çatlamaya Başlayan Varmi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim tam olarak 30uncu haftadan sonra basladi.. gece uyurken biz geliyoruz diolardi :roflol: sabah aynaya baktigimda "merhaba" dedileri :roflol:

Arkadaslar bugun itibariyle 33+2' yim. Allaha sukur hic catlagim yok.Hamile kaldigimı ogrendigimden beri her banyodan sonra bebe yağı kullaniyorum. 5. ayımda mustela krem kullanmaya basladim. Pahali bir krem ama ben cok memnunum. Sabah karnima kalçalarima ve bacaklarimin ust kismina mustelanın catlak onleyici kremini suruyorum. Aksam dustan sonra da bebe yağı kullaniyorum. Goguslerim icin mustelanın göğüs kremini kullanıyorum. Cildim cok elastik hiç çatlayacak gibi durmuyorum. İnsallah catlamadan dogum yaparim.

benimde göbişimin alt tarfalarında başlamıştı azar azar ama çoğalmaya başladıı sağ tarafımda sol tarafıma nazaran daha çok var hep orda oynuyo genelde ondamı acep ayaklarıyla iktirio oramı ondan daha fazla çataldı herhalde sağ tarafı:))inş üstlere çok çıkmazz altakiler bi şelikde kamufle edilir:)))

benimde göbişimin alt tarfalarında başlamıştı azar azar ama çoğalmaya başladıı sağ tarafımda sol tarafıma nazaran daha çok var hep orda oynuyo genelde ondamı acep ayaklarıyla iktirio oramı ondan daha fazla çataldı herhalde sağ tarafı:))inş üstlere çok çıkmazz altakiler bi şelikde kamufle edilir:)))

Valla bende çatlamay başladım...Badem yağı kullanıyorum fakat hiç faydası yok...

ayenn bende sevınıken çatlak yok diye....göbişimin altt tarafı çatladı.bende sevınıyordum yok dıye meğersem eşim görmüş çatlakalrı üzülecem dıye söylemiyormuşşş..düşüncelı koçisim benım...aman kıslar boşverın çatlaklarıı bebklerımızı sağ salim alalım da kucaklarımıza gerısı boş kıloymuş çatlakmışş boşverın...

sormayın hanımalr yaa gerçi konu baya olmuş açılalı ama gördüm yazayım dedim.. 26. haftadayız ve hafiften kaşınmalar çatlaklar başladı ne yazık ki.. vazelin badem yaglı krem falan sürüyorum ama nafile :43: neyse bebeklerimiz sağlıkl olsunalr da değil mi.. sizinkiler şimdi 2 3 yaşında falan olmuşlardır :1: çatlaklarınızne alemde?düzelme varmı azda olsa?

Canım bilgim yok tabi ama nette araytınca bunu buldum.
Cilt, hamilelik sırasında kilo almaya bağlı olarak, alt dermal tabakasındaki kollajen ve elastin liflere zarar verebilecek şekilde hızla gerilir. Dokular incelir, hassaslaşır ve tıbbi adı “Stariae Gradvidarum” olan cilt çatlakları meydana gelir.

Araştırmalar, anne adaylarının % 66’sının, ciltteki gerilme nedeniyle oluşan izlerden rahatsızlık duyduklarını göstermektedir. Bu nedenle, özellikle bu vakalarda kullanıma uygun, özel bir nemlendiricinin kullanılması büyük önem taşır.

Özellikle, gebeliğin 3. ayından itibaren, kilo alımı ve bebeğin gelişimi nedeniyle özellikle karın, kalça, basen ve göğüs bölgesinde, cildin aşırı gerilmesi nedeniyle, kaşıntılar ve bir süre sonra da çatlakların oluştuğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Figen Güney Taşer, anne adaylarının yaşadığı sıkıntılardan biri olan bu cilt çatlaklarının, gebelik döneminde yapılacak basit uygulamalarla önüne geçilebileceğini de sözlerine ekledi.

Gebelikte oluşan çatlaklarla mücadelede dengeli beslenmenin önemini vurgulayan Op. Dr. Figen Güney Taşer, “Bol su içmek, C, E vitamini zengin besinleri tüketmek, cilt çatlaklarının önüne geçmede etkili. Bunun yanısıra cildi yumuşak ve esnek tutacak bir kremin her gün etkin bölgelere uygulanmasıyla da gebelikte oluşan cilt çatlaklarını en aza indirmek mümkün” dedi.

Dr. Taşer’e göre basit önlemlerle gebelikte yaşanan cilt çatlaklarını en aza indirmek mümkün. Bu yöntemler arasında;
Cilde, masaj fırçası yardımıyla masaj yaparak, bu bölgelerdeki kan dolaşımını hızlandırmak,
C ve E vitamini açısından zengin olan, cilt için yararlı meyve, sebze ve fındık gibi besinleri tüketmek,
Bol bol su içmek
Yeterli uyku almaya özen göstermek
Cildi yumuşak ve esnek tutacak, gerilme ile oluşan izleri önleyen, hamileler için özel olarak üretilmiş bir kremi her gün etkin bölgelere uygulamak yer alıyor.
Kaynak: ntvmsnbc.com

2. gebeligim su anda 36. haftafayim hicbirsey surmedigim halde masallah hicbiryerimde catlak olusmadi.. karnimda balon gibi sişti patlicak gibi :anneadayı::nazar:

Back
X