"Çatlarını kaşma!"

vannilin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2013
125
63
43
Canlarım ballarım merhaba. Yazının başlığını okuyunca anlamamışsınızdır muhtemelen. benim sık sık bunun gibi yanlış kelime öbeklerim oluyor. yani kaşlarını çatma diyecekken çatlarını kaşma diyorum, sürahiyi doldur diyecekken durahiyi soldur diyorum. eğitimli biriyim, kitap da okurum konuşmam da çok düzgündür esasen. ama bu konu beni aşırı üzüyo, beynimde bi sıkıntı mı var diye korkuyorum.
önerilerinizi bekliyorum

Bol bol kitap oku..
Heyecanla bir çırpıda konuşma düşünerek tane tane konuş, bu gibi şeylerin önüne geçersin, dikkatle de alakalı bir durum, yani aklında başka bir şey varken, konuştuğun konu başkaysa, cümleleri doğru kuramaman normal.

Belki konusmaniz düşünce hiziniza yetisemiyordur :)
Bende de çok olur bu durum ve hemen dalga geçerler "birde türkçe öğretmeni olacaksin" diye :)

Çok takiyorsaniz doktora gidip icinizi rahatlatin bence

Canlarım ballarım merhaba. Yazının başlığını okuyunca anlamamışsınızdır muhtemelen. benim sık sık bunun gibi yanlış kelime öbeklerim oluyor. yani kaşlarını çatma diyecekken çatlarını kaşma diyorum, sürahiyi doldur diyecekken durahiyi soldur diyorum. eğitimli biriyim, kitap da okurum konuşmam da çok düzgündür esasen. ama bu konu beni aşırı üzüyo, beynimde bi sıkıntı mı var diye korkuyorum.
önerilerinizi bekliyorum

Disleksi yi araştırdınız mı hiç? Araştırmanızı tavsiye ederim. Belki bir faydası dokunur.

Bol bol kitap oku..
Heyecanla bir çırpıda konuşma düşünerek tane tane konuş, bu gibi şeylerin önüne geçersin, dikkatle de alakalı bir durum, yani aklında başka bir şey varken, konuştuğun konu başkaysa, cümleleri doğru kuramaman normal.

evet aslında sık sık bi kaç bişeyi aynı anda düşünmeye çalışıyorum. eskiden saliseler içinde çok uzun şeyleri düşünürdüm şimdi pc de yeni sekme açsam ne için açtım diyorum o kadar yavaşladı aslında beynim. sence tıbbi bi sıkıntı var mıdır canım?

önerilerinizi bekliyorum
Bu konuyu bende uzun yillardir merak ediyorum.duzgun ve guzel konusurum ama siksik boyle komik cikar kelimeler agzimdan gulunc olur.acikcasi bende cok rahatsizim bu durumdan.

bende bu durumu çok yaşıyorum yaaa bi ortamda konuşurken pat diye anlamsızca çıkıyo ağzımdan rezil olurum aynen bende kitap okurum eğitimliyim ama çok başıma gelir beyinden deildir yaa inşallahh

Bu konuyu bende uzun yillardir merak ediyorum.duzgun ve guzel konusurum ama siksik boyle komik cikar kelimeler agzimdan gulunc olur.acikcasi bende cok rahatsizim bu durumdan.
Sey birde ben konusurken ayni anda baska seylerde dusunuyorum elimde olmadan.acaba ondanmidir? Nasil duzelir? Keske cozum olsa

Evet olabilir. Üzgünüm sizi üzmek istemem ama cok ciddi bir rahatsizlik da olabilir. Allah korusun MS'e kadar yolu var. Bir doktora görünmekte fayda var.

Dikkat Eksikliği :)
aynısı bende de var...pcde daha az zaman geçirin mesela en azından :KK66:

evet aslında sık sık bi kaç bişeyi aynı anda düşünmeye çalışıyorum. eskiden saliseler içinde çok uzun şeyleri düşünürdüm şimdi pc de yeni sekme açsam ne için açtım diyorum o kadar yavaşladı aslında beynim. sence tıbbi bi sıkıntı var mıdır canım?
Sanmıyorum Canım ama bi nörolojiye gözük istersen, genel kontrolün hiçbir zararı yok, unutkanlık için cevizde yiyebilirsin bu arada:KK66:

önerilerinizi bekliyorum
aaa bende senin gibiyim..neden oluyor bu acaba merak ettim şimdi daha çok..ama konu başlığını hemen anladım ..evet yanlış yazmışsın ama ben doğru okudum..

Bende de çok olur bu durum ve hemen dalga geçerler "birde türkçe öğretmeni olacaksin" diye :)

Aynen bu sıkıntı bende de var ve nörolog da bu tanıyı koydu düşünme ışık hızında ama ses sonradan geliyor Şimşek çakar gibi :KK70:

ama doktora gidin tabi altından başka bir şey de çıakbilir ...inşallah önemli bi şey değildir:)

oww sizde de mi var, yanlış anlamayın ama yalnız olmadığıma çok sevindim :D

Bende de olur bu tarz benzeri durumlar.
Yorgunluğa ya da çok fazla bir şeyler üzerinde düşünmeye yorumlarım, büyük ihtimal ondan oluyor. :)

aaa bende senin gibiyim..neden oluyor bu acaba merak ettim şimdi daha çok..ama konu başlığını hemen anladım ..evet yanlış yazmışsın ama ben doğru okudum..

:D daha ne komik şeyler çıkıyor unutuyorum artık. bunun için nörolojiye göründüm, sadece kan testi yaptırdı o da normal çıktı

Back
X