştırıyor ama çok ince çizgilerin dışında çatlağım olmamıştı.

Karın çatlaklarında derinin orta tabakasında bulunan kollajen ve elastin liflerde parçalanma söz konusudur. Bu sebeple kollajen sentezinde önemli bir rolü olan C vitamini yönünden zengin besinler tüketmek kollajen dokuyu destekleyeceği için teorik olarak karın çatlağı gelişimi riskini azaltacaktır. Ayrıca E vitamini, A vitamini ve çinko yönünden zengin gıdalarla beslenmek de çatlak gelişimi riskini azaltmaktadır.

kızlar size tavsiyem tamda mevsimi saldırın ekşi ekşi eriklere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…