Catlaklarim basladi :(

Ceydaerhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2011
751
0
46
İngiltere
Kizlar bugun itibariyle ilk catlagima sahip oldum. Kasintiyla basladi minik minik kirmizi kabarciklar vardi gobegimin altinda. Sicaklardan sanirim tahris oldum diye dusundum fakat az once aci gercekle karsilastim. Okadar yag surmeler bosuna cikti. Olacagin onune gecemedim. Ne diyelim insallah butun gobegimi kaplamaz.

ben hamilelgim boyunca tam 26 kilo aldim (54 den 80 geldim) ama duzenli olarak yag kullandim. Karin ve popo bolgesine ozellikle ve suan hic catlagim yok. Yag kullanmaya devam et canim, belki daha farkli bi yag denemelisin.

Bio oil diye bir yag ozellikle catlaklar icin ama fayda etmedi. Birde kakao yagini denerim. Nasil oldu hic anlamadim. Entresan olanda gobegim ustu yada yani falan degil. Gobegimin alti hatta genital bolgedeki killarin baslangic bolgesinin 2-3 cm ustu. Yani cok gergin bir yerde degil.

bende kakao yağını öneririm ben hamileliğimde sabah akşam kakao yağı tabi duştan sonra özellikle kullandım. göbeğimde hiç çatlak yok. ama göğüs ve kasık bölgeme sürmedim malesef bilemedim çatlayacağını. bu arada badem yağını önermem tüğlenmeye neden oluyo

Son düzenleme:
Çatlaklar zaten genellikle 30.cu haftadan sonra başlar ve şu bir gerçek ki hani yağı kremi losyonu kullanırsak kullanalım istersek ilk günden sürmeye başlasakta hergün sürsekte çatlayacağı varsa hiç bir şey engellemiyor bunu bir çok uzman söylüyor ve doktoruma sordum aynı şeyi söyledi:31: az yada çok kilo yada yağlı cilt kuru ciltte pek farketmiyor:50: ben ilk gebeliğimde sadece 9 kilo aldım 62 kilo ile doğum yaptım cildim yağlı olmasına rağmen çatlaklarım oldu aşırı değildi... bazı arkadaşlarıma baktığımda göğüsleri kalçası bacakları bile çatlamıştı benim sadece göbeğimin altı bikini bölgemde oluştu:26: abimin eşi 25 kilo aldı üstelik cildi kuru ve hiç bir yağ krem losyon kullanmadı bir tane bile çatlağı oluşmadı :40:

genetik olduğu bir gerçek ama bence profosyonel bakımla azaltılabilir. ben şu an 28 deyim bir şey yok gibi bakalım inşallah böle devam eder mustela diye bir krem kullanıyorum

benimde kalçamda çatlaklar oluştu.kalçamda oluşacağı hiç aklıma gelmezdi karnıma ve göğsüme yağ sürüyordum hep..neyse napalım ne yaparsak yapalım olacağı varsa oluyor..

ben baştan beri göbeğimde lierac kullanıyorum. şimdilik göbeğimde çatlak yok ama kalçama sürmedim ve kilo almamama rağmen inanılmaz çatladı : ((

bu kullanılan yağlar kıllanmaya sebep olmuyor mu arkadaşlar?
bir de ne zamandan itibaren kullanmaya başladınız?

az önce başka bir topiğe yazdıklarımı buraya da kopyalayayım inşallah bir yardımı olur, ben kesinlikle mustela diyorum..

''normalde karnım dümdüz olduğundan 10. hafta gerilmeye başladı ve ben o andan itibaren günde 2 kez mustela ya başladım. bunun dışında burda bir topicte gördüğüm öneriyle, 1 kutu vazelin kakaolu kreme yarım şifahome kakao yağı, yarım şişe de badem yağını karıştırdım bu karışımı da duştan sonra sürdüm ya da her kuruluk hissettiğimde sürdüm karnıma ve kalçama.. şu an sezaryenime 3 gün var tek çatlağım yok, bunların dışında kilo alımım idealdi (yavaş yavaş 11 kilo aldım) ve bol su içtim ki bunlar iyi ve konforlu bir hamilelik için zaten gerekli sadece çatlaklar için değildi.. annemin karnında var biraz çatlak ama sanırım doğru taktiklerle önlemiş gibiyim bu durumu..''

tüylenme olayına gelince ben sarışın ve tüy problemi pek olmayan biriyim belki de o yüzden bende bişey olmadı ama yağı direk sürmedim zaten bütün hamilelik boyunca o kremin içine karıştırdığım 10 ar ml badem ve kakao yağından başka yağ sürmemiş oldum yani.

Back
X