çatlama iğnesinin amacıııı

sualp27

OGLUMA KAVUSTUM (COK SÜKÜR RABBİM)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
6.283
2.955
248
33
arkadaşlar kahretsin ki işinin ehli bir doktor bulamadım bende pcos var ilk gittiğim doktor adetn 5. günü klomene başla günde 2 tane iç 13 günü çatlama iğnesi yaptır dedi ne takip ne bişi kafama yatmadı bıraktım başka bir doktora gittim oda bana sadece klomen kullan dedi çatlma iğnesi falan demedi takip falanda demedi onuda bıraktm bir başkasına gittim oda senn sorunn yok 24 25 yaşında düzelir dedi

22 yaşındayım 13 yaşımdan beri düzensiz adetlerim gün geçtikçe kilo aldım ve iyice düzensizleşti yılda 1 kez olmaya başladı şuan 64 kiloyum boyumda 1 64

benm sorum şu çatlama iğnesi olmadan sadece klomenle hamile kalınabilirmi çatlama iğnesnn amacı tam olarak nedir doktor aşılama yapmadığım sürece çatlama iğnesi önermiyorm dedi ben adetmn 5 günü klomen içsem bu ay denesem yumurtanın çatladığını nerden anlayacağım bıktım artık
doktor bulamıyorum bu arada gaziantepte yaşıyorum doktor önerisinde bulanabilirsinz bilgisi olan arkadaşlar

canım yumurta çatlatma iğnesini doktor kontrolünde yapılması gerekir önce ultrasonla yumurtaların gelişip gelişmediğini kontrol edecek yumurtalar gelişmişse yumurta çatlatma iğnesini kullanacak benim bildiğim kadarıyla kendi başına yumurta çatlatma iğnesi uygulaması yanlış sen kendine iyi bir doktor bul kontrol altında yaptır bunları

canım bencede dr kont. olması gereken bişey yumurtalar belli olgunluğa gelince çatlama iğnesi oluyorsun çatlama iğnesi dediği şeyde biz pko lerde yumurta oluşuyo klomenle olgunlaşıyo daha doğrusu folikül ouşuyo bu folikülün içinde spermle döllenecek olan yumurta var bizde folikül çatlamadan kalıyo buda kiste dönüşüyo çatlama iğnesi folikülü çatlatıp yumurtanın dışarı çıkmasını sağlıyo böylece asıl spermle buluşacak olan yumurta ortaya çıkıyo biraz uzun oldu ama umarım açıklayıcı olmuştur

bişey daha eğerki tüp bebek tedavisine geçersen ki inş gerek kalmaz bizde çok yumurta oluşuyo çatlama iğnesinden sonra bayağı su topluyorsun ister istemez dr su topladığını bile bile transfer yapıyorlar sonu kötü oluyo sen benim gibi acele edip hemen isteme eğer su topladıysan iki adet geçmesini bekle ben beklemedim sonuç neg. zaten her dr aynısını yapmıyordur da ama ola ki derlerse beklemek istediğini söyle benden sana ufak bi tavsiye...

sağol canm uyarın için inş gerek kalmaz tüp bebeğe

canım çok açıklayıcı olmuş sağol bende buşekilde biliyordum doğru biliyormuşum ama neden bazı doktorlar sadece klomen veriyor çatlama iğnesi vermiyor onu anlamış da değilim inşş iyibir doktor bulurum

bende merak ediyorum acıkçası ben tüp bebege gecince çatlama iğnesi die bişey duydum insan basına gelmeyince bilmiyor belkide pko oldugumuz içindir her hastalığın ayrı bir tedavisi var sonuçta yine de ben dr gözü kapalı güvenilmesi gerektiğine inanmıyorum bi yerden sonra kar gütmeye başlıyorlar...

evet canım haklısın ben şuana kadar gözü kapalı güvenseydim boşyere ilaç kullancaktım hem vücudum yıpranacak hep piskolojim bozulacak hemde maddi kaybım olacaktı çünkü birçok doktora gittim bitenesi senn problemn yok yaşın 23 24 olsun düzelir dedi

bir tanesi sol yumurtalığının kabuğu kalın çalışmıyor falan dedi sağ tarafın sağlıklı sağdan hamile kalırsın dedi

bir tanesi klomen verdi gönderdi hiçbişey demeden bende tecrübesizim ya ne bileyim o ay yumurta çatlamamış kist olmuş başka doktora kasık ağrısıyla gidince öğrendim

diğer bir doktor klomen verdi çatlama iğnesi verdi takibe falan çağırmadı adetn 13.günü çatlama iğnesi ol dedi yumurtalara bakmadan çatlama iğnesi önerdi şuan iyi bir doktor arayışı içindeyim tedavi olamıyorm doktor bulamadığmdan

sen kaç yıldan beri istiyorsun bebek ve ne gibi tedavi sürecleri yaşadın inan bu site bana doktorlardan daha çok şey öğretti buarada benm adetlerim çok düzensiz yılda bir denecek kadar düzensiz kilolu sayılmam

canım bence doktor takibinde klomeni iç eger yumurtaların catlamazsa kist olursur o daha tehlikeli.antep üniversite hastanesine git kuzum mutlaka orda iyi bir doktor vardır

canım bende senin gibiydim 22 yaşında evlendim 23 yaşında adet düzensizliğinden dr gittim pko olduğumu öğrendim ve maceram başladı ilk seneler cocuk istemedik sonra istedik malum olmadı adet düzensizliğiyle beraber kilo artışı oldu ve dr bahaneside çıktı KİLO VER OLUR verdim 17 kilo kadar yine olmadı bu arada sadeceklomen tedavisi ve kilo verme çabası yaşım oldu 26 baktılar olmuyo aşılama dediler olmazsa tüp bebek iki seneçek sundu drum aşılamayla vakit kaybetmek istemedim direkt tüp bebege gectim temmuz ayında yaptık 25 tane yum. toplandı ve ben cok su topladım drum da su toplamışsın ama bir kere deneyelim dedi benimde hatam var bekleyelim demedim sonuç neg. şimdi beklemedeyim vucudum dinlensin dondurulmuşlarla devam edicem ama hersey rabbimden bitiyo yeterki ol desin..

canım bence doktor takibinde klomeni iç eger yumurtaların catlamazsa kist olursur o daha tehlikeli.antep üniversite hastanesine git kuzum mutlaka orda iyi bir doktor vardır

kuzum üniversite hastanesni pek önermiyorlar seni mahvederler diyolar araştır araştır test yapıp dururlar diyolar bilemedimki

canm sen klomen kullandığında çatlama iğnesi falan olmadınmı sadece klomenmi kullandın evet haklısın allh istesin yeter benm yengem 7 yıldır tedavi gördü olmadı 1 yıldır tedaviyi bıraktı kendiliğinden hamiş kalmış ondada pco var hemde kilolu adetleri çok düzensiz rabbim bizede verir enkısa zamanda inş sende tüp e gerek kalmadan kendiliğinden olur inş

aman ha canm kendi kendine kullanmasın ilaç ablanın kaçyıdan beri çocugu olmuyor tatlım

evet canım simdi doktora gityo.canım ablamın bir oglu var 5 yasında 4-5 aydır istiyolar cocuk.korunmuyor olmadı.doktora gityo oda.

Son düzenleme:

inş canım ya evet bana sadece klomen verdiler baştan sağma işte yani anteptesin diye dr bulamıyorsun sanma benim şimdiki dr iyi bi dr ama güvenimi tamamen sarstı bile bile transfer yaptı onlar için deneme bizim için yıkım oldu

inş biranönce kavuşuruz bebişleirmize canm çok zor seni çok iiyi anlıyorum sen hangi şehirdesin

inş biranönce kavuşuruz bebişleirmize canm çok zor seni çok iiyi anlıyorum sen hangi şehirdesin

amin inş canım zor gerçekten çok zor senden sonra evlenenlerin bile bebeği oldu gözler senin üstünde üstelik insanın son çaresi hani olmuyosa tüp bebektir ilk denememde oda tutmadı artık sen düşün halimi ben istanbuldayım aslende hemşeri sayılırız k.maraşlıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…