Merhaba güzel hamişler. Ben de 2 aylık tane anneyim. Hamilelik günlerimi özlüyorum. En korktuğum şey çatlaklardı. Cilt yapısı ve genetik çatlak oluşumunda etkili derler. Benim cildim meyilli lise yıllarından kalma çatlaklarım var. Annem ve teyzemde de hamileyken çatlak oluşmuş yani genetik yatkınlık da var. Hamilelik boyunca 20 kilo aldım 41. Haftada doğum yaptım karnım kocamandı. Ama tek bir çatlak bile oluşmadı.
Yaptıklarıma gelince;
Hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren yani 4 haftalık oluyor hergun badem yağı sürmeye başladım.belki erken başladım ama dediğim gibi çok korkuyordum. Badem yağı tüylenme yapıyor diyorlar ben ilgisi olduğunu sanmıyorum gebelik hormonlarının etkisiyle bazı kadınlarda kendiliğinden tüylenme oluyor bende hiç olmadı
12. Haftadan itibaren çatlak kremi kullanmaya başladım. Benim kullandığım marka lierac. Sabah badem yağı sürüyorsam akşam krem sürüyordum.
Günde en az 3 lt su içtim
Kalsiyum eksikliğinin de çatlaklara sebep olduğunu öğrendim hergun bol bol kalsiyum aldım. büyük bardaklarla 2 bardak süt 2 bardak kefir 1kase yoğurt kalıp kalıp peynir. Süt ürünlerinden gına gelmişti artık
bulanti kusma vardı ama herşeyi yiyebiliyordum o yüzden şanslıydım.
Umarım bir faydam olur. Hepinize Allah yavrularınızı sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.